Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęściaraXXXL

5 tydzień ciąży czy ktoś dołączy

Polecane posty

hej Szczesciara. No u lekarza bylo tak jak sie spodziewalam. O tescie z krwi to moge zapomniec. Jutro rano mam przyniesc probke moczu i oni wysla na badania i jesli pozytywne to okolo 9-10 tydzien bede musiala przyjsc na usg i przydziela mi polozna. Taka jest sluzba zdrowia w UK. Co do samolotu to mnie uspokoila troche, powiedziala tez ze jesli raz sie poronilo to przewaznie nastepna ciaza sie udaje. Pytalam sie jej tez jak ewentualnie moge wyliczyc sobie jak daleko jest, bo mi sie wydaje ze jesli moje cykle sa dluzsze to chyba nie liczy sie tygodni ciazy od pierszego dnia ostatniego okres? co sadzisz? Hej Pieguski! Jasne ze mozesz dolaczyc! zawsze razniej nam bedzie :) Stosujesz jakies wspomagacze , np castagnus albo ziolka jakes?

Gość szczęściaraXXXL
pieguski a ile ci zostało do@, mi poz wyszedł 3 dni przed terminem a to było około 11 dni po owulacji potierdzonej testem

Gość szczęściaraXXXL
ja wiem jak masz nierególarne to dlatego oni chyba zostawiaja te 2 tygodnie w tą lub w tą do terminu porodu, ale jak ci zrobią usg to bedzie dokładnie widać wiek ciąży zresztą z wyniku bety tez można wyciągnąć wnioski co do wieku ciaży

szczesciara to moze sie okaze ze mamy terminy na ten sam czas :) kiedy myslisz zeby zrobic bete albo isc na usg?

Gość szczęściaraXXXL
reses z kalendarza tego w internecie termin mi wychodzi na 16 grudzień, a teraz wg obliczeń 5 tydzień, ale ja mam rególarne cykle i wiem kiedy miałam owulacje dokładnie w ten dzień współżyliśmy i 2 dni przed

naprawde jestes szczeciara! ja robilam testy owulacyjne i przez pare dni wychodzila mi slaba druga kreska a potem juz w oogle byla tylko jedna kreska. co ma byc to bedzie :)

Gość szczęściaraXXXL
no tak ale w ciąży jesteś, to pewnie w tych dniach kiedy miałaś słabą kreskę była owu bo potem już nic ci nie pokazywały, no a jak tak mniej więcej liczysz od tego okresu kiedy miałaś kreski na testach owu to ile dni czy tyg do teraz wychodzi?

Hej Testy owulacyjne wychodzily mi z ta druga kreseczka od konca marca i chyba do 3 kwietnia, i slub byl tez taki plodny. Wiec przy moich dlugich cyklach to jakies dziwne chyba ze tym razem moj cykl bylby krotszy. Ja jestem dzis troche bardziej pozytywna ze moze faktycznie sie udalo i bedzie wszystko dobrze ;) Rano zawiozlam conieco do badania i jutro lub w poniedzialek mam miec wyniki. Jak Ty sie czujesz? Masz juz jakies objawy?

Gość pomarańczowy las
dwa dni temu potwierdzony 5 tydzien ciąży u ginekologa, pozdrawiam ;)

pomaranczowy las gratulacje!!!!!!!!! Ktora to Twoja ciaza? Dlugo sie staraliscie?

Gość pomarańczowy las
pierwsza ciąża ;) staraliśmy się jeden jedyny raz..;) i od razu się udało.

Gość pieguski21
Hej. Ja chyba jako jedyna z Was nie stosuję żadnych wspomagaczy i takich innych ;) Stwierdziłam , że jak po roku starań nie będzie dzidzi to wtedy zacznie się działać :) Może to z racji wieku... :P Bo mam dopiero 21 lat, no rocznikiem 22. @ powinnam mieć 24go kwietnia. Z reguły miałam regularne, może dzień w tą lub w tą stronę. Test robiłam ponad tydzień temu, ale wyszedł negatywny, bo na pewno jeszcze za wcześnie było. Teraz następny zrobię dopiero w termin spodziewanej @, o ile się nie pojawi.. A i biorę folik :)

Gość pieguski21
pomarańczowy las: czytałam Twój topik.. Już się przekonałam do tego dziecka?

Gość pieguski21
miało być przekonałaś*

Gość pomarańczowy las
nie przekonałam. to nie tak ze go nienawidze, tylko po prostu nic do niego nie czuje.. mysle ze jeszcze troche czasu musi minąć. Ciesze się gdy ktoś o nim mówi, wymysla jaki będzie. ale ja tego słucham jak o obcym dziecku. eh

Gość pieguski21
Hmm no rozumiem Cię.. Chociaż może i nie. Sama staram się o dziecko i mam nadzieję, że będę je kochała jak nić innego, nie wiem, co bym zrobiła, gdyby 'odmieniło' mi się tak jak Tobie. Miejmy nadzieje, że będzie wszystko ok i się ułoży :)

Hej, u mnie okres spóźnia się już tydzień. Robiłam dwa testy nie z porannego moczu i oby dwa negatywne. Nie mam absolutnie żadnych objawów na ciąże ani na okres. Kochałam się z moim narzeczonym w dni płodne... Dodam jeszcze, że miesiączkę miałam od 5 miesięcy regularnie, a wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne. Jak myślicie czy to normalne, że nie czuję nic na okres? Czy możliwe, że jestem w ciąży. PS: Mam nadzieję, że dołączę do Waszego grona :)

Gość szczęściaraXXXL
Aleksandra pozostaje czekanie i testowanie, czasem owulacja się przesunie, dopuki nie masz@ szystko możliwe. U mnie jeżeli chodzi o objawy to bolące obrzmiałe piersi, popołudniowe senności i rano po przebudzeniu lekkie mdłości

Gość szczęściaraXXXL
pieguski jeszcze kilka dni i się wyjaśni, mi w sumie pierwszy dodatni test wyszedł 3 dni przed @ ale kreseczka bardzo słabiutka i po czasie

Witam dziewczyny! Jak minal wam dzis dzionek? Ja sie kiepsko dzis czuje..od rana brzuch mnie boli; raz slabiej raz mocniej :(

Gość pomarańczowy las
mnie cały czas bolą jajniki, zaczynam się do tego bólu przyzwyczajać. najgorsze są jednak mdłości. tak to wszystko okej ;) słońce leczy wszystko co złe, nie ma to tamto ;)

Gość szczęściaraXXXL
gdzieś tu na forum ktoś radził żeby podczas bólu brzucha we wczesnej ciąży troche przystopować z aktywnością, najlepiej w tych momętach odpoczywać, mnie czasami pobolewa wieczorem szczególnie jak dzień był ciężki,

Gość szczęściaraXXXL
jeżeli chodzi o mdłości to tylko rano, potem mija

Gość pomarańczowy las
właśnie zauważyłam, że w momencie kiedy się szybko zerwe czy wstane z łóżka, ból jest najsilnieszy. na początku przestraszyłam się że może stać się krzywda dziecku, ale lekarz uspokoił mnie, że mam się do tego przyzwyczaić, bo taki urok ciąży i powiększającej się macicy. muszę przyznać że ostatnio mam takiego lenia że ohoh ;) ciągle w łóżku leże.. ;)) ale niesamowicie deszcz zaczął padać ! ;) czy was też usypia takie granie o szybe? ;))

Gość pomarańczowy las
a masz też coś takiego, ze gdy jestes głodna mdli Ciebie? czy tylko faktycznie rano są, i pozniej swiety spokoj? ja szczegolnie rano. i w ciągu dnia gdy jestem glodna mam olbrzymie mdłości, i gdy się najem ( choc nie przejem) znów je mam ;/..

Witam u mnie wychodzi 5 tydz potwierdzony przez gin a 6 jak liczę w kalkulatorze, wiecie może jak to się liczy? Ostatnia @ była 11 marca.jak się wogóle czujecie ? Ja wszędzie gdzie idę zabieram ze sobą jedzenie :-/

do mdlosci to czasem mi tak niedobrze troche ale zaraz mija, dzis przy lunchu zauwazylam ze wlansie jak juz bylam glodna to mnie tak mdlilo troche...a po lunch to myslalam ze zasne na biurku :( ja wlasnie zrezygnowalam na razie z moich cwiczen tzn wczoraj byl pierwszy dzien ktory ominelam ale za to w weekend idziemy na basen :) mam nadzieje ze ten nasz urlop jakos przetrwam :) super ze jest nas coraz wiecej!

Paniczna mama witaj! Ja tez osttni okres mialam 11 marcaa :) tylko ze ja mam dlugie bardzo cykle ale lekarz mi powiedzial ze niby tez 5-6 tydzien ale dopiero dokladnie sie dowiem jak bede meic usg w 10 tygodniu. co do jedzenia to jedynie zauwazylam ze rano jak zawsze tylko jogurt jadlam na sniadanie to teraz moglabym nawet 2 zjesc :)

Gość pomarańczowy las
ja ostatnią @ miałam 9 marca ;) i też jestem na przełomie 5/6 tydź. słyszałam, że liczy się od odnia ostatniej @. nie od żadnych dni płodnych. i ogólnie, to jest od dnia miesiączki 9 miesięcy + 7 dni. i powinna wyjść data narodzin dziecka ;)

Gość pomarańczowy las
tak w ogole, macie juz imiona?:)