Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość welcome in my world..

Kiedy najlepiej iśc do pracy a dziecko dać do żłobka?

Polecane posty

wiadomo, że dla dziecka pewnie lepiej siedziec do tego 3 roku zycia z mamą czy tata, no ale boję się, że potem bede miała problem z pracą, bo jednak 3 lata to duza dziura w cv. niestety takie czasy, że o pracy myslec trzeba. szukam dlatego jakiegoś kompromisu.

Gość nie rozumiem??
No spoko toksyczna ty znając życie pewnie swoje dzieci zostawiłaś w żłobku "dla ich dobra " jak miały hmmm 5 miesięcy ? I nie piszemy tu i byciu z babcia bo to jest coś całkiem innego niż obce panie i 20 innych dzieci w żłobku.

w prywatnych złobkach jest kilkoro dzieci w grupie a nie 20...

Gość minnnikitka.p
powiem ci autorko na swoim przykładzie. Na potomka zdecydowałam się ( wspólnie z mężem rzecz jasna) wtedy kiedy wiedziałam że nie wrócę do pracy po macierzyńskim ale wykorzystam na maxa wychowawcze. Dziecko potrzebuje bliskości, kochania, tulenia i po prostu mamy. I nie tylko przez pierwszy rok czy dwa. Nie ukrywam, że z tej drugiej strony jest podobnie. Ja też potrzebuję mojego dziecka, jego bliskości i przytulania itd itd...po prostu potrzebuję spełnić się w macierzyństwie dlatego uważam że żłobek jest dla mam które muszą z przyczyn finansowych wrócić do pracy.

Gość nie rozumiem??
u mnie w mieście jest jeden żłobek i jest tam 25 dzieci i 4 panie

Nie pisalam tylko o babci, pisalam rowniez o obcej niani czy innych osobach Nie narzekalam na zlobek dzieci, bylam zadowolona z opieki, metody zajmowania sie dziecmi, dzieci rowniez widzialm ze lubily przebywac w zlobku,nie we wszystkich zlobkach jest terror jak wy sobie to wyobrazacie Tam gdzie dzieci przebywaly byla znakomita opieka i podejscie do dzieci,z tej racji ze w grupie bylo ponizej 10 dzieci, nie wiecej :)

Gość nie rozumiem??
no ale fakt to jest państwowy

Gość nie rozumiem??
Toksyczna w jakim wieku twoje dzieci chodziły do żłobka ?

Gość Zielona zebra
ja wracam do pracy gdy córka będzie miała skończonych 6 miesięcy, będzie to praca na pół etatu. W tym czasie dzieckiem będzie zajmwoać się babcia, no i tatuś oczywiście :) (tak na serio babcia 3 razy w tygodniu pół dnia, potem wracam ja albo mąż)...2 dni będę z dzieckiem cały dzień. Do żłobka chcę zapisać dziecko gdy skończy rok, lub półtorej.....

Gość nie rozumiem??
tzn ile miesięcy? 5 ? 6 ?

nie chodzi o to ile dzieci jest w grupie ale o to ,ze moje - twoje - nasze - dziecko jest oderwane od mamy , od domu , od znajomego otoczenia . może nawet tych dzieci być 3 w grupie - ale czy są one z mamą ? z mamą , która w takim czasie jest dla dziecka całym światem ? Współczuję głęboko rodzicom , którzy po prostu nie maja innego wyjścia jak żłobek . Warto sie jednak zastanowić czy naprawdę kierujemy sie właściwymi priorytetami .

Gość Zielona zebra
ja też jak byłam malutka to do 4 roku życia siedziałam z mamusią w domu.... chroniona byłam, wychuchana, efekt taki że byłam niesmiana, balam się dzieci, dorosłych, nowych spraw, najlepiej mi było w domku... przeszło mi dopiero po kilkunastu latach....Mojej córce tego nie zrobię i dlatego od pierwszych tygodni jest przyzwyczajona do ludzi obok, ruchu, gwaru, nowych twarzy, paru godzin poza domem bez mamy.....każdy odpowiedzialny jest za swoje dziecko i powinien kierować się intuicją. Ja wierzę że żłobek i przedszkole to pozytywne doświadczenie dla dziecka i potrzebne.

Gość oj tammmm przesadzasz
Zielona zebra - nie każda matka jest taka jak twoja poztym ona chciała dobrze .

Gość oj tammmm przesadzasz
Jak juz żłobek to od 2 roku życia wcześniej dziecko powinno być z mamą ,tata lub babcia czy tam kimś innym z rodziny:)

Gość Zielona zebra
wiem, że chciała dobrze...w końcu wyroslam na ludzi, ale nie chcę żeby córka była taka jak ja gdy mialam 5/8 lat.... moim zdaniem mój świat byl za bardzo zamknięty w peirwszych 3,4 latach życia

Gość njv
toksycznakobita to ile w końcu nmiesięcy miały twoje dizeci jak je oddałaś do żlobka ?A mozę ile tygodni ?

Gość Toksycznej dzieci
Toksycznej dzieci miały 4 miesiące jak poszły do żłobka.

Gość Toksycznej dzieci
No proszę 3 miesiące. Toksyczna jak ja czytam o twoich metodach wychowawczych to ty powinnaś mieć hodowle kurczaków a nie 6 dzieci .

moj syn mial rowny rok jak go poslalam do zlobka.Pierwszy tydzien masakra,drugi jako tako ale potem to sila do domu musialam go ciagnac tak mu sie spodobalo:) teraz chodzi 3-4 razy w tygodniu na 6 godzin i jest szczesliwy:) uwielbia czas spedzony w domu z siostrzyczka i rodzicami ale w przedszkolu tez czuje sie swietnie. Moja corke tez juz zapisalam i zacznie jak bedzie miala 13miesiecy Na poczatku strasznie to przezywalam i chyba synek to wyczul,ale teraz jestem zadowolona:) Dzieciak ma kontakt z rowiesnikami i jezykiem bo nie mieszkamy w pl

ja pierniczę ... 3 miesiące ... nawet szczeniaki siedzą z matką ponad 6 tygodni ....

Alium a twoje dziecko jest zadowolone kiedy slodko pierdzisz na kafe? Wg kafe najlepiej cos kolo 18 rz, nie wczesniej bo trauma itd, wg mnie roczniaka mozna smialo dac na kilka godzin.

Gość kslslkdslksl
3m. dzieci oddać do żłobka - boże kochany, ja jestem w szoku jak się ma sumienie? Mój syn ma prawie 2 lata a ja się biję z myślami czy go posłać do przedszkola w wieku 3lat.

według wielu na kafie najlepiej oddać dziecko do żłobka od razu po porodzie bo przecież wtedy : " dziecko lepiej się rozwija " ...

Gość szczera jaa juuja
Buahahaha 3 msc i do żłobka - ja pier dolę. Soorry, ale jestem w stanie zrozumieć jak ktoś po macierzyńskim oddaje, po 6 msc, no bo MUSI chociaż i tutaj ja bym w życiu nie oddala. Syn ma 2,3 i za cholere nie myslalam zeby go dac do żłobka. Pojdzie do przedszkola. I wole żeby byl mamusiny niż żeby mi obce baby niemowlaka musialy bawic caly dzien. No, żeby jeszcze bawiły.,..