Gość grrrrrrrrrryyy Napisano Kwiecień 21, 2013 wiecie może jakie można posadzić kwiaty, tak żeby kwitły razem z gladiolami, najlepiej żeby były z cebulek, wieloletnie i białe albo żółte?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2122 Napisano 20 Marzec Już kiedyś chciałam wrzucić to zdj ale stwierdziłam, że nie warto bo tematy szybko znikają... jakiś czas temu oglądając filmiki w necie trafiłam na informacje o koszyczkach i włókninie w której bardzo często umieszczona jest masa korzeniowa roślin które kupujemy i warto je dobrze sprawdzić i oczyścić gdy je przesadzamy... tu właśnie taki przykład krotona który zgubił juz wszystkie liście ale może odzyje (?) Taka ciekawostka. https://ibb.co/ycBMPD4D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2122 Napisano 20 Marzec (edytowany) Zwykle jak przesadzałam to tylko dół korzeni trochę maltretowalam/pozbywalam się starej ziemi i całość zasypywalam świeża ziemią... w przypadku jak zamiast koszyka znajduje się tam włóknina to korzenie też nie do końca maja super warunki do wzrostu nabierają masy dół/góra a reszta siedzi w takim jakby gorsecie który nie do końca chce się w tej ziemi rozłożyć... Edytowano 20 Marzec przez marawstala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2122 Napisano 20 Marzec Jeszcze jedno bo ciężko ocenić wielkość rośliny patrząc na zdjęcie... to miniaturowa roślina i ten koszyczek też był malutki... pakują w nich kwiaty do doniczek produkcyjnych zasypują ziemią i wystawiają na sprzedaż. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach