Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Athelgast

Bylibyście w stanie zabić człowieka?

Polecane posty

Gość bez sensuuuuu
bo durnym facetom imponuje cos takiego tylko Bog decyduje o zyciu i smierci nawet jesli chcialabym i moglabym, silna wiara w karme/kare tkwi we mnie i paralizuje we mnie jakiekolwiek proby planowania, choc jest taka 1 osoba czasem tylko pofantazjuje, ale pozniej zaluje i lekam sie kary (powinnismy wybaczac.....)

Gość bez sensuuuuu
a przetrwanie, hmmm to zalezy co masz na mysli? chyba jednak nie.............. zycie to lekcja, nie nam jest odbierac to czego nie dalismy........... chociaz kusis eliminowanie przeciwnikow, szczegolnie jesli rkzywdza innych. ciezki temat

I właśnie Bóg kazał Izraelitom wytępić kanaanejczyków, gdy wchodzili do ich ziemii. Był to jeden z warunków, na których otrzymali ziemię obiecaną. A Ariowie powinni bronić swojej przestrzeni życiowej i czystości swojej krwi. Więc analogia jest oczywista...

Gość wrógislamu
I to nie jednego. ja bym t6ak w sumie to pięć czy sześć osób sprzątneła. Plus te wszystkie polki , które dają zaciążyć się ciapatym.

Gość bez sensuuuuu
nikt nie wie czy to bog nakazal, raczej jest to usprawiedliwienie, dlaczego tak brutalnie zabijaji - nakaz zboga to dobra przykrywka do wielu zbrodni:) poczytaj sobie fachowa literature i opracowania naukowe, a nie jakies bzdury piszesz:)

Pięcioksiąg to księga objawiona. Jest napisane, że to sam YHVH nakazał Izraelitom ukarać kanaanejczyków za ich plugawą religię...

Gość to zalezy od tego czy mialbym
bron , rodzaj w jakim stresie bym sie znajdowal i czym by mnie ten czlowiek wkurwil.

Gość Rika546515
nie, ale jeśli już to na pewno byłby to facet