Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość welcome in my world..

Kiedy najlepiej iśc do pracy a dziecko dać do żłobka?

Polecane posty

jestem przeciwna posyłaniu dzieci do przedszkola - dla zasady . Szczególnie w sytuacji kiedy nie ma takiej rzeczywistej potrzeby bo mamusia z lenistwa i wygody chce oddać 3 latka do przedszkola " bo tam sie będzie dobrze rozwijał " A dlaczego nie może ise dobrze rozwijać w domu ? Bo trzeba dziecku czas poświęcać ? bo trzeba samemu jakieś wartości wpajać a tu sie okazuje ,ze nie bardzo jest co ? o oddawaniu niemowlaków do żłobka - pomijając sytaucjie skrajne - nie bedę sie nawet wypowiadać.

Łomem :D-fige znasz sie na dzieciach jak i na psach.Widac ani jednego ani drugiego nie posiadasz.Na temat czulosci to prosze Cie łomem, nie smiej sie rozpisywac,akurat Ty

Gość iehdbf
Hehe,co sie tak burzysz,widac ze trafilam,dla mnie ty kobieto jestes patologiczna A ja daje dziecko do zlobka od wrzesnia bedzie mial 10 miesiecy,za becikowe kupilam sobie kalosze hunter,jak maz wraca z pracy to malo czasu poswiecam dziecku,a wiesz dlaczego,bo dziecko jest czescia mojego zycia a nie jego sensem,a ty widac musisz byc pusta wewnetrznie,pewnie dziecko wypelnilo te czarna dziure w twoim zyciu,zal

Gość tak czytam
ToksycznaKobita - po co ci tyle dzieci skoro ty nie lubisz się nimi zajmować?

ale ty się chwalisz czy żalisz - bo nie bardzo rozumiem ? jako powód do dumy podajesz ,ze mało zajmujesz sie dzieckiem ?:) rzeczywiście ,sens życia .....:D

Gość Teraz zaczynam sniadanie
karminowa dama-skad wiem jak dzieci czuja sie w zlobkach? Bo sama do zlobka chodzilam i wyobraz sobie ze pomimo uplywu lat pamietam jaka traume mialam z tego powodu,ze rodzice mnie tam zostawiali.Nie przypominam sobie,ze bylo w ogole tam zle,zeby wychowawczynie zle dzieci traktowaly,ale sam fakt ze tam zostawalam,pamietam,ze zawsze strasznie plakalam i pamietam jak wychowawczynie na sile w rzadku dzieci na nocniki sadzaly to tez bylo okropne,takie niby nic, a jednak w pamieci mi na zawsze utkwilo.Nie pochodzilam tam jednak dlugo,bo zaczelam bardzo chorowac i mama zrezygnowala z pracy,wolala jednak byc ze mna w domu za co jestem jej bardzo wdzieczna :)

Toksyczna napierdoliłaś sobie tycg dzieciaków ,ale wychowac je to juz Ci się nie chce i lepiej jak żłobek i przedszkole zrobią to za Ciebie

tak czytam -- a skąd to wywnioskowalas ,ze NIE LUBIE sie dziecmi zajmowac???? stąd ze do zlobka poszly,?? to byla przeszlosc, teraz jest terazniejszosc,dzieci sa juz dawno po zlobku Kazde jest w takim wieku, ze lubie z nimi spedzac czas, a ty pleciesz bzdury ,ze nie lubie sie nimi zajmowac,

Łomem- przedszkole jest juz obowiązkowe od 5.r.z,wiec łaski nie robisz dajac dziekco do przedszkola Moje szły wczesniej, nie dlatego, ze cale wychowanie na p-le zwalalam, ale tez dla dzieci frajdy Najwyrazniej bito Cie w twoim p-kolu,ze masz takie okrutne do niego nastawienie,nie potrafiąc pojąc, ze dla dzieci to jest rozrywka a nie kara

Gość czop345
Wszystkie przeciw to belkot leniwych bab bez ambicji,pasji i sensu zycia jak ktos tam pisal

co innego przedszkole dla 5 latka a co innego żłobek dla 3 miesięcznego niemowlaka .

Gość heheheheheh:)
czop345- a ty co w życiu osiągnęłaś /eś ? pochwal się czopku :)

Patrząc na wasze anty nastawienie na zlobki to czy dziecko mialoby 3 msc czy 6msc czy 9 msc to i tak tą decyzje dot.żlobka zwali sie na matki wygodnictwo, nie biorąc pod uwage innych przyczyn

Gość czop345
Przede wszystkim jestem niezaleznym czlowiekiem,zadbana i oczytana kobieta oraz dobra matka,kolejnosc nie jest przypadkowa,lecz ulozona wg mojej hierarchi wartosci

czop345- ojej wzruszające:)

ToksycznaKobita- ty nie widzisz różnicy w oddaniu 3 miesięcznego dziecka do żłobka a 2 letniego ???

zostaniesz cudowną mamusią to ci wytlumacze jak oddaje dzieci do zlobka,narazie ta wiedza jest ci niepotrzebna Tez bylam idealną mamcią....zanim urodzilam :)

rozumiem ,ze czasami nie ma innego wyjścia , rozumiem to . Ale nigdy nie zrozumiem co takiego dzieje sie w życiu coraz większej ilości matek ,ze gotowe są wyrywać swoje małe dzieci , dzieci , które powinny budzić ise i zasypiać w domu , przy mamie - że koniecznie muszą iść do p racy . Skoro matka pracowała zawodowo- ma macierzyński i wychowawczy Skoro nie pracowała - to co jej za różnica ,że nie pracuje też teraz ? Co takiego sie dzieje ,ze musi porzucić na kilka godzin zależne całkowicie od niej dziecko ? Jak dla mnie - musiałaby być to sprawa życia i śmierci . Ale z tego co czytam to może być dosłownie .... wszystko .

Gość gsgsgdgdhuejdhbd7373*=*=*:=
Ja widze dla 2 latka to dopiero bedzie trauma a maluch szybko sie przyzwyczai

heheheheheh - a twoje pytanie konkretnie dotyczy jakiego mojego wpisu,ze o takie rzeczy mnie sie wypytujesz?To ,ze nie neguje instytucji zlobkowych,to znaczy ze nie widze roznicy miedzy niemowlakiem a 2 latkiem? nonsens

toksyczna - a co wami kierowało że oddaliście z mężem tak małe dzieci do żłobka ?

uuhmmm,porzucic dziecko oddając do zł-ka? a jesli rodzic zatrudnia opiekunke do dziecka to tez oznacza ,ze je porzuca na kilka godz dziennie? Pozostawienie malucha w bezp .rekach, na pare h nie jest zrzeczeniem sie praw do dziecka Zarówno ojciec moze sobie zostac z dzieciątkiem w domu ,czemu na matke sie caly obowiązek zwala??Sprawa karmienia nie jest problemem,istnieje takie cos jak butelka

Gość do allium
skoro twoj maz zarabia 10 tys to pewnie ze tak pierdolisz jak polamana:P nie wiem jak jebnieta trzeba byc matka aby rzucac prace po co aby ze swoim bobo przebywac non stop i nie miec na leki nawet dla dziecka jeszcze na tyle trzeba myslec zachodzac w ciaze aby miec za co zyc i aby twoje dziecko nie zarlo kosci na zupe tylko normalne zdrowe jedzenie!!!!! jestes pierdolnieta i nic nie poradzisz juz na to Ja mam rzucac prace i utrzymywac cala rodzine z 2200 meza plus kredyty? Mam rzucac to na co zycie pracowalam, marne 2300 ale jednak!! Z tego moge oplacic zlobek, kupic mu zabawke, pojsc do lekarza, poslac go kiedys na zajecia z j angielskiego Jestes wstretna zarozumiala baba

heheheheheh - przy kazdym dziecku byly zupelnie inne powody.Przy blizniakach mielismy inne powody,dlatego jako malenstwa najwczesniej z wszystkich byly w z-ku, i przy nast.cór.inne,ale to juz pozniejszy wiek

Gość ,,,,,,,,,
...

i nie było ci ich żal ? tak poprostu ze są tam same bez mamy .taty ?