Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mrożenie zup

młoda mamma

Polecane posty

Gość Mrożenie zup

Słyszałam że można mrozić zupy dla malucha ale jak to jest z zupami z mrożonek?? Nie powinno się dwa razy zamrażać produktu ale jak on jest poddany obróbce termicznej to coś się zmienia? Co o tym myślicie?

Ogólnie rzecz biorąc, tak jak piszesz, jak coś było zamrożone a potem poddane obróbce termicznej to możesz to ponownie zamrozić. Natomiast jaki jest w tym sens... Jak dla mnie to albo kupujesz świeże warzywa, robisz zupę i ją mrozisz, albo kupujesz warzywa mrożone i zupę robisz na bieżąco (np. co drugi dzień i wstawiasz do lodówki).

Gość b.e.a.t.a
Chodzi Ci o to, ze gotujesz zupe z mrozonki i chcesz ja zamrozic? Niby nie powinno sie, ale np sloiczki dla niemowlat produkuje sie z warzyw dwukrotnie mrozonych i to nie przeszkadza im w przejsciu atestow.

Gość młoda mamma
no tak tylko jak masz malutkie dziecko które zje kilka łyżeczek tej zupki to alko gotujesz ociupinke albo wyrzucasz dlatego pytam o mrożenie a o świeże warzywa z wartościami odżywczymi teraz ciężko

No ja właśnie gotowałam codziennie "ociupinkę", ale mojej rozszerzałam dietę od września wiec warzyw było dużo :) W każdym razie zamrozić możesz ponownie jak dobrze zagotujesz.

Gość ja od poczatku gotowalam
tak jak wszytskim w domu tzn np wkladalam wiecej warzyw do rosolu a potem je blenderowalam i dawalm maluchowi. Nie chcialo by mi sie gotowac oddzielnie. A mrozonki to moim zdaniem porazka , ja ich nie znosze to i dziecku bym nie dala.