Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna w UK

Studentka w ciąży na jaką pomoc od państwa może liczyć ?

Polecane posty

Gość Smutna w UK

Mieszkam i studiuje od roku w Anglii . Dzisiaj rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny . Jestem przerażona na tyle, że myślę o aborcji... Mój chłopak jeszcze nie wie o ciąży.Chcę najpierw zrobić badanie krwi by się upewnić... Ale chciałabym się dowiedzieć jaką miałabym pomoc od państwa gdybym zdecydowała się urodzić dziecko ?

Gość yffgf
a ja mialam mozliwosc podczad studiow zlapac faceta na dziecko. swietny z niego facet, ale nie chcial sie statkowac. a ja sie balam, ze ze studiami i kasa sobie nie poradze. teraz ja koncze kolejne studia, a na dziecko zlapala go inna kobieta...myslalam, ze to on jest tym jedynym

Gość Smutna w UK
Magda yffgf a co ma twój problem do mojego tematu ? Ja nie łapię faceta na dziecko bo mam chłopaka....

Gość smutnataka 98788
ile ja bym dala zeby dzis zobaczyc dwie kreski, tez mam dzisiaj dostac okres ale ja juz nawet testu nie robie bo i tak dostane :(

Gość vhgghbhhf
Nie panikuj. Jak mówisz facet dobrze zarabia więc po co ci pomoc? Czy jest rak że zarabia akurat tyle ze nie dostaniecie benefitow? O ile wiem możesz dostać 500 f na start ( nie jestem na 100% pewna, sama kiedyś sprawdzalambo właśnie na drugim roku była możliwość że jestem w ciąży i panikowałam). Rozumiem cię dobrze, . Wszystko zależy od tego czy jesteś pewna faceta i tego że wasze zarobki was utrzymają. Państwo nie pomoże, nawet jakbyś poszła do nich płakać że nie masz za co żyć. Oszustom pomagają chętnie, jednak z pomocą normalnym ludziom mają problem i sie ociagaja. A jeśli chodzi o studia to zawsze jest gap year.

Gość kuzynka Przemka
usuń - nie niszcz sobie życia - na dzieci masz jeszcze czas

Gość Smutna w UK
gdyby tak wyszło, że sama wychowywałabym dziecko to czy mogę liczyć na pomoc państwa ? Jakie są wymogi ?