Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akdjghnvlairu

--od miesiaca mam starszne syfy na brodzie, nigdy tak nie było----

Polecane posty

Gość akdjghnvlairu

nie wiem, co jest grane. Od miesiaca mam strasznie zanieczyszczoną skórę na brodzie, pełno wągrów, ale co gorsza ropne wypryski i takie bolesne bulwy podskórne. Używam maseczek przeciwtrądzikowych i preparatów punktowych, ale jeden się zasusza, to juz drugi 'wyrasta". jak sie tego pozbyć? Nigdy nie miałam idealnej cery (poza pora letnią, bow tedy mam czyściutką twarz), ale nigdy takich wyprysków. jak sie tego pozbyć i czym to moze być spowodowane? kremów nie zmieniałam...

Gość gdahgda
tradzik na brodzie i zuchwie to wynik zlego odzywiania... zacznij pic duzo wody, herbatek bratkowych iodstaw chipsy i przetworzona zywnosc a bedzie lepiej

Gość kukulee
Tymczasowo możesz kupić w aptece maść cynkową z kwasem salicylowym i smarować syfy grubą warstwą, kiedy jesteś w domu (najlepiej zostawić grubą warstwę na syfie na całą noc). Trochę pomaga, ale to doraźny środek - nie usunie problemu od wewnątrz. Powinnaś iść do dermatologa i do kosmetyczki na gruntowne czyszczenie.

Gość akdjghnvlairu
dziekuje za rady. jeżeli chodzi o odżywianie, to raczej staram sie jeśc zdrowo, nie jem pikantnie, moze ze słodyczami ostatnio przesadzałam, ale raczej bez czekolady, a wiem, ze ona może powodować wypryski. przypomniało mi się, ze ejdnak zmieniłam krem na noc. Czy to moze być od niego?