Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Rozdarta1122

Brak okresu - problem bliżej nieokreślony.

Polecane posty

Gość Rozdarta1122

Nie do końca wiedziałam do którego działu dodać ten wątek, ponieważ... No właśnie ponieważ nie potrafię określić przyczyny. Owszem, współżyję, moje miesiączki wahały się w czasie zazwyczaj do 3 dni, więc był prawie regularne, jednak od pół roku cykl zaczął się przesuwać, z 27-30 dni do 32, ostatnio do 36 dni, a teraz mija już 46 dzień i nic! Zabezpieczamy się prezerwatywą, żadna nie pękła, ani się nie zsunęła. Jedynie przed stosunkiem mój partner wchodził bez, coby sprawdzić, czy jestem już gotowa, żeby zaraz nie było, że boli. Jednak w ostatnim miesiącu zdarzyło się to może z 5 razy, stąd moje powątpiewanie co do tego, żebym była w ciąży. Zrobiłam test ciążowy w 39 dniu "cyklu", wyszedł negatywny. Jednocześnie mieliśmy dużo spięć, kłótni, zgrzytało między nami, co bardzo odbijało się na mnie, możliwe że również na okresie. Uczę się, zależy mi na ocenach, ostatnio też nie było łatwo. Może to przez stres? Próbowałam się rozluźnić, popluskać w wannie, wypić trochę alkoholu, czy zażyć nospę, która miała pomóc, jednak to chyba bzdura. A, jeszcze w trakcie trwania tego wszystkiego przez jakiś tydzień leciało ze mnie bardzo dużo śluzu, zupełnie jak bezbarwny okres (tak, wiem, że to niemożliwe, chodzi mi tylko o ukazanie ilości) przez co zakładałam podpaski, żeby nie latać z mokrym tyłkiem. Piersi powiększyły mi się tydzień temu, zupełnie jak na 4 dni przed okresem, są obrzmiałe i bolesne, ale nic więcej. Więc jak uważacie? Czy powinnam się martwić? Powtórzyć test, czy po prostu czekać dalej? Czytałam o herbatce malwy, która ponoć przyspiesza spóźniający się okres, to prawda? Nie wiem co o tym myśleć.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować