Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość damy radę?

Damy radę?

Polecane posty

Gość damy radę?

hejka mamy problem.... mieszkamy z teściami na jednym pokój z z dwójką dzieci. Chcemy wynająć mieszkanie.koszt 1200 zł z opłatami.maż zarabia 5500,ale musimy zapłacić zus,wynajem mieszkania i pow wszytskim zostanie nam 2000 zł.teraz teściom płacimy 500 zł za pokój+na węgiel,drzewo na opał. damy rade za 2000 utrzymać się.Ja jeszcze nie pracuję.Tutaj stoi na przeszkodzie brak opieki nad dziećmi.Do przedszkola się nie dostali,z tego względu ze ja nie pracująca.Koszt prywatnego to jest kwota mojego zarobku.Babcia odmówiła pomocy przy pilnowaniu.Mimo że chcieliśmy ej płacić za pilnowanie.Rozumiem to swoje wychowała,ale też boi się o to ze sie wyprowadzimy i nie utrzyma sama tego mieszkania... jak wyżyć za 2 typomysły?

Gość sie mysliiiii
miała rację babcia, opiekować się i to jeszcze dwójką dzieci. Zadajesz tu pytanie czy wyżyjecie ale dwoje dzieci macie, to po co żeście decydowali się na dwoje. Nas jak nie stać to mamy jedno i drugie nie wiem czy kiedykolwiek będzie.

Gość damy radę?
hehehe dobrze mówisz.Drugie to wpadka.pierwsze po 6 latach leczenia nie płodności.Więc cieszymy się tak samo jak z pierwszego Napisałam że ją rozumiem że nie chce:)

Gość ale bezmozgowieeee4
to przez 6 lat nie dorobiliście sie własnego mieszkania i nic nie zaoszczędziliście i jak się nie ma pieniędzy to sie nie rodzi dziecko za dzieckiem

Gość lollllllllllllllllllllllllllll
kurna a nie lepiej wziac kredyt, kupic malutkie mieszkanko i wziac na 30 lat

Gość a to wiaodmo przecież
5500 tys i nic nie odłozyliscie? to na co wy tyle kasy dajecie skoro u teściow mieszkacie?

Gość Damy radę ?
5500 tyś.ale zapłacimy zusy i inne

Gość Damy radę ?
5500 mamy ale po opłaceniu zusu podatku i wynajęcie mieszkanka zostanie 2000 zł. Maż jest na ryczałcie i już raz bank nam odmówił kredytu. gdyby po opłatach zostałoby nam 5500 nawet bym tematu nie rozpoczynała..... ktoś napisała że jak się mieszka u teściów to wsio można odłożyć.ale do domu też trzeba kupic to lodówkę,to pralkę itp jakiś drobny remont zrobić.Na to nikt nie daje.

Spróbować zawsze możecie. A jakie duże są dzieci? Nie możesz szukać pracy i jak będziesz mieć, to szukac opiekunki dla nich?