Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola z opola

uzywacie mikrofali, czy uwazacie ze jest niezdrowa?

Polecane posty

Gość lola z opola

ja dziecku wszystko w tym podgrzewam...

Gość Lena204
czasami używam ale bez przesady

Gość Większość firm produkuje
takie które nie niszczą wartości odżywczych w żywności ale mnie podgrzewane w mikrofali smakuje inaczej niż podgrzane tradycyjnie, poza tym większość potraw ma konsystencję gumy po dwuminutowej sesyjce. Ja odkąd urodziła się córka użyłam może z kilka razy mikrofali do podgrzania słoika na szybko bo mój podgrzewacz dość wolno ociepla a tak to mikrofala służyła nam do sterylizacji butelek a obecnie do podgrzania gościom mleka do kawy bądź do wysterylizowania gąbek kuchennych i tyle, nikt żywności w niej nie podgrzewa , co najwyżej można rozmrozić mięso :D

Gość ja mam pare nowosci:P
Podgrzewam czasem. Nie codziennie i to nie obiad-raczej mleko na płatki bo sie nie chce garnka brudzic, albo robie sobie zapiekanke na grilu mikrofalówkowym. Ale wylączam ja z pradu zaraz po uzyciu-tyle chociaz dla świata zrobie:P

Gość Anaconnda politolog
Nie

Gość lola z opola
a jak ugotujecie caly garnek zupy to za kazdym razem podgrzewacie w garnku? ja zupe gotuje zawsze na 2 dni, i nie umiem ogarnąc 10 razy podrzewania w garnku-za kazdym razem czystym oczywiscie>>>

Gość gotuje zupę na cały tydzień
nie raz, z dużego garnka odlewam do małego i tylko mały odgrzewam-jedną porcję dla siebie, a jak mi się chce to po ugotowaniu przelewam w słoiki i do lodówki (łatwiej zmieścić w lodówce), potem z tych słoików odlewam do małego garnka i odgrzewam mikrofali nie mam, nie używam, nie zamierzam kupować ani używać

Gość kjsdksjdksjdkdj
Nie używam mikrofali , stoi i kurzy się. Uważam że jedzenie traci w niej wartości. Jak ugotuję garnek zupy to potem odlewam trzy talerze do rondelka i podgrzewam a garnek wraca do lodówki .

Gość Ja w mikrofali podgrzeję
mleko do kawy i wysterylizuję w pojemniku na parze smoczki i butelki , tyle. Jako dziecko pamiętam jak mama stale podgrzewała mi jedzenie w mikrofali (koncówka lat 80 tych) i u mojej mamy do tej pory mikrofala jest w użytku , ja swojej nie używam do podgrzewania jedzenia ani przygotowywania go.

Gość nie używam mikrofali
próbowałam kiedyś, jeszcze w latach 90,na studiach , ale podgrzewane jedzenie okropne.

Gość Peek&...
Dostałam mikrofalę kiedyś na prezent ślubny i stoi nieszczęsna nieuzywana. Kilka razy na początku podgrzałam w niej zupę i mleko i tak nierówno mi podgrzała (jak to mikrofala) choć mam w niej talerz że poparzyłam sobie przełyk i język, od tej pory nic w niej nie podgrzałam bo albo coś za chłodne albo za gorące albo też pół na pół .

Gość zdecydowanie niezdrowa
a potrawy przygotowane w niej są na domiar nieapetyczne i niesmaczne.

A ja nie wyobrażam sobie życia bez mikrofalówki :) Używaliśmy odkąd byłam dzieckiem. Podgrzewam mleko, obiad, zupę. Szczególnie dania typu pierogi, naleśniki - nie lubię odsmażanych. Zdarzało się mi nawet w dzieciństwie odgrzewać herbatę hehe :D Czasem coś rozmrażałam, ale rzadko. Dwa razy próbowałam upiec ciasto - raz kompletnie nie wyszło a drugim razem był fajny biszkopt :)

Ja tez nie wyobrazam sobei zycia bez mikrofalowki, ale na razie stosuje ja tylko dla potrzeb wlsanych i meza:) Dla dziecka to podrzewam mleko w podgrzewaczu do butelek, takim: http://www.chiccopolska.pl/ProdottiChicco/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/2454/art/00060080000000/Default.aspx ostatnio widzialam go w smyku za 80zl, jest tani i bardzo dobry, szybko podgrzewa

Gość gościówa1234
dziecku sloiczki podgrzewam w mikrofali zawsze. sobie zależy co, bo np ziemniaki odgrzane są wstrętne ale jakieś mięso zwykle ok, także korzystam.

używam, ponieważ wiem dokładnie ja działa, wiem tez że nie jest niezdrowa, podgrzewam głównie mleko albo herbatę, nie gotuję w mikrofali bo mi nie smakuje, czasem podgrzeje makaron, ryż, albo jakieś danie, które moje dziecko je od godziny...pewnie nie jest niezbędna ale bardzo lubię ją mieć :)

no i rozmrażam, zawsze, uwielbiam tą funkcję - 5 minut i wszystko można wrzucać na patelnie :)

Gość gość
mkrofala nie jest niezdrowa :O smacznego

Gość gość
to wyjasnijcie mi prosze dlaczego jest niezdrowa tylko jakos sensownie Bo prawde mowiac nie wiem dlaczego ??

Gość gość**
Używam bardzo często do podgrzewania niektórych dań obiadowych oraz do rozmrażania . Nie gotuję w mikrofali.

jeheira, najpierw mowisz ze mikrofala nie jest niezdrowa, a potem ze nie smakuje Ci jedzenie z mikrofalowki wiec nie podgrzewasz, a jak myslisz dlaczego nie smakuje? ;/ Zwlaszcza dla malych dzieci trzeba uwazac, mleko traci wlasciwosci, zainwestujcie w podgrzewacz, a nie...