Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość welcome in my world..

Kiedy najlepiej iśc do pracy a dziecko dać do żłobka?

Polecane posty

Jaki według Was jest najlepszy na to wiek dziecka i jednocześnie czas, który nie zaszkodzi w jakimś sensie waszej pozycji zawodowej. Oczywiście nie mowimy tu o przymusie wracania do pracy ze wzg finans. Mój synek skończył rok i zastanawiam się kiedy zacząć szukać pracy. mam dobry zawód i za długie siedzenie w domu może mi zaszkodzić, ale chciałabym, żeby syn też bezproblemowo zaadoptował się w żlobku. Niania raczej nie wchodzi w grę bo jakoś większe zaufanie mam do żlobków i wydaję mi się, że wsród dzieci będzie się szybciej rozwijać.

Gość Teraz zaczynam sniadanie
Moim zdaniem nigdy nie ma odpowiedniego czasu by dac dziecko do zlobka,no ale to tylko moje skromne zdanie....Przedszkole to co innego ale zlobek dla dziecka to jakas masakra jest.

Gość Polecić jechać Jacka
Zlobek dla dziecka to jakaś masakra... Możesz rozwinąć swoją wypowiedz?

Moj jak miał 13 miesięcy.

mam kilka kolezanek co oddały dziecko do prywatnego złobka, gdzie są naprawdę małe grupy i raczej są zadowolone, więc też chetnie posłucham o tych masakrach ;)

Moja sisotra kieds pracowala w zlobku wiec nikt mi nie pwoie , ze to dobre miejsce dla malutkich dzieci. :( Ja bym wybrala nianie i od razu bym pwoeidziala, ze w domu sa kamery...

No nie wiem myślałam że dziecko nie myśli tylko przyjmuje rzeczywistość jaka jest. Problem jest w naszych starych głupich mózgach.

Gość nie rozumiem??
żłobki to przechowalnie i nikt mi nie wmówi ze roczne dziecko lubi spędzać tam 8-9 godzin dziennie bez mamy i taty.

Janina dobra jesteś:) dzięki za poprawę humoru.

Gość nie rozumiem??
Przedszkole to co innego .Jest różnica miedzy 3 latkiem a rocznym dzieckiem.

Gość matka 3 latka....
moim zdaniem warto wybrac na poczatek okres wiosenno - letni, zeby choc chorob bylo mniej, to przynajmniej na samym poczatku bedziesz sie martwila tylko o zaklimatyzowanie dziecka, a nie o to, ze wiecznie chory , bo wtedy ciezko isc do nowej pracy. ja 10 miesieczniaka zostawialam z niania do skonczenia 2 roku. ponziej poszedl do przedszkola/zlobka. w moim przedszkolu sa kamery i moge ogladac przez internet, co tam sie dzieje (mieszkam poza PL). i jak poszedl juz do przedszkola to ja mialam miesiac przejsciowy, troche wolnego, pomagala tez babcia: zeby go zaklimatyzowac posylany byl na poczatku na kilka godzin lub odbierany byl wczesniej.

ja myslałam, że by go najpierw zapisać tak 2-3 w tyg na 3-4 godz i zobaczyc jak sobie będzie tam radził a dopiero potem będe szukać pracy.

Gość Od kiedy żłobek
To przechowalnia? W żłobku mojej corki panie cały czas sie bawią z dziećmi. Są organizowane różne zabawy, bale przebierańców i dzieci sie nie nudzą. Jestem nawet zdania że córka spedza tam czas lepiej niz w domu. Poszla do złobka w wieku 14 msc PS. Ja i wszyscy moi znajomi zaliczylismy żłobek i przedszkole i zadnej traumy nie mamy

nie rozumiem?? -- nie wszystkie dzieci są przylepami, ze matki by z oczu calodobowo nie spuscily. Wiele dzeci bez problemu moze zostac z nianią,albo w zblobku, lub z jakąś osoba czy to babcia czy to obojetnie zkim kilka godzin dziennie

Gość ankietkajoanna
Witam, serdecznie prosze o pomoc i wypelnienie ankiety potrzebnej mi do pracy mgr! Jest krotka. Z gory dziekuje za poswiecony czas :) http://ebadania.pl/b81f1f9bd1ee31a1