Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mortiiiii

nie przyjeli córki do 4-latków a do 3 latków chodziła

Polecane posty

Gość mortiiiii

jestem załamana..:-(( czeka ją zmiana przedszkola, inna pani inne dzieci...jak tak można??? :-((((

Gość ja myślałam
że to jest tak jak w szkole, kończysz chodzić np do 3 latków i automatem idziesz do 4 latków, bez sensu że jest inaczej

Gość olk
No bardzo dziwnie , dzieci z automatu przechodzą te które chodziły do grupy niżej ,z tym że normalnie składasz podanie ale to tylko formalność ,odwołuj się autorko ,miejsce się należy Twojemu dziecku w tym samym przedszkolu .

Spokojnie :) Dziecko się zaaklimatyzuje :) Ale wiem co przeżywasz bo .....Moje dziecko zapisałam do przedszkola "A" jak miał 4 lata. Potem wieku 5 lat poszedł do placówki "B" ( coś ala zerówka ) i też inny budynek,inne dzieci,inna pani. Wieku 6 lat poszedł do zerówki i był też inny budynek,inna pani, przeszła tylko trójka dzieci z jego poprzedniej grupy.Teraz jest w I klasie i razem z nim w grupie jest tylko jedna dziewczynka zerówki.

Gość violka fasolka
Dziwnie,u mnie tez z automatu przechodzila corka,ja nawet podania nie musialam skladac tylko panie mialy juz gotowe gdzir tylko daly do wpisania imie i nazwisko dziecka do jakiej grupy chce chodzic i godziny takie jak wczesniej i tyle .

Gość mortiiiii
jest inaczej, składa sie podania tak samo jak do 3 latków. Nie przyjeli tylko 3 dzieci które wyły z innej miejscowości i powiedzieli że w swojej wiosce mamy dać dzieci bo miejsc nie ma więcej.

Gość aja mam
a skladalas podanie

Gość mortiiiii
składałam

Gość sasnakakakaaaa30
to jak u mnie. powod ze niepracuje to moge sie dzieckiem zajac.

Gość to faktycznie dobry
powod. Pierwszenstwo powinny miec matki, ktore pracuja.

Gość no masz racje
u mnie dziecko przechodzi automatycznie z 3 do 4 latków itd

Gość sasnakakakaaaa30
ale do pracy nie mam jki juz isc.

Gość no ale skoro tak to nie
musisz dziecka posylac do przedszkola przeciez ;)

Gość sasnakakakaaaa30
a za co zyc?

Gość princessaofpersia
sasnakakakaaaa30, ale cały rok do 3 latkow twoje dziecko chodzilo, tak?

Gość sasnakakakaaaa30
tak.od wrzesnia 2012 roku.

Gość U nas jest tak ze
jak się raz dziecko dostanie do przedszkola to potem przechodzi automatycznie do wyższej grupy. Tylko się umowe podpisuje a dziecko już nie bierze udzialu w rekrutacji.

Gość Luka.b
To miałaś dość czasu i gdybyś chciała iść do pracy to byś pracowała,a wtedy nie było by problemu z dzieckiem. A co mają zrobić rodzice gdy oboje pracują?

Gość mamamamamamamma
dla mnie to wogóle jest chore! dlaczego matki ktore pracuja maja pierszenstwo niby dlaczego skoro pracuja to mialy z kim do tej pory dzieci zostawic! a co jesli matka nie pracuje bo zwyczajnie w swiecie nie ma z kim dziecka zostawic? dlatego tez zapisuje dziecko do przedszkola zeby do pracy mogla isc. druga sprawa z dziecmi ktore w wieku 6lat musza isc do szkoly. bez sensu! szkoła jest przymusowa ale dlaczego od 6lat jakos do tej pory bylo dobrze po co to zmieniac

Gość sasnakakakaaaa30
ja nie mam pracy dopiero do lutego.

Gość sasnakakakaaaa30
a jak oboje pracuja- czyli sa 2 pensje. i wtedy jest wiecej kasy. i taka osobe stac na prywatne przedszkole. i tez nie mam wyjscia bede musiala dac corke do prywatnego.

Gość princessaofpersia
no i nie znalazlas przez ten czas pracy??? litosci:O

Gość sasnakakakaaaa30
na umowe nie. pracuje na czarno.

Gość Luka.b
Bo zazwyczaj jest tak że one po wychowawczym wracają do pracy a oddają dzieci do przedszkola bo muszą do niej wrócić. Sorry ale pretensje do tych co przedszkola polikwidowali. Zawsze było tak że w pierszej kolejności były samotne matki i pracujący oboje rodzice. Dlaczego rodzice na siłe trzymają się zerówek w przedszkolach niech większe dzieci zwalniają miejsca małym. Kiedyś my też chodziliśmy do zerówek do szkoly i było ok.

Gość sasnakakakaaaa30
tez tak zrobilam. bylam na wychowawczym i wracalam do pracy dopiero do pazdzernika. ale w podaniu nie zaznaczylam jze jestem na wychowawczym i corka sie dostala do zlobka. caly czas pracowalam a do lutego. u mnie w miescie to nie ma nigdzie pracy.Jedynie moze cos na budowie. nawet w marketach zwalaniaja- kryzys.

Oczywiscie ,że NIE we wszystkich przedszkolach panstw. dzieci z automatu przechodzą rok wyzej Mojej kolezanki corka tez chodzila do 3 latkow, ale w związku z tym, że kolezanka stracila prace ,i widnieje jako osoba bezrobotna, jej corka nie dostala sie do 4 latkow,bo pierwszenstwo mają dzieci osób pracujących.Takie są kryteria w wielu przedszkolach

Gość do laski,co sie dziwi
ze matki prAcujace maja pierwszeństwo, a dlaczego by nie???? przeciez ty siedzisz w domu, widac masz ochote na to. I nie pierdol ze to przez top ze cio dziecka nie przyjeli. bo gdybys chciala to bys poszla. A najlepiej biec pio zapomoge.

Gość sasnakakakaaaa30
s

Moja druga znajoma pracuje w domu, ma zalozona wlasną dzialalnosc i prace zawodowo w domu wykonuje, więc uchodzi za osobe pracująca. Jaki wielki byl bulwers kolezaneczek , dlaczego jej dziecko dostalo sie do p-la panstw. i inne dzieci, ktore matki siedza w domu na bezrobociu nie dostaly sie :)Zawiść ludzka nie ma skali :p

powinnas sie odwolac.. w naszym przedszkolu tez at=utomatycznie dzeci przechodza z roku na rok z ta samą grupą i szczerze mowiac nie slyszalam nigdy zeby gdzies bylo inaczej... :]