Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość londyninka26

czy jest sens uczyc sie jezyka skoro go nie bede uzywac?

Polecane posty

Gość londyninka26

od zawsze starsznie podoba mi sie jezyka hiszpanki. nawet kiedys chodzilam na kurs,ale..... nie mialam kiedy go uzywac i wszystko zapomnialam. co prawda to byly tylko podstawy wiec az tak duzo nie stracilam,ale znowu mnie korci zeby zaczac sie go uczyc... tylko czy warto? pod tym wzgledem,ze pewnie nie bede go uzywac. nie znam zadnych osob ktore mowia po hiszpansku,ani w pracy ani w zyciu prywatnym...

Gość autorko,zacznij...
...od nauczenia sie lepiej jezyka polskiego,bo starasz sie go uzywac ;-)

Gość ola z małego ,mieszkająca w du
warto ! ja teraz zaczęłam się uczyć hiszpańskiego ! angielski umiem , niemieckiego nie trawię , rosyjski perfect , czeski i litewski perfekt - wymóg w pracy , a hiszpański bo mam takie widzi mi się , bo moje życie widzę w ameryce poł :)

tylko jesli zamierzasz jechac do hiszpanii, nie dlatego ze jezyk ladnie brzmi.ja sie zaczelam uczyc finskiego zeby jechac do finlandii bo mi sie kraj podoba, ale sam jezyk jest paskudny, ma takie wiesniackie brzmienie

Gość hhhaaaahhhaaa
No pewnie, ze warto, chocby dla samej przyjemnosci i cwiczenia mozgu. I zeby potem mozna sobie bylo czytac/ogladac po hiszpansku. Poza tym hiszpanski nie jest trudnym jezykiem do nauki, a jest bardzo przyjemny. Moze Ci sie kiedys przyda w zyciu, nigdy nie wiadomo :)

Gość blada nimfa
niesamowicie duzo ludzi na swiecie mowi po hiszpansku...Mi sie przydal i to bardzo!

Gość adioos
ja sie zaczelam uczyc hiszpanskiego dla przyjemnosci pare lat temu bo bardzo mi sie podobal, tez nie wiedzialam gdzie kiedy bede go mogla uzywac a tu mi sie trafil maz hiszopanskojezyczny :) wiec teraz nie mam problemu z porozumiewaniem sie chociaz on tez dobrze gada po angielsku a nawet uczy sie troche polskiego, :)

Gość Haha zamierzasz jak kura życie
W jednym miejscu przeżyć to sie nie ucz.