Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęściaraXXXL

5 tydzień ciąży czy ktoś dołączy

Polecane posty

Gość szczęściaraXXXL
pomarańczowy las, tak jak napisałaś wiek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki to u ciebie raczej jest przełom 6/7 tydzień, ja miałam okres 14 marzec i wychodzi mi że za 2 dni juz wskocze w 6 tydzień w internecie są takie fajne kalendarze ciąży czy porodu które wyliczją wiek ciąży i date porodu,

Gość szczęściaraXXXL
pomarańczowy las, tak jak napisałaś wiek ciąży liczy się od dnia ostatniej miesiączki to u ciebie raczej jest przełom 6/7 tydzień, ja miałam okres 14 marzec i wychodzi mi że za 2 dni juz wskocze w 6 tydzień w internecie są takie fajne kalendarze ciąży czy porodu które wyliczją wiek ciąży i date porodu,

Gość pomarańczowy las
no tak, teraz faktycznie 6/7 tydz. ;) jak byłam 16.04 na wizycie, lekarz powiedział " no 5/6 tydzień" i wpisał mi w karte 5. a wydaje mi się ze powinien chociaz zaznaczyć, ze załóżmy to jest 5/6. chyba ze jak teraz 30 kwietnia pojde na wizyte, sprostuje to jakos. ;)

Gość pieguski21
No jeszcze kilka dni, ale to się ciągnie i ciągnie.. A przyznam się, że jak ostatnio test robiłam, to też nie z porannego moczu, a można powiedzieć, że z ostatniego :D O 12 w nocy zachciało mi się jechać po test i sobie go zrobiłam :D Teraz z niecierpliwością czekam te kilka dni.... A moje objawy to tylko i wyłącznie ból piersi i brzucha, tak jak przed zwykła miesiączką. Ale biorę to pod uwagę, bo zaczęło mi się to może z 2 tygodnie po ostatniej @..

Gość pieguski21
I mam wielką nadzieję, że jestem w ciąży. Wydaje mi się też, że ta moja ostatnia @ była już w czasie ciąży. Po pierwsze różniła się dużo od normalnej @, a po drugie mówią, że to możliwe..

Gość pomarańczowy las
Trzymam za Ciebie kciuki ! :) moim zdecydowanie pierwszym objawem, były poranne mdłosci, odrzucenie od papierosów i okrutny ból piersi, że aż ciężko spało mi się na brzuchu. no i jak się tak przyjrzałam to moje sutki zrobiły się jakby większe i jaśniejsze. a pózniej jeden test ( 3 dni przed planowaną @) dwie kreski, i drugi test ( w dniu @) również dwie kreski. ahh.. żaden nie był robiony z porannego moczu.

Gość szczęściaraXXXL
pieguski miałaś krwawienie w ciąży? u mnie około terminu okresu było plamienie przez kilka dni ale takie brązowe bardzo leciutkie, potem przeszło,

Gość pomarańczowy las
a właśnie, moja kuzynka rodzi teraz w sierpniu, dopiero w 3 miesiącu zorientowała się że to ciąża. w pierwszym miesiącu miała jakby @ ( ale 3 dniowe ) i w drugim jeden dzień. pojechała z mężem do ginekologa i psikus.. dziecko w drodze ;) dostała jakieś leki na podtrzymanie (?) bynajmniej tak mówila, i cieszy się już 5 miesiącem ;)

Gość szczęściaraXXXL
ja sobie test powtórzyłam jeszcze kilka dni po terminie@, i wtedy kreska była tak a mocna jak kontrolana aż miło było patrzeć, jeszcze u lekarza nie byłam, poczekam z wizytą chcę iść kiedy będe miała pewność że coś już będzie widać na usg, puki co łykam kwas foliowy i jutro lece po dodatkowe witaminki, jak bolał mnie brzuch to łyknęłam nospę tak żeby uspokoić macicę

Gość szczęściaraXXXL
no właśnie z tymi krwawieniami trzeba uważać bo czasem się zdarzają poprostu a czasem może się okazać że coś złego się dzieje, ja przy moich plamieniach się wystraszyłam, jednak były bardzo malutkie i przeszły, zobaczymy jak będzie około dnia terminu @ w następnym miesiącu

Gość pomarańczowy las
może miałaś te krwawienia implantacyjne ? też łykam kwas foliowy. zakupiłam go dopiero w momencie kiedy zrobiłam pierwszy test. lekarz powiedzial ze to juz po ptakach, ze za pozno na ten kwas;/ nie wiem co o tym myslec, ale nadal go biore. mam nadzieje ze za te 11 dni juz cos zobacze na usg ;) cokolwiek. jak narazie srednio dopuszczam do siebie mysl ze jestem w ciazy.

Gość pieguski21
Tak naprawdę to nie wiem czy jestem jeszcze w ciąży.. Chciałabym bardzo!!!! :) Ale normalna @ u mnie wygląda tak, że 2-3 dni przed bolą mnie piersi i leciutko brzuch. Jak się już pojawi to cycki czują ulgę :P A brzuch dostaje za swoje i cierpię niesamowicie przez pierwsze dwa dni :/ I @ trwa 5 dni. A w marcu @ miałam tylko 2 dni, bez żadnych bóli, mniej obfita... W ogóle jak nie moja @. I właśnie stąd moje podejrzenia :)

Pomarańczowy las piekne zdjęcie! !!!!! Ja mam nadzieje ze dzis jak zadzwonię po wyniki to pani radosnym glosem powie ze malebsrwo jest:) A co do imion to z moim m czasem gadalismy jakie nam sie podobają :)

Gość pomarańczowy las
reses od razu napisz ! ;) dziś zero mdłości, czuje się jak nowa ;) czas wypić inke z mleczkiem ;) wiecie co, ja rozumiem ze dopiero 5 tydzien.. i wczesnie na imiona. ale ostatnio bylam w odwiedzinach u kuzynki, ktora do 5 miesiaca ukrywala ciąże. ( wspominalam o niej wczesniej) pytam się jakie imie wybrane.. i jak na zlosc, dla chlopca wymienila imie, ktore wybral moj mąż dla naszego małego ;/

Gość pomarańczowy las
dla chłopca Tymek. wybór męża, z czasem się przyzwyczaiłam ;) z tym że mieliśmy dylemat, jak w pełni miało brzmieć czy Tymon czy Tymoteusz. poczym jestem u kuzynki, a ta ze beda miec Tymoteusza. chociażbym teraz wzięla Tymon, i tak będzie się siłą rzeczy wołało na oby dwóch Tymek.

Ladne imie, pare lat temu tez myslalam o takim:) Teeaz to czasem wymienialiamy imiona jakie nam sie podobaja ale niestety chyba tykko przy jednym sie zgodzilismy:)

Gość pomarańczowy las
jakim?:)

Gość szczęściaraXXXL
ja jeszcze nie myśle kompletnie o imieniu, powiem wam szczerze że nie chce jeszcze tak moco wiążać się z ciążą bo na tym etapie nic nie wiadomo, oczywiście mam nadzieje że będzie dobrze uważam na siebie i łykam folik ale wiecie bywa różnie, dziś od rana nie czuje się dobrze mdłości nie ustąpiły nawet po śniadaniu, poza tym cały czas jest mi zimno i to mnie najbardziej denerwuje

ja mam podbnie jak ty Szczesliwa ze nie chce sie w ogole cieszyc na razie, juz raz to mialam i nie chce znowu sie czuc jak ostatnio. A imie ktore nam sie podoba wspolnie to Amy ale tak jak Szczesliwa w ogole nie mysle o tym jeszcze .

Gość pomarańczowy las
my wybraliśmy imię gdy jeszcze nie byłam w ciąży. także to że teraz akurat jestem, możemy tak mowić o małej istocie.

Gość pieguski21
A mi podoba się Kuba i Ania :)

Gość szczęściaraXXXL
mnie troche drażni że mam wzdęty krzuch, to nie od ciązy bo za wcześnie ale może od tych hormonów sama nie wiem, byle co zjem i mi wysadza jak po kapuście

Gość pomarańczowy las
też tak mam ;( czy to gdy jestem na czczo, czy to po jedzeniu.. mam już taką pilkę. przeraza mnie to bo to dopiero 6 tydzien, pomyslcie co w 20 tyg. ;)

hej kobietki niestety nadal nie mam wynikow. nie sadzilam ze tak ciezko jest zrobic test ciazowy uzywajac probki moczu :( uwielbiam slozbe zdrowia !

Gość pieguski21
A ja opuszczam topik.. chociaż i tak cicho od kilku dni.. bo @ przyszła.. tak więc znowu dzidzi nie ma.

Gość szczęściaraXXXL
pieguski trudno, będziecie walczyć w kolejnym cyklu, może teraz się uda ja też wiele miesięcy próbowałam i wreszcie wyszła ciąża

Gość fdbhae
Witam. Ostatnią @ miałam 19.03 która wystąpiła dopiero w 40 dc i w tym dniu zaczęłam brać tabletki anty ale zapomniałam o trzech albo czterech. Ostatnią wzięłam 7.04 a 11.04 dostałam @ jednodniową. Wieczorami boli mnie głowa i mam nabrzmiały brzuch. Co mam o tym myśleć? Proszę o pomoc!!

Gość szczęściaraXXXL
ja coraz częściej mam mdłości, nawet w ciągu dnia, piersi o rozmiar większe, i czuje się ociężała, nie wiem dlaczego przecież dużo nie jem ale mam wrażenie że robi mnie się coraz więcej, w sumie to jestem szczupła i dość dbałam o figure a teraz tak jakoś puchne [rzecież w ciąży tyje się dopiero potem, nie chciała bym dużo utyć max 12 kg bo potem ciężko zrzucić nadwagę, nie wiem może to od tych hormonów