Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zelki akuku

Czy tez tak bardzo martwicie sie o zdrowie rodziny?

Polecane posty

Gość zelki akuku

Czy tez tak bardzo martwicie sie o zdrowie rodziny mieszkajac z dala od nich za granica? Ja bardzo. Zostawilam mame i babcie w Polsce. Babcia skonczyla 80 lat. Dzieki Bogu jest wszystko ok. Jak wyjezdzalam za granice pierwszy raz w 2007 roku to miala 74 lata wiec az tak bardzo sie nie martwilam wtedy. A teraz moja mama pisze mi, ze nasz sasiad zmarl, sasiadka rowniez, miala 86 lat. Wczoraj z kolei karetka przyjechala do innego naszego sasiada i potem helikopterem go szybko przewiezli do kliniki. Nie wiadomo co sie z nim. To sa ludzie, ktorych znalam od dziecka. Mieszkali obok nas. Teraz mam jakies koszmarne sny, boje sie, ze niedlugo cos sie stanie babci. I pluje sobie w twarz, ze mnie tam nie ma. Ze nie spedzam z nia jej ostatnich lat. W pracy nie moge sie skoncentrowac, boje sie, ze pewnego dnia dostane smsa od mamy ze cos sie stalo, a mnie tam nie bylo... Tez tak macie? :(

Gość zonation
Też tak mam, a moi rodzice są tu ze mną. Ale strasznie sie o nich boję. Podupadli na zdrowiu i ciągle mam koszmary. Nie mieszkamy razem, i codziennie dzwonię i z nimi rozmawiam. Wiem że to raczej nie jest normalne. Ostatnio zaczęłam dbać bardzo o siebie i mam bzika na punkcie czytania składów różnych produktów kosmetycznych i spożywczych. Już nie mówię o ciągłych suplementach ktore wciąż kupuje dla siebie i rodziców....

Z jednej strony się boje, z drugiej babcia i dziadek mogli przyjechać, dalej mogą, ale nic chcą. Więc kij im w oko.

Gość nie wrócilabym
bardzo sie boję, wiem o każdym ich problemie zdrowotnym bo często dzwonie. w sumie to wiem więcej niż mój brat i siostra którzy mieszkają blisko nich i często się widują. jak maja jakieś badania to dzwonię tego samego dnia spytać jak poszło. mimo że jestem daleko to teraz jesteśmy sobie nawet bliżsi niz jak mieszkałam w Pl, maja mnie za powierniczkę i takiego dobrego ducha, jak mieszkałam z nimi to różnice pokoleniowa dawała się we znaki:)

Gość kuzynka Przemka
no to wracaj autorko i nie truj dupy - starzy ludzie umierają, co w tym dziwnego? babcie kupę lat żyła bez ciebie to i teraz da sobie radę - w końcu ma córke

Gość kuzynka Przemka
jak ktoś nie ma problemów to ich szuka na siłę