Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiełka brokuły

Termin na październik

Polecane posty

Wiem co myślę - a mi znów lekarz liczy odwrotnie, znaczy tylko skończone tygodnie podaje.. i jak ja jestem w 13stym to on mi pisze 12 tygodni bo 12 skończonych mam..

O matko, to strasznie szybko. Ja jeszcze dobrze nie przyzwyczaiłam się do myśli, że będę matką, a tu jeszcze na szybko wybierać szpital. Nie mogłabym tak. Ja jestem z Warszawy i mam kilka szpitali do wyboru :D

ambaje jak dowiedziałam się, że lekarz widzi tam raczej dziewczynkę, to od razu pomyślałam o Alicji. Zawsze mi się podobała Łucja albo Kornelia, ale ostatecznie postawiłam na Alicję i chyba tak właśnie zostanie, bo nic innego jakoś nadzwyczajnie mi się nie podoba ewentualnie jeszcze Gabriela, ale w sumie nie wiem.

Gość modernbarossa
Wiec ja widzimy wszystko zalezy od lekarza wiec nawet dla wlasnej swiadomosci ze wiecej za nami mozemy sobie myslec ze jak jestesmy powiedzmy w 13 tyg i 5 dniu to ze juz w 14 :D Dla neszej wlasnej swiadomosci tylo i wylacznie :p Bo zawsze moze byc roznica przy porodzie dwa tygodnie w przod albo w tyl :p

Gość modernbarossa
No i chcac nie chcac musialam juz wybrac szpital a mialam na to tydzien czasu tylko bo potem wg nich byloby za pozno eh no ale coz wyscia nie bylo : p A co do imion to jak bedzie chlopczyk to Oscar , a jak dziewczynka to Wiktoria albo Ania :D

Moja siostra ma Alicję - moja chrześnica. Urodziła się 14 lutego, teraz ma 6 lat już;)

a u mnie jest jeden tylko szpital więc nie ma co wybierać chyba że do innego miasta ale syna rodziłam w tym szpitalu i byłam bardzo z opieki zadowolona może dlatego że rodziłam w niedzielę o 11 rano i nie było innych rodzących akurat i cały sztab ludzi był tylko dla mnie heheh jak w prywatnej klinice hehe

Gość modernbarossa
Ambaje to mialas niesamowita wygode . Kurcze dzisiaj rano talk wstaje sobie i ubralam sie i przejrzalam sie w lustrze i sie zorientowalam ze moj brzuszek coraz wiekszy jest . A tak sie was zapytam jestem pod koniec 13 tygodnia i z przyzwyczajenia czasem spie na brzuchu , robiac to calkowicie nieswiadomie, czy moze dziecku cos sie stac , jak sie przebudzam to oczywiscie sie obracam ale czasem tego niekontroluje , po prostu od razwsze ta sypialam od dziecinstwa : ) Albo podoba mi sie Jas :D

Gość Wiem co myślę, wiem co robię
Ambaje- mi też tak pisze w karcie ciąży:) tylko mówi o tym że np. 15t3d to już jestem w 16 tygodniu. i Tak wogóle to siedze na zwolnieniu i nudze sie codziennie, mam prace której nie mozna w ciąży wykonywac- instruktor karate.No i siedze na zwolnieniu odkąd nie moge się pasem związac i kimono sie rozłazi bo brzuch wyszedl;) Wykupiliśmy sobie karnety na basen z męzem i 2 razy w tygodniu sobie chodzimy:) tylko w tym tygodniu też odpadlo bo sie przeziebiłam... i kialka brokuly-mam nadzieje że u mnie pozostanie też dziewczynka i gratuluje twojej:) i modernbarossa-mi nic takiego nie mówił o szpitalu i wogóle pierwszy raz słysze o zamawianiu miejsca na porod:)-ale pewnie mieszkasz w duzym miescie i to dlatego, u mnie w mieście sa dwa szpitale i mój lekarz jest akurat z jednego no i tam bede rodzic :) z reszta mialam tam hsg i laparoskopie i byłam bardzo zadowolona:)

Gość modernbarossa
Wiem co mysle - wiesz ja po pierwsze tak ja mowisz mieszkam w duzym miescie a po drugie nie w Polsce i to dla mnie jednak przeszoda troche . Ale przynajmniej wybor szpitala mam juz z glowy :) ihi . Ale no coz wybralam najlepszy tak mi sie wydaje przynajmniej , i chodzilo mi tez o to by byli tam jacych Polskojezczni lekarze , polozne czy pielerniarki . Dwa tygodnie temu bylam tam na NT i bardzo mila atmosfera i wogole wiec mam nadzieje ze nie popelnilam bledu .

Co do imon..mąż wybral już jakiś czas temu:) Amelia albo Magda a dla chlopca Franek albo sama nie wiem ? tylko tych Franków juz duzo...a imie powiedział 2 dni przed wyborem papieza i jak usłyszał że Franciszek to juz innego nie chciał:D no ale że raczej dziewuszka to Amelia Magda. Ja mam ograniczony wybór bo w rodzinie są male dzieci: Jaś Gabrysia Zosia-też podobal mi sie Jaś:) I Imiona takie jak: Kasia Wiola Hania Zenon Kuba Sebastian Adrian Aneta Sławek Krzysiek Norbert- I to tylko bracia i siosty moi i męza plus rodzice. To musze wybierac w innych :) No i mój mąż Krystian a ja Asia :P

modernbarossa a to widzisz :) pewnie gdzieś pisałaś ze z zagranicy jestes tylko weź zapamietaj wszystko:P

Gość modernbarossa
Wiele jest pieknych iimion nie koniecznie polskich :D Mi sie podoba Ola :D Albo Kornelia :) ALe moj partner nie chce za nic sie na nie zgodzic ma jakas awersje . Ale co do imienia dla chlopca jestesmy zgodnii Oscar :) Takie tu powalone prawo jest i nie chca go zmienic : D Kurcze wlasnie dzisiaj przyjezdza do nas moj tesc przyszly i musze zaczac jakis obiad powoli gotowac , a tak mi sie nie chce podniesc po prostu masakra , ale trzeba bedzie . : ) Tak mi pwooli sie ciezko robi z moim brzuszkiem , i kregoslup mnie ciagle raktyczne boli jak tylkko np , naczynia zmyje to juz musze usiasc bo inaczej sie nie da wytrzymac .

Gość Wiem co myslę, wiem co robię
bardzo ładne Ola lub Kornelia :) Ja też coś musze zrobic tylko my przestrzegamy piątków bez miesa i musze naprawde pogłowkowac:)

Gość modernbarossa
uu no to ciezko , u mnie raczej nie przestrzega sie , a ze mamy miec gosci to zdzisiaj bitki z cebulka , ziemniaczki i surowka z czerwonej kapusty :D A jak przestrzegacie bezmiesnych to polecam placki ziemniaczane z gotowanych ziemniakow i do tego jais sosik np . grzybowy :D

Ja też siedzę w domu. Co do brzucha to schudlam 8 kg bo mam mega wymioty i dlatego na l4 jestem. Ale lekka kulka mi się robi już. Co do imion ja jestem Magda. Dziewczyna miała być Ula lub Milena. Mój syn jest Sławomir to drugi będzie Mirosław:)

A mi z wczoraj spaghetti zostało dla męża bo on miesozernya dla mnie i Sławka zrobiłam naleśniki.

Gość modernbarossa
tez dobry pomysl , aczolwiek mnie odrzucilo od slodkiego niemal calkowicie , czasem tylko kawaleczek ciasta zjem i to tyle wole bardziej teraz slone i tu ewntualnie cos slodkiego ale tylko w tym polaczeniu . Bo wszytso mi sie wydaje za slodkie . hihi : p A brzuch no coraz wiekszy nie da sie ukryc ze sie mi przytylo , jak sie wazylam to nei cale 3 kilo ale jak wiemy kazda waga inaczej wazy woec ciekawe ile 15 maja pokaze ta u lekarza : ) Ale mala pileczka sie robi powoli i jestem z tego powodu zadowolona , coraz bardziej czuc ze jest tam ktos : )

Gość Wiem co myslę, wiem co robie
Cześc:) ja koncze studia to i czesto w weekendy czasu nie mam bo zjazdy mam. Ale pogoda fajna :) mąż mnie zabral wczoraj do restauracji po zajęciach a potem pojechaliśmy na basen, życ nie umierac:) No i od 3-4 dni czuje konkretne ruchy w brzuchu:) jutro zaczynam 17 tydzien :)

Gość modernbarossa
Czesc dziewczyny : ) Jak weekend ? U mnie nie ciekawie , wiekszosc czasu przelezalam na kanapie bo sie strasznnie zle czulam , sloneczko jest wspaniale choc strasznie mnie meczy krociutki spacer a ja nie mma sil i najchetniej poszlabym spac . Ja tam ruchow jak narazie wcale nie czuje tylko takie jaby obracanie sie czegos :D Moze to jelita ? Sama nie wiem , ale kregoslup pieknie daje mi w kosc : Oj ale chcialabym juz poczuc ruchy , nie moge sie tego doczekac , choc nawet doladnie nie wiem jakie to ma byc uczucie : p A brzuszki Wam juz widac + Mi w piate popolodniu jaos tak wywlilo i nie da sie ukryc ze maluszek rosnie , nawet szwagier moj przyszly zauwazyl ze cosa inaczej ten brzuch mam a to dziwne bo on nigdy nie zwraca na taie rzeczy uwagi :)

witam poweekendowo.. jakoś tak minął mi szybko ten weekend.. mąż poszedł w sobotę do znajomych na grila a ja zostałam w domu bo syn chory jeszcze.. ale sama tak zaproponowałam bo jakoś nie miałam nawet ochoty na grila.. jeszcze mi ten żołądek doskwiera.. ale za to jak wrócił to spał pół niedzieli więc w sumie z synem siedziałam cały weekend.. a dziś miałam zabrać się za sprzątanie ale mały nadal do przedszkola nie poszedł więc bawimy się trochę i trochę coś gotujemy hehe

co do ruchów to jeszcze niec nie czuję, ale ja w sobotę 14 tc zaczęłam więc mam czas jeszcze.. brzuszek też tak jak się ktoś nie przypatrzy to nie zauważy..

Gość modernbarossa
Ambaje to w sumie spokojnie minal Ci weekend , ja jakos nie mam humoru dzis nawet wychodzic , ale no wole w domu posiedziec i wieczoriem wyjsc jak zrobi sie chlodniej bo to koszmar jais normalnie :D

🖐️ Ja jestem przeszczęśliwa, bo mój ukochany zrobił mi niespodziankę i mnie odwiedził :) Weekend cały z nim, przegadaliśmy praktycznie cały. Od razu mam lepsze samopoczucie, chociaż jego wylot mnie troszkę przybił, ale mam nadzieję, że tym razem ja do niego polecę i że będzie to niedługo.

Gość modernbarossa
Kielka ciesze sie twoim szczesciem , ale nie martw sie on tego nie robi dla wlasnej przyjemnosci tylko zeby wam bylo lepiej . Sama kilka lat znaczy dwa lata zylam w zwiazku na odleglosc , ja w Polsce a moje sloneczko tu w Wiedniu , onczylam wtedy szkole wiec nie bylo innego wyjscia :)

O to w bardzo podobnej sytuacji byłaś jak ja jestem teraz. Ja wiem, że On nie robi tego dla siebie, ale tak bardzo bym chciała, żeby był teraz przy mnie, no cóż... jakoś wytrzymam :)

Gość modernbarossa
Wyjscia nie masz kochanie :) Ale potem bedzie troche lepiej , a jak sie wogole czujesz ?