Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaamusiaaaa

Norwegia. Jak to jest?

Polecane posty

Gość maaamusiaaaa

Witam. Wybieram się do Norwegi za dwa tygodnie i słyszałam, że jakieś karty na pampersy czy coś bo tak wykupowali? O co z tym chodzi? Czy jeżeli jadę jako turystka z półrocznym dzieckiem to muszę coś załatwiać czy poprostu zajdę do np. Kiwi bo będę miała pod nosem i kupię ?

Gość miki:)
w kiwi dostaje się kartę na pieluszki libero i z tą kartą co 4 paczka jest za darmo. o innej karcie nie słyszałam. raz dostałam taką jednorazową kartkę w Rimi z którą mogłam kupić 4 paczki pieluszek pampers w cenie 3 paczek czyli też jedna była za darmo.

Gość maaamusiaaaa
Bo moja mama jest w samym oslo i mnie teraz nastaszyła, bo ja bilet kupiłam i będę tam ok. 3 miesięcy może 2 i mówi, że jest problem, bo wywozili pampersy i widziała, że kupują z kartą. A jednak jak wiadomo, nie załaduję całych walizek tylko pampersami.. Czyli normalnie zachodzę do Kiwi i kupuję i płacę ?

pewnie że tak. ale wybór jest nie wielki. są tylko libero i pampersy i w każdym sklepie jakieś ,, markowe,, jak np. u nas w biedronce dada. tu np. w coopie są pieluszki coop, w kiwi first price a w innych nie wiem ale też na pewno jakieś sa. ja polecam libero, używam ich od początku i jak dla mnie rewelacja.

a ta karta to na pewno była ta rabatowa o której pisałam. hehe przecież norwegia to całkiem cywilizowany kraj a czasy w których kupowało się wszystko na kartki już minęły:)

Gość ojciec trójki dzieci
Miki o czym ty w ogóle mówisz ja mieszkam w norwegii juz 10 lat i nawet na cukier karty dają.Ostatnio chcialem kupic patyczki do uszu to przy kasie zapytali sie mnie ile moja rodzina liczy osób i wydzielili mi dla kazdego po dwie sztuki.Teraz zapisalem sie na następny miesiac na darmowe wykalaczki bo zona chce zrobic bitki na obiad.Bede musial klamac ze potrzebuje na dziury w zebach bo nie mam specjalnej karty rabatowej.jezeli jedziesz jako turystka to musisz miec ze soba aparat cyfrowy firmy nicon do robienia zdjec bo inaczej nie przekroczysz granicy a i zapomnial bym taki slomiany kapelusz i kartke na szyji najlepiej z kartonu po telewizorze z napisem TURIST!!!Musisz uwazac tutaj takze na godzine milicyjna bo po godzinie 21 strasznie paluja.praktycznie nie ma co tu zwiedzac za wyjatkiem sklepu 7eleven albo narvesen z przepyszna splesniała parowka ktora nie otrzymala atestu z EOG.A odnosnie sklepow to jeszcze dodam ze nawet prezerwatywy sa na sztuki i to z nie pewnego lateksu!pozdrawiam i GU TUR!!!!

Gość Bambaryla147
Tak, to karta rabatowa. Kazda 4 paczka gratis. W kiwi maja ta sama karte na tampony/podpaski. Oczywiscie nie musisz miec tej karty, aby kupic pieluchy, ale jednak sie oplaca. I polecam libero!

tak jak napisala Bambaryla147 sa tez karty na artykuly higieniczne tylko ze teraz nie ma ich w sklepie poniewaz w drawsku pomorskim byla powódz i wszystkie tampony i podpaski wyjechaly z norwegii w specjalnej kontrabandzie zeby sluzyc jako waly przeciw powodziowe wiec teraz musisz sie zaopatrzyc nie tylko w specjalna karte rabatowa na pampersy wykalaczki i patyczki ale takze na artykuly pierwszej potrzeby!!!

oczywiscie bez urazy...my polacy w stavanger kupujemy pampersy tampony i papierosy na sztuki.nie tylko z kiwi ale i z remy1000 a w europrisie moja zona kupuje wino w kanie...tak na marginesie