Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1111111111111111

dla mieszkajacych w uk

Polecane posty

Gość 1111111111111111

Hej! Mam pytanie, otóż dom w ktorym mieszkam jest podzielony na 4 flaty. Nie placimy councilu - tak mi powiedzial landlord, on chyba ten podatek placi. Ostatnio przyszlo na wszystkie flaty pismo z voa ze bedzie inspekcja w sprawie council taxu. mam pytanie, bo mieszkam tu dosyc dlugo i czy counsil moze zarzadac ode mnie splaty podatku za ten caly okres jak tu mieszkam,czy to raczej problem landlorda, ze nie zglosil, ze w domu sa osobne studia? bo chyba tak zrobil a nas wprowadzil w błąd.... prosze o odpowiedz.

Gość wpwpwpwpwp
Jezeli masz w teenancy agreement napisane ze nie placisz council taxu to sie nie martw natomiast jesli na gebe to pozegnaj ske z cennymi rzeczami bo od razu zabiora na licytacje zeby zabezpieczyc dlug

Gość 1111111111111111
co ty mowisz. mam w umowie ze council jest na mojej glowie ale kiedy ten landlord powiedzial ze nie placimy to poszlam do agencji i mi to wykreslili i podbili pieczatke. ale to on mnie wprowadzil w błąd to co ja mam za to odpowiadac, a skąd ja mialam wiedziec ze on tego nie zgłosil.... my tu mieszkamy pare lat;(

Gość 1111111111111111
a i umowa takze nie jest zbyt aktualna ale chyba ma jakies znaczenie. same problemy...

Gość wpwpwpwpwpw
Jesli masz w umowie ze nie odpowoadasz za council to sie nie masz co martwic. Na ta I spekcje zapros landlorda lub przedst agencji i to oni beda sie tlumacxyc nie ty.

Gość wpwpwpwpwpw
Sprostuj umowe z landrordem nawet back datuj ja zeby byc czysta bo landlord mkze powiedziec ze ty mialas placic I sie wypnie.

Gość jfkgg
Landlord sobie zalatwi a wy bekniecie,z council tax nie ma zartow a dlug juz sprzedany,wiec nawet nie dilujecie z councilem,tylko z firma windyf.

Gość 1111111111111111
a kiedy zadzwonilam do voa zeby przełozyc termin inspekcji bo w tym czasie pracuje to pyali sie mnie kto jest landlordem i jego telefon . to on nawet nie wie chyba ze jakies postepowanie jest prowadzone?!

Gość wpwpwpwpwpw
Za council to nie firma tylko od razu komornik.

Gość wpwpwpwpwpw
Council dobrze wie kto jest landlordem.

Gość 1111111111111111
a on zadnej odpowiedzialnosci nie poniesie ze nie zglosil ze wynajmuje 4 chalupy?

Gość wpwpwpwpwpw
Troche wspolcxuje bo mialem problemy z council taxe. I wiem co to znaczy. Do dzis splacam

Gość wpwpwpwpwpw
Poniesie, przyjdzie nadzor budowlany i zmknie budynek, zrobic musi drzwi i dorogi pozarowe w budynku wielorodzinnym , jesli tego nie ma to zamkna budynek i kara finansowa

Gość wpwpwpwpwpw
Poza tym jest inny ba d za taka property wiec kaza komus to zaplacic wyrownac a jak beda niespelniine wa3unki bezp to kaza sie wyprowadzic. Ja proponuje juz szukac

Gość 1111111111111111
zalamana jestem jak mi przyjdzie placic to ja go znajde, wiedzialam ze tak moze byc ze on sie wywinie i prawo bedzie po jego stronie.

Gość wpwpwpwpwpw
Zrob tak zeby w umowie byl zapis kto placi council tax . I dowiedz sie kto dostawal rachunki , na kogo wystawiane byly. Zadzwon do swojego councilu idz do cab bo to sprawa b powazna zebyc na bruku nie zostala bez swoich cennych rzeczy

Gość wpwpwpwpwpw
Pytanie nr 1 rachunki z councilu wysylane sa w marcu. Dostawalas je na swoje nazwisko?

Gość 1111111111111111
warunki na stowe nie sa spelnione, moja chalupinka to moze z 8m2 mowie wam jak oni wejda to padne ja i oni. jak dla krasnali wszystko, martwie sie.

Gość wpwpwpwpwpw
Bo jesli je dostawalas to placisz ty a wtedy to pozamiatane masz troche

Gość nie wiem czego chce
chce pupila ale! gdzie go znaleść

Gość wpwpwpwpwpw
Poradzilbym ci cos, bo na tej sytuacji mozesz dibrze wyjsc. Podaj mi swij nr tel.

Gość wpwpwpwpwpw
Bo na kafe nie chce tego pisac.

Gość nie wiem czego chce
dajcie mi pupila

Gość 1111111111111111
oni jutro przychodza, do mnie zadne rachunki za council nie przychodzily chyba ze zrobil na kogos z nas i dostawal na swoj adres a my nic o tym nie wiemy. do nas tu w zyciu za council nic nie przyszlo. teraz to po ptokach, boze czlowiek glupi. mam jeszcze sasiadow jak cos to razem bedziemy dochodzic swoich praw. mam umowe wazna na 6miesiecy z dawna jak tylko sie wprowadzilismy i council jest wykreslony.

Gość wpwpwpwpwpw
A poza tym musze isc po shake do maca bo mam zajbista ochote.

Gość wpwpwpwpwpw
Ja bym to zajebiscie rozegral na twoim miejscu. Mam pewien pomysl

Gość nie wiem czego chce
daj my na to

Gość wpwpwpwpwpw
Jakie to miasto?

Gość 1111111111111111
przeciez gdyby powiedzial- placicie za council to nie ma problemu z miesiaca na miesiac ale tak? za kilka lat do tylu?