Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brooklea

Zaczynamy Starania o Dzidzie zaraz Po Tabletach zapraszam do Wypowiedzi

Polecane posty

Gość Brooklea
jasne ze moze wszystko mozliwe , ja mam @ co 21 dni i lekarz mowil ze u mnie wystepuje zaraz po okresie , a czasami moze nawet nie byc nie plodnych dni bo mam krotkie cykle , a ty masz @ co ile ?

Ja teraz odstawiłam tabletki, więc dlatego owulację mogłam mieć... A wcześniej miałam cykle nieregularne, 30 - 33 dniowe. W każdym z nich odczuwałam objawy owulacji, więc myślę, że ją miałam.

Gość Brooklea
to pewnie ja mialam tak jak u mnie :) moze zakoczylo , starasz sie o 1 cz 2 ? ja bym juz tak bardzo chciala widziec czy sie udalo ehhh

U mnie to była raczej taka trochę nieprzewidziana sytuacja, bo chciałam jeszcze zaczekać z dzieciaczkiem jakiś rok, ale jak będzie teraz to też w porządku :) A też jak pytałam ginekologa, to stwierdził, że w moim przypadku szanse na ciążę są większe, bo odstawiłam pigułki. Tyle, że obawiam się czy moja wcześniejsza antykoncepcja nie wpłynie na ewentualnego maluszka...

Gość sita1
Brooklea jeszcze doczekasz się upragnionego dzieciaczka,tak jak my tu wszystkie:) Ja też już bym chciała się zacząć starać...a to jeszcze 2 miesiące trzeba czekać :) ehhhhh

Gość Brooklea
pewnie kiedys tak :) ale teraz przestanie sie nakrecac Bo pozniej bedzie wielkie rozczarowanie wlasnie maz mi to uswiadomil .... no to teraz czekamy na zrobienie testu a ty Sita na rozpczecie Staran :)

Gość sita1
właściwie trochę Ci zazdroszczę oczywiście w pozytywnym sensie :)Jestem pewna,że będzie u Ciebie chwila i zobaczysz 2 kreseczki:) To jest takie cudowne uczucie... chyba zaraz wyrzuce do kosza te tabletki :D - nie no żartuje...a swoją drogą chce czekać ,bo chciałabym poród naturalny, już cc przeżyłam... i chyba to nie dla mnie, strasznie się męczyłam... inne kobietki zaraz wstają i latają jak nie wiem, a ja...dość,że nie mogłam podnieść się z łóżka to nawet przemywanie rany strasznie bolało, bardzo długo rana mi się goiła...i musiałam chodzić jak babcia:P ani nic zrobić , ani nic.. samo leżenie i obracanie się na bok to była tragedia, a gdzie tu chodzić koło takiego maluszka. Chcę poród naturalny i już...chociaż wiadomo jak będzie konieczna cesarka to trudno...jakoś będę musiała to przeżyć:)

Gość Brooklea
To wyrzucaj :) odstawisz dostanie @ i mozesz zaczac starania , a ja wlasnie sie jeszcze nad prodem nie zastnwialam w sumie to przerwaza mnie wizja i cc jak i naturalnego a ktorys bede musiala wybrac w naturalnym BOL a przy cc juz po moze tez bolec , chyba lepiej wybrac naturalny .... ja ogolnie nigdy niewiem na co sie decydowac a tu ile rzeczy trzeba bedzie wybrac dla maluszka hehe pewnie bede miala wszystkiego w nadmiarze

Gość sita1
ja już nigdy nie zdecyduję się na cc , przeraża mnie dren w brzuchu po operacji, i w ogóle wszystko co związane z cc... Modlę się o poród naturalny :) Ja też już chciałabym wybierać, przebierać te malutkie ubranka... wybierać wózek...i wszystko. Tylko, że w ciąży chyba nie będę miała możliwości innej jak tylko zakupy przez internet... całą ciążę mogę spędzić w łóżku... ale jakoś muszę dać radę dla maluszka:)

Gość krataaaa
Ja stosowalam pigułki 2,5 roku prawie, zaczęłam je brać zaraz po urodzeniu syna. Pigułki odstawilam 12 dni temu i zgodnie z zaleceniem lekarza nie robimy przerwy tylko staramy się odrazu.

Gość Brooklea
ja tez sobie powiedzialam ze jesli sie uda to tez bede w lozku cale 9 miesiecy zeby wszystko bylo dobrze , wozek juz znalazlam : http://www.cosatto.com/products/pushchairs/giggle-3-in-1-combi-pushchair/golightly zakochalam sie odrazu jak zobaczylam :) widze jest nas coraz wiecej starajacych zaraz Po lub troszke pozniej , mam nadzieje ze temat sie podtrzyma i bedziemy dluzej wymieniac sie doswiaczeniami :)

Gość sita1
faktycznie bardzo fajny choć ja bym się na taki nie zdecydowała:) Ja właściwie jeszcze się nie zastanawiałam nad wózkiem... bo jeszcze wczas ,a wiem,że zdążę zdanie zmienić tysiąc razy, ale raczej chciałabym coś takiego http://allegro.pl/wozek-2w1-baby-merc-q8-gratisy-i3161547838.html może inne kolory, ale mniej więcej z takiego fasonu :) A swoją drogą zastanawiam się czy dałoby się zaplanować płeć dziecka...ja marzę o chłopcu...:)

Gość Brooklea
tez fajny ale nie w naszym stylu :) ja marze o dziewczynce nawet juz mamy wybrane imie , i pewnie jesli bedzie chlopiec bede rozczarowana na poczatku ale bede tez kochac , kiedys gdzies czytalam ze na dziewczyke dwa dni przed owulacja a na chlopca dwa po ale nie wierze w takie rzeczy , u mnie w rodzinie same dziewczynki podobno kobietu w mojej rodzince sa za slabe w srodku na chlopca i ciaze z chlopacy zawsze tracily Moja mama tez poronila , ciocia itp.

Gość sita1
u mnie w rodzinie też od dawna rodzą się sami chłopcy, ehhh...:) ciekawe jak to będzie. Ja najpierw chciałabym chłopca,a za jakiś czas postarać się o młodszą siostrzyczke dla niego :) ale to w dalekich planach drugi dzidziuś ( w sumie trzeci ) . Brooklea a dlaczego chcesz leżeć całą ciążę?:)

Gość Brooklea
poniewaz po ostatniej stracie tak sobie obiecalam , ostatnim razem duzo sie ruszalam , pracowalam , co chwila sie cos dzialo ... wiem ze teraz jesli tylko zobacze dwie kreski odrazu ide na zwolnienie i nie bede pracowac ani minuty dluzej :) za bardzo pragne miec malenstwo zeby znow sie stracic

Gość sita1
właśnie tak, niby ciąża to nie choroba ale stres bardzo źle wpływa na ciążę. Brooklea , a lekarz nie mówił Ci dlaczego tak mogło się stać? bo nie wiem czy nie doczytałam..

Gość brooklea
Z roznych przyczyn za duzy wysilek stres , plus powiedzial ze czasem tak sie dzieje nawet 3ciaze a pozniej jedna za druga jest ok .

Gość sita1
yhym. Każdy ma jakieś zmartwienia z ciążą, niestety... Ja jestem tylko ciekawa czy będą mi chcieli założyć krążek lub szewek profilaktycznie... Chcę dzidzie ale przeraża mnie to wszystko, masakra.. bo nikt nie da gwarancji, że wszystko będzie dobrze. Nie musiałaś żadnych badań robić przed kolejną ciążą?:)

Gość brooklea
Robilam , reguralnie odwiedzam lekarza wszystko w porzadku w sumie od samego poczatku po poronnieniu bylo ok , organizm prawie sam sie w calosci oczyscil okres dostalam jakos za 49dni po poronnieniu ...

Gość sita1
yhym to dobrze :) że wszystko jest w porządku i masz zielone światło na starania :) Ja jeszcze nie wiem czy mam zielone światło...muszę się wybrać do ginekolog i zapytać... mam nadzieje,że rana wystarczająco jest w dobrym stanie :)

Gość brooklea
Teraz zostalo nam tylko czekac na to co bedzie i jak bedzie :) daj znac jak juz bedziesz po wizycie co i jak ...

Gość sita1
dam znać,na pewno dam, tylko wybieram się dopiero za jakiś miesiąc...

Gość sita1
Hej Brooklea ,co tam słychać ? :) Ile jeszcze zostało czekania na @... to znaczy czekania aż się ona już nie pojawi :P

Hej, Ja jestem tu nowa. W lutym poronilam pierwsza ciaze a pozniej byly lekkie komplukacje. Teraz zaczelam brac ostatnia serie tabletek antykoncepcyjnych za jakies dwa tygodnie odstawiam i zaczynamy odrazu starania. Lekarz powiedzial ze nie ma na co czekac. Ostrzegl tylko przed ciaza mnoga,ale mi by to nie przeszkadzalo a nawet byłabym za;) Mam nadzieje ze tak jak przy pierwszej ciazy szybko zobaczymy dwie kreski. Mam tylko nadzieje ze bedzie Happy End ;)

Hej. Ja jestem tu nowa. Poroniłam pierwsza ciaze w lutym i teraz zaczelam ostatni plasterek tabletek antykoncepcyjnych. Lekarz kazal odstawic i działac nie czekajac na nic. Mam nadzieje ze nie bede czekała dlugo na dwie kreski z pierwsza ciaza udalo sie w pierwszym cyklu. Oby teraz zakonczyło sie to happy endem.

Gość Brooklea
Sita juz Jutro powinna Przyjsc Zobaczymy ale czuje ze chyba nic z tego i przyjdzie malpa wredna bo pobolewa mnie brzuch dolem ale tez i bardzo kluje :) To zapraszamy do Naszego Topiku AniaDz :)

witam dawno nic nie pisalam - zaczynamy z narzeczonym drugi miesiac staran :) mam nadzieje ze sie uda :) chociaz wiem ze to dopiero drugi miesiac ale znam ludzi ktorym odrazu sie udalo co do tab anty - czy slyszalyscie o tym ze po ich braniu kobieta moze miec blizniaki ? tutaj zdania tez sa podzielone ale chcialabym sie co nieco o tym dowiedziec szczerze ja nie chcialabym blizniakow dodam ze tab anty bralam 6 lat odstawilam 5 miesiecy temu

Mi lekarz powiedział ze jest wieksza szansa na blizniaki tak do trzech miesiecy po odstawieniu tabletek.

Gość Brooklea
to prawda bo wtedy jest podwojna owulacj najprosciej mowiac Dwa jajeczka ale nie zawsze tak jest i nie kazdym przypadku u nas tez chyba bedzie kolejny miesiac staran bo dzis umieram z bolu ale okresu jeszcze niema mysle ze to kwestia czau , no coz proobujemy dalej ....

Gość sita1
Brooklea kto wie może okresik nie przyjdzie :D ale w sumie fajnie by było jakbyście na mnie wszystkie zaczekały, hehe - śmieje się... :) A ja kończę opakowanie tabletek i zostało jeszcze jedno... już odliczam te tabletki i dni , masakra...Już bym chciała zacząć starania :) ale trzeba czekać... jeszcze ciekawe czy moja ginekolog wyrazi zgodę.. czy będzie kazała brać dalej... kazała czekać 2 lata.. ale to za długo jak dla mnie, już minęły .. tzn jak zamierzam odstawić tabletki to będzie 16 miesięcy po cc. Niektóre kobiety wkońcu zachodzą po pół roku od cc i wszystko jest dobrze. :) Ojjjj... ciekawe co to będzie.. :)