Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BangoBU

Jak to jest z Tymi Dniami Plodnymi i owulacja POMOCY !!

Polecane posty

Gość BangoBU

wlasnie mam z tym problemy , Ostatni okres zaczol sie 9.04.2013 trwal 3dni do 11.04.2013 Szuklam pomocy w klandarzykach internetowych Zeby pomogly mi obliczyc i prawie kadzy pokazuje ze moje dni plodne przypadja od 14.04.2013 do 22.04.2013 moje cykle trwaja 21 dni tak zostalo mi po tabletkach Rowno jak w zegarku przychodzi co 21dni i teraz zglupialam poniewaz wypada ze 14.04 to byl 3dzien od skonczenia sie okresu podobne te pierwsze dni sa nie plodne ahh sama niewiem juz .... Prosze o pomoc ...

Gość dni plodnych sie nie liczy
tylko sie obserwuje sluz i mierzy temperature i na tej podstawie mozna okreslic owulacje itd itd

Gość dfygoooool
To jaki śluz jest "płodny" ? Jak wygląda?

Gość BangoBU
to tez wie tez obserwuje ale nic z tego nie wynika , jedyne co to czuje klocie jajnikow :(

bzdura. Nei ufaj kalendarzykom internetowym. Jesli masz cykle 21 dniowe czyli bardzo krotkie, to mozesz miec owulację nawet w 6-7 dniu cyklu. Generalnie z tego co wiem, w przypadku tak krotkich cyklow, nie ma wogole bezpłodnosci przed owulacyjnej, gdyz biorac pod uwagę zywotnośc plemnikow mozesz zajsc i w pierwszych dniach po okresie. Ale zeby to wiedziec, trzeba obserwowac rowniez sluz. Metoda "kalendarzykowa" to nei jest zadna metoda

Gość BangoBU
staram sie obserwowac ;) moze cos z tego wyjdzie ...

Gość BangoBU
kochalismy codziennie od Piatku Do wczoraj - do Konca , Wiec Dni plodne Teraz trzeba czekac na Okres a moze Nie Przyjdzie hmmm

Cykle 21 dniowe Sa za krotkie. Teoretycznie owulacja jest 14 dni przed miesiaczka ale z byle powodu moze sie przesunac. Obserwuj swoje cialo,sluz...

Gość bialamasajka
Zgadzam się z padlinką. kalkulatory internetowe nie są skuteczne. Powinnaś nauczyć się badać swój śluz i interpretować temperaturę. Fajne jest też urządzenie do wyznaczania tych dni a mianowicie mikroskop owulacyjny