Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usune ciaze

Aborcj- trudny temat, ale nie mam wyjscia

Polecane posty

Gość iaww
Jak nie wierzysz w pomoc Polaków, to są tam jeszcze ludzie z kraju, w którym jesteś. Wszędzie są ludzie i można szukać pomocy, jeśli się chce.

Gość usune ciaze
moge nie byc czlowiekiem dla ciebie, ty dla mnie tez nie jestes:) Nie wiem co to w ogole za glupie pisanie o pierdoleniu sie z byle kim:O Ludzie jacy wy jestescie do osadzania pierwsi, nie glupio wam? czasem mozecie kogos ocenic pochopnie. Bylam z moim facetem 5 lat i dla mnie to tez nie bylo cudowne przezycie gdy pewnego razu wrocilam do domu i nie zastalam go. Bez slowa wyjasnienia i pozegnania, jeszcze wczoraj bylo wszystko ok, bylismy dosc udana para, mielismy w tym roku sie pobrac. To tez nie bylo latwe, a jego obecne zachowanie w tej sytuacji wcale nie pomaga. nie wspomne o tym jak mnie wkurwia mysl o tym, ze moje wszstkie oszczednosci ten idiota zabral.

usune ciaze - nie dyskutuj z tymi zbereciałymi dewotkami. Pamiętaj ty masz prawo do tego aby zyć jak chcesz to ty decydujesz ile dzieci z kim i kiedy je chcesz mieć. Ja wczoraj napisałam ci dokonałam aborcji z tym że chirurgicznej . 11 dni temu usunęłam ciąże. I nie mam zadnych wyrzutów sumienia. Wiem jedno ulżyło mi. Dodam, że mam dwoje dzieci wspaniałego męża. Kochamy z mężem swoje dzieci nad życie. Razem podjęlismy decyzję, że nie możemy mieć trzeciego dziecka.

I możecie dewoty pisac sobie co tu chcecie - a ja wiem jedno to ja będe decydowac ile dzieci chce mieć. Dodam że niejedna z was tu wypisuje bzdury, a prawda jest taka że gdybyście stanęły przed faktem nichcianego dziecka same szukałbyście gdzie i jak to zrobić. Jeszcze jedna. Ja byłam na zabiegu w Niemczech i ku mojemu zaskoczeniu nie byłam tam jedyna Polką było nas 12. z tego co Pan doktor opowiadał przyjeżdża do Prenzlau około 600 Polek rocznie na aborcje . Więc skończcie pieprzyć te swoje farmazony o morderstwie Bogu. Pierwsze tygodnie ciąży to nie dziecko - to skupisko komórek. Poprostu zwykły zarodek. A dla tych poboznych. Powiedzcie mi gdzie jest wasz Bóg który pozwala aby w łonie matki obuwarło kilkumiesieczne dziecko, który pozwala na kalectwa śmierć nawet tych najmniejszych. Gdzie on jest ?? Poprostu go nie ma

Gość bambarryla147
Bosz, ale ona nie chce tego dziecka!!!!!! i koniec...Ja mam 2-ke i jakby mi sie pryztrafilo, tez bym usunela i to czy jest sie w stanie wychowac, ma sie warunki nie ma tu nic do gadania. Nie chce i koniec....

Gość aaaa on ma racje
BRAWO BRAWO ,no przeciez trzeba jakos usprawiedliwic morderstwo a jak inaczej.Jak z tym zyc???? Psychopata ,morderca zawsze sobie wmawia ,ze ma racje i ma do tego prawo tak jak i wy i nic was nie rozni.Nazywajcie rzeczy po imieniu MORDERSTWO. To teraz wedlug was powinno sie wspierac zabojcow,gwalciciele bo przeciez mozna, oni tez maja do tego prawo tak jak i WY.

Gość aaaa on ma racje
Dla poprawki CZLOWIEK nie powinien zabijac. I nie porownuj mnie do Siebie ,bo ja nie morduje ,napawasz mnie obrzydzeniem.

Gość bambarryla147
morderstwo czego?????? komorek?????????????? wez przestan i proponuje poczytac ksiazeke od biologi, a nie biblie i kazania Rydzyka...

Gość niebieskakarolcia
hehe, no wlasnie, troche nauki nie zaszkodzi starym dewota....

Gość iaww
Zarodek to człowiek.

Gość aaaa on ma racje
To nie sa komorki tylko czlowiek pusta palo. I zarodek potrzebuje tylko czasu by dojrzec.Komorki nie maja oczow a zarodek w 6 tygodniu tak, nie ktorzy w 6,7tyg juz serduszko slysza. To widac ty na biologi spalas.I nie trzeba byc wierzacym by morderstwo napawalo cie obrzydzeniem.

Gość aaaa on ma racje
Kruszynka mala juz ma oczka i raczki ,slepa jestes?????????????????to maly czlowieczek.

Gość bambarryla147
taaaa, jeszcze powiedz, ze jajko to juz kura....

Gość ngrew
jak się tak brzydzisz to po co wchodzisz na taki temat, autorka zapewne nie potrzebuje twojej opinii o sobie.. ale jak dobrze poczuć się lepszym od innych prawda?

Gość bambarryla147
Czlowiek, to jest istota zdolna do samodzielnego zycia poza lonem matki, a pusta pala to ty jestes.

Gość usune ciaze
ja wiem, ze dla wielu aborcja to morderstwo. Ale kazdy ma prawo do swoich pogladow, kara smierci to tez morderstwo a przeciez z checia kazda z was zabilaby niejednego pedofila, gwalciciela. Jakos w wielu krajach aborcja jest w pelni dostepna i o dziwo wiecej polek niz obcokrajowcow usuwa ciaze. Tylko, ze polki robia to albo w "podziemiu aborcyjnym" albo za granica a jak dodac do tego jeszcze te, ktore usuwaja na wlasna reke to juz w ogole. A no i zapomnialam o tych, ktore zabijaja dzieci, a ostatnio w polsce srednio raz na tydzien sie slyszy o dziecku w wersalce, zamrazalce. Nie byloby tego gdyby antykoncepcja byla szeroko dostepna oraz aborcja.

I masz tu racje według tych dewotek lepiej rodzić a potem tak jak mówisz jak nie śmietnik, to staw albo zamrażarka. JUz nie wspomne o głodnych dzieciach bitych poniżanych. śREDNIOWIECZE POPIEPRZONE. jESTEŚCIE CHORE TAK JAK TEN CAŁY KRAJ I RZĄD

Gość tasia 600
To raczej autorka nie powinna zakladac tego tematu.Co to forum dla tych co zabijaja dzieci???A myslalam ,ze to forum :Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci.Nie widze nic wspolnego z forum. A ty masz kurzy mozg jak czlowieka do jajka porownujesz.I co w 40 tyg to tez jajko bo jeszcze sie nie narodzilo.

Gość usune ciaze
jak to nie powinnam tu zakladac tematu? A to niby dlaczego? jak widzisz sa tu kobiety, ktore tez dokonaly aborcji i sa matkami. Poza tym chcialam tu napisac bo liczylam ze tu wiecej doroslych niz dzieci jak w dziale ogolnym

Gość tasia 600
Wczoraj jak weszlam na ten watek tak sie naczytalam,ze spac nie moglam.Cala noc aborcje mi sie snily lepiej faktycznie nie wchodzic na takie tematy.Dzis czytam ze zarodek ludzki jest jak jajko kury,no rece mi opadaja.Jeszcze raz twierdze,ze takie tematy nie powinny sie znajdowac na forum dla matek lub kobiet w ciazy

Gość iaww
Autorko, antykoncepcja i aborcja to jedna bajka-dziś godzisz się na gumkę, bo plemnik to tylko plemnik, więc może wylądować w kiblu a jutro dokonujesz aborcji, bo dziecko to tylko płód, więc może wylądować w kiblu. Kobiety, które nie mają w sercu zgody na antykoncepcję, nie godzą się też na aborcję.

Gość tasia 600
Osoby tak moze i sa takie,ciesza sie bo dolaczysz do ich grona.Razem razniej i mozna wmawiac sobie ,ze to jest wporzadku.Dla mnie to przerazajace i tyle.

Gość usune ciaze
przeciez kobieta w ciazy czy matka nie musi czytac takich tematow jak ma koszmary potem:O Co google tez maja ci wyczyscic z hasla "aborcja", bo jestes w ciazy i masz koszmary? Jestes swiadoma chyba wlasnych pogladow i stanu emocjonalnego wiec nie powinnas wchodzic na takie rzeczy.

Gość usune ciaze
plemnik to plemnik tylko kosciol dorabia do tego niepotrzebna ideologie

Gość tasia 600
A tu sie nie zgodze plemnik to tylko plemnik.I antykoncepcja jest dobra i wazna w zyciu kazdej kobiety.I ja jakos dalej nie wyobrazam sobie aborcji pomimo tego,ze uwazam ze antykoncepcja to podstawa. Co ma piernik do wiatraka.Sam plemnik jeszcze nic nie oznacza.

Gość ola wiosenna
przyznaję, że autorka trochę egoistka- najbardziej bała się bólu i skutków ubocznych ja nie jestem katoliczką, ale wkurwia mnie takie myślenie- ja- moja praca- moje pieprzenie się- moja nieumiejętność poniesienia konsekwencji przez ciążę można przejść z opieką socjalną, a na małe dzieci czeka tyle par

Gość usune ciaze
iaww to katoliczka i od poczatku glosi tu poglady rodem z ambony takze nie radze jej wpisow brac do siebie. To tak jak dyskusja z ksiedzem o antykoncepcji ty swoje ksiadz swoje. Bledne kolo.

Gość usune ciaze
ola wiosenna czy ty nie rozumiesz ze opieka socjalna nie pokryje wszystkich potrzebnych kosztow? Naprawde nie mozesz tego pojac? Jakbym miala ciaze zagrozona to nawet pracowac bym nie mogla. Konczy mi sie bezrobotne wiec pieniedzy nie bedzie. Przestnacie ludzie myslec ze za granica panstwo utrzymuje ciezarna a ona lezy i czeka na przelew. To juz nie te czasy, teraz wszedzie trzeba pracowac.

Gość bambarryla147
czeka tyle par? To dlaczego domu dziecka sa przepelnione?