Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alishia21

Mój narzeczony Anglik dobrze zarabia i czy w związku z tym

Polecane posty

Gość Alishia21
sweerfgthyjkl mam swoje powody ...Chciałabym otrzymywać jakieś pieniądze z racji, że jakby nie patrzeć to formalnie jestem/będę samotną matką .

Nie, formalnie nie jesteś samotną matką. Według prawa masz partnera który dokłada się do Twojego budżetu. Musiałabyś sama zamieszkać, a to się chyba mija z celem.

Gość sweerfgthyjkl
formalnie nie jestes samotna matka. To nie jest polska ze jak ni masz slubu to juz samotna matka. Ludzie tutaj nie biora slubu i siedza ze soba jako rodzina. Bierz te benefity ale nie zdziw sie jak bedziesz je musiala oddawac albo cie wsadza do wiezienia.

Wyda się bardzo szybko, jak tylko jej facet będzie musiał zrobić podliczenie podatkowe...o ile sąsiedzi najpierw nie podpieprzą. Ciekawe czego się boi, że chce mieć swoje pieniądze (ukradzione od państwa).

Gość Alishia21
laska z uk ulżyło ci ? :-O Naprawdę mnie nie obchodzi co sobie myśli taka osoba twojego pokroju . Nie nam zamiaru niczego ci udowadniać .Mysl co sobie chcesz :D skoro nie jestem z nim po ślubie to chciałabym pobierać benefity Uważam , że mi się należą a tym bardziej dziecku .Nie chcę jednak się wyprowadzić od niego bo mam tu w domu wspaniałe warunki. Wcześniej mieszkałam z koleżanką w wynajmowanym mieszkaniu . Teraz nie pracuję bo ojciec dziecka nie chce...

Gość Alishia21
sweerf o co ci chodzi z tym fb?

To sobie uważaj, ale prawo jest takie, że ci się nie należą. To, że uważasz, że potrafisz latać nie znaczy, że skacząc przez okno nie rozbijesz się o chodnik.

Zrozum ze ty nie mieszkasz w Polsce a tutaj prawo jest inne, partnerzy musza rozliczac sie razem. Nie wazne czy macie slub czy nie. Ps. A robisz cos co chcesz? Czy nie masz do tego prawa? :)

Gość Alishia21
laska z uk przyjechałam tu studiować a nie dupy dawać .... Popytam się jeszcze dokładnie co i jak bo wiem , że wiele osób pobiera benefity będąc w mojej sytuacji .Tym bardziej, że ja studiuję ... Dzięki za odpowiedzi odnośnie tematu

Gość gdaswtyhjkl
to sobie te benefity pobieraj i przestan nam dupe zawracac.

Gość newark on trent
powiem tak mieszkacie raem wiec tworzycie zwiazek cywilno prawny to nie Pl ze nie ma slubu nie ma zwiazku , ludzie sa wredni podkabluja do revenue albo councilu was wiec nie ryzykuj bo bedzie zle to co dostaniesz oddasz z procentem ;) jako para dostaniecie housing benefit working tax credit child tax credit i standardowe child benefit oraz free infant milk formula czyli bony 2 razy po 3.10 tygodniowo

Jezeli pracowalas to mozliwe ze dostaniesz macierzynski, na pewno dostaniesz child benefit bo niewiele trzeba zarabiac zeby nie dostawac juz nic poza tym. Troche dziwne ze tak sie o kase martwisz skoro twoj facet tyle zarabia.. Senstorze--> witaj!:)