Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usune ciaze

Aborcj- trudny temat, ale nie mam wyjscia

Polecane posty

Gość Uwielbiam głodne kawałki
chrześcijanek z uwiądem mózgu :) Cytuję standardową perełkę: "Ale wiem, że Bóg każdemu pomaga dźwigać jego cierpienie i nie dopuszcza, by kogoś dotknęło cierpienie ponad siły" :D Powiedzi to ludziom torturowanym i zamęczonym na śmierć, ludziom, którzy lizali stopy swych oprawców błagając o litość, dzieciom na śmierć zgwałconym, dzieciom które w ciągu swego życia nie doświadczyły często nic prócz bestialstwa, ludziom krzyczącym z bólu lub cierpiącym z oszpecenia i kalectwa w wyniku chorób, takich jakie są na przykład w krajach 3 świata i tak dalej, można bez końca wymieniać. Świat jest pełen cierpienia ponad ludzkie siły, na które tylko potwór mógłby kogoś świadomie skazać. To, że ty w swoim grajdole nie doświadczyłaś nigdy bólu ponad siły, to nie znaczy, że on nie istnieje. Obudź się, kretynko jednak z drugą, jesteś sama na tym świecie, nie ma żadnego boga albo jest bestią. Idiotka jedna przez drugą :O Autorko, aborcję uważam za zło, bo trudno żeby przerwanie życia było dobre z samej natury. Ale czasem jest to mniejsze zło. Zrób jak czujesz i jak musisz.

moherowe katole oj oj, Bóg tak chciał? powiedz to też bezpłodnym i chorym na raka 🖐️ głupie suki :D autorko usuń i sie nie przejmuj, jeszcze będziesz matką

Gość zrob to :(
zrob i nie sluchaj idiotek broniacych nienarodzonego zycia. To Twoja i tylko Twoja decyzja. Zazwyczaj zaluja tylko te,ktore tego nie zrobily !

dodam jeszcze ze obecnie jestem w ciazy (dlugo oczekiwanej i po poronieniu) i wcale nie bede Ci odradzac aborcji. To Twoja decyzja. Nie marnuj zycia sobie i dzieciakowi. Ono sie urodzi we wlasciwym czasie to tylko opoznienie w terminie. i wtedy bedzie oczekiwane i kochane.

Gość Uwielbiam głodne kawałki
I jeszcze to: cierpienie ma sens, cierpienie uszlachetnia :D Tiaa, powiedzcie to 5-latce gwałconej przez 100 kilowego dewianta albo ofierze eksperymentów medycznych w obozie zagłady, na pewno się z wami zgodzą, jakże zostali uszlachetnieni. Zawsze jak wydaje mi się, że istnieje jakaś granica głupoty i zaprzeczania rzeczywistości, to sobie przypominam banialuki wierzących i już wiem, że głupota jest bezkresna 🖐️

Gość Lililoli
A w którym tygodniu jesteś? Na pewno wczesne tygodnie ciąży, więc Ci co piszą o nóżkach o rączkach to chyba nie wiedzą jak dziecko się rozwija. jakie nóżki, rączki? Powiedzcie jeszcze że ono już słyszy i wie co matka planuje. Bez przesady, po co tak straszyć autorkę.

Gość tasia 600
Zrob to ty wierzysz w brednie ktore piszesz???? To dziecko nie urodzi sie w innym terminie.To dziecko ktore zabije autorka bedzie MARTWE i nie bedzie kochane tylko bedzie lezalo smietniku lub wyladuje w kiblu.Nie wymyslaj i nie fantazjuj.To nie jest moje dziecko, ale mi go zal.

po poronieniu wlasnie to uslyszalam od (kurwa) ksiedza ! urodzi sie tylko w innym terminie wiec dlaczego moje moglo opoznic termin a to nie moze ??? kto zabil moje ??? kto sie nad nim lituje ?????????ze w kiblu wyladowalo ????????kto ????? Ty ???ksiadz ? Bog ? przestancie pieprzyc i straszyc dziewczyne.

Gość Jak usiduc
Jak się nazywają te tabletki na usunięcie?czy każdy gin może je wypisać?

Gość tasia 600
Dziwnego masz ksiedza, twoje dziecko trafilo do nieba jego dusza.Jak mozesz porownywac poronienie do zabojstwa wlasnego dziecka.Ty nie mialas wplywu na strate dziecka.Czyli chcesz powiedziec ,ze kazdy czlowiek po smierci rodzi sie od nowa,to juz nie katolicyzm.Wiara chrzescianska nie wierzy w reinkarnacje ,wiec dziwi mnie ,ze to mowil ksiadz.

Gość Bambaryla147
Autorko, z tego co wyczytalam to dostaniesz tez przeciwbolowe na recepte oraz na mdlosci.

Gość Bambaryla147
A tabletki to cytotec, stosuje sie je dopochwowo.

nie ma sensu dyskutowac. na prawde. jedno jest pewne,moje upragnione malenstwo wyladowalo w kiblu, duszyczka moze i poleciala do nieba, jej skonczy dokladnie tak samo ! jesli komus zal tego "dziecka" to dlaczego by nie podeslac pieniedzy na jego wychowanie ? nie nie nie ! nikt tego nie chce robic. Zwlaszcza ci wszyscy,ktorzy sa przeciw aborcjom ! najwiecej krzycza przed....... ale potem nikt takiej nie pomoze. Ani Bog ani ksiadz ani przeciwnicy aborcji. Jest zdana sama na siebie.

Gość usune ciaze
dziekuje niektorym za pocieszajace wypowiedzi. Rozmawialam z moim eks bo zadzwonil. Nie chce uwierzyc w ciaze tak jak myslalam:) Powiedzialam, ze nie musi wierzyc jesli nie chce. Takze z jego strony to chyba byloby wszystko

Gość hajjdi klummmm
autorko, ja usunelam jakis czas temu,dokladnie 7 m-cy temu. mysle,ze to byla moja jedna z najrozsadniejszych decyzji w zyciu. tylko,ja mialam zabieg,legalny. zyje,mam sie dobrze i nie zaluje!!!! byl to 6 tydzien.

Gość Bambaryla147
Ale autorka tez bedzie usowac legalnie....dostnie recepte od lekarza.

Gość polusiaaaa
legalny zabieg w naszym popapranym kraju, to chyba niemożliwe, bo u nas rządzący rzadzą naszymi a nie swoimi dupami

Gość Bambaryla147
Autorka mieszka w CYWILIZOWANYM kraju

Gość hajjdi klummmm
w jakim kraju?

Gość usune ciaze
ja tez usune legalnie, bo w Polsce nie mieszkam

Gość autorko napisz w jakim kraju
jestes bo moze znajda sie tu osoby stamtad i pomoga, moga miec jakies przydatne informacje o samotnym macierzynstwie, dodatkach, zasilkach. Moze tam panstwo pomaga bardzo samotnym mamom, moze prawo jest po twojej stronie i umowe ci przedluzyc beda musieli. Dopoki nie napiszesz skad jestes to nikt tak naprawde nie moze ci doradzic

Gość usune ciaze
ale ja znam tutejsze prawo, wiem o zasilkach tez co trzeba. Po co mi wiec cudza wiedza? Przeciez nowego prawa nikt nie stworzy, a ja w tym temacie jestem swietnie zorientowana

Gość trzeba bylo mu powiedziec
ze wierzyc nie musi bo usuwasz.

Gość ja tez usuwalam w uk
w szpitalu ,dostalam 2 tabletki jedna dzien przed druga dopochwowo po przyjsciu na 2 dzien do szpitala.Najlepiej autorko jakbys chodzila ,caly czas sie ruszala ,siedz tez w pozycji kibelkowej,duzo na ubikacji,musisz tez widziec kiedy" to" wyleci.Podobno bedzie to taka galaretka zabarwiona na rozowo.Ja niestety musialam zostac na dobe w szpitalu bo strasznie krwawilam.

Gość usune ciaze
powiedzialam mu ze usune. Powiedzial, ze jasne ze co mam teraz mowic,ze musze klamac ze usuwam bo jak potem wytlumacze brak brzucha:)

Gość ja tez usuwalam w uk
a koniecznie dowiedz sie jaka grupe krwi ma chlopak zebys w przyszlosci mogla wykluczyc konflikt serologiczny.

Gość Bambaryla147
Zalezy jakie tabletki dostanie jak dopochwowe to pozniej 2 godz powinna lezec, ale lekarz jej napewno wszystko powie...

Gość trzeba bylo mu powiedziec
to pokarz mu pozniej papier, bo chyba jakies zaswiadczenie wydaja czy jak.