Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalamidoczylija

Życie w Polsce jest coraz droższe!

Polecane posty

Gość wiśnióweczka
życie jest bardzo drogie, szczerze mówiąc autorka i tak ma małe wydatki, u nas wyższe są i opłaty i więcej na jedzenie wydajemy, chemię... mam wrażenie, że z miesiąca na miesiąc jest drożej.

Gość anita z PL. ..
Logistyka wszyscy oszczędzają, a i tak nie wszystkich stac na jakies wyjscie do kina, grill w ogrodzie czy parku (Ty też na pewno chciałabys go miec czesciej). Ty piszesz, ze masz dobre zarobki a mimo to oszczedzasz, to pomysl jak musi oszczedzac ktos, kto zarabia mniej od ciebie. Nie kazdy ma auto i dobra prace. Jasne, ze mozna oszczedzac, ale dlaczego? Dlaczego mam sobie odejmowac od ust, jesc mniej, chodzic rzadziej do kina albo w ogóle, kazdy chcialby z tego zycia skorzystac jak najwiecej, a cóż, pensjew Polsce sa takie jakie sa.

Gość nono ni
zgadza się ślimaku ukrywam w torebce bo nie można wnosić, ale nie uwłacza mi to jakoś, przemycanie picia czy jedzenia, w kinach jakby byli tacy mądrzy to by dali taniej to jedzenie i by nadgonili na obrocie swego czasu chodziłam co tydzień do kina na promocję środy z orange i nic nie kupiłam w ich sklepiku bo straszą cenami

Gość 894yhr
moim skromnym zdaniem za 2000 mozna utrzymac sie (2 osoby),nie trzeba kupowac drogich rzeczy,miec 2 aut itp,ja tam nie narzekam

Gość sddk89
Też mnie to wkurrza niemiłosiernie. Pracuję jako technik instalacji telefonicznej i zarabiam 1900zł/rękę. Żona pracuje w sklepie z bielizną i zarabia 1400zł/rękę. Mieszkamy z teściami bo nie stać nas na wynajęcie mieszkania, mamy jeden samochód na dwóch bo na dwa też nas nie stać, ja i tak do pracy dojeżdżam autobusem bo normalnie musiałbym 400zł wydawać każdego miesiąca na paliwo. Ciągle tylko oszczędzamy i pracujemy, ja wychodzę do pracy na 9 i wracam koło 18 a żona też na 9 i wraca koło 17. Szkoda gadać kurwa w tej Polsce człowiek pracuje uczciwie i chuja z tego ma.

Gość nono ni
jak sobie uświadamiam że przejadam 1/3 pensji to coraz częściej się zastanawiam nad zmniejszeniem swoich racji żywieniowych :)

za 2000? Chyba na wsi, bo nie w Warszawie. Przecież tu wynajem czegokolwiek pochłonie z połowe pensji. No chyba, że o wegetacji mowa, to wegetować można.

Gość deszczow apiosenka
zarabiam 1100 zł. na rękę (tak, takie są płace w dużym mieście!). Nie ma mowy, żeby sobie coś z tego odłożyć w przyszłości na własne mieszkanie czy nawet wynajem czegoś. Trzeba mieć na bilety miesięczne, trzeba coś zjeść, mieć na ubranie. Za taką pensję człowiek nie cieszy się z życia. Człowiek tylko wegetuje.

Gość nono ni
2000 zł zł na 2 osoby owszem można, ale to chyba mieszkając z rodzicami, nie płacąc za czynsz czy ratę kredytu

Gość Weźcie się do roboty!
Może by tak do roboty? Nie wstyd wWam? - U mnie Pensyjka rzędu 5-7 tys/m-c, willa pod Warszawą 450 m (wybudowana za gotówkę, nie za kredyt!), wakacje 2013? Maledivy, Palm Beach Resort. Ciężka praca i tyle a wy zamiast pracować tylko fora zaśmiecacie gnoje niewywiezione...

Gość vbv78
Pierdol się naburmuszony cwelu. Ja też ciężko pracuję wręcz haruję i siedzę ponad połowę dnia w pracy a jakoś kurwa więcej niż 2000zł nie zarabiam. Narobię się bardzo ciężko więcej niż Posłowie w Sejmie a chuja z tego życia mam więc głupi gnoju nie pierdol mi tutaj że mam się wziąć do roboty.

Gość lalamidoczylija
No cóż, ja pracuję, mąż pracuje, często bierzemy też dodatkowe zlecenia ale pensje nie wzrastają a ceny niestety rosną. Gadanie o braniu się do roboty to możesz do kogoś innego kierować.

Tak tak pisz sobie bajki :D Że za pensję 5 tys wybudujesz sobie willę pod Warszawą za gotówkę i polecisz na Malediwy :D Zarabiam tyle ale mnie nie stać na budowę domu ani na wakacje w tropikach.

Gość sdfsdfs
ja nigdy nie jem w zadnych restauracjach co bede nabijal kase jakims bogaczom poza tym i tak wole w domu. tak samo ciuchy jak ktos kupuj t shirt za 120zl to ma nierowno pod kopula bezsens totalny

Gość ascafd
Ja też żyje jak żebraczka w zasadzie, 2 fakultety skończonee, 2 języki biegłe i co?... 2, 5 tys. na rękę w Warszawie (1 tys. zł płacę za wynajem pokoju). Pracuje od 3 roku studiów, czyli od 6 lat już i pensje mi jakoś nie wzrastają, jak mówię na rozmowach kwalifikacyjnych, ze chce 3 tys na reke, to śmieją mi się w twarz. Zrobiłam wszytsko czego oczekiwał ode mnie system!!! szkoły pokończyłam, doświadczenie zdobywałam i co?.. gówno

Gość Weźcie się do roboty!
Kolejna ofiara naszego rządu, czy raczej niezaradna życiowo pseudo studencina...nauczyli Cię czegoś jeszcze na tej uczelni, czy tylko gównami chlapać potrafisz? Jesteście niezaradni i leniwi, do kolesia który zarabia tyle co ja a nie stać go na wybudowanie domu i na tropiki: zacznij pracować efektywnie lebiodo to Cię będzie stać!!! Leserstwo śmierdzące i tyle!

Gość dfdffdfgggg
:* -> weź spieprzaj smieszny trolu, na kazdym temacie piszesz, ze ciagle pracujesz i zarabiasz kupe kasy, tylko czemu ciagle gnijesz na forum i piszesz bzdury szmato? albo nastepny smieszny trol co pisze ze zarabia 2,5 tys na reke i mu malo... no ludzie, smiech na sali. Co do mnie, to prawda, rachunki coraz wyższe, woda, prąd, wszystko koszmarnie idzie. ja sie juz pogodzilam z tym ze nigdy nie zaloze rodziny i nie bede miec dzieci.

Gość Gosiak83
Macie dużo racji :( Ja jestem bardzo smutna, bo oboje z mężem mamy "dobrą" pracę, wykształcenie. Ale... niby jest OK! Mamy ładne mieszkanie z tarasem, samochód... Sami na to zapracowaliśmy, bardzo mnie to cieszy. Wiem jak innym jest ciężko, wiem, ze są trudne czasy. Jednak pocieszanie się, że "inni nie mają co do garnka włożyć" jest CHORE. Mnie to w żaden sposób nie pociesza, wręcz przeciwnie... Dołuje:( I jak napisałam wyżej pracujemy, mamy fajne stanowiska, ale wyjazd na narty, na wakacje, na weekend czy zakup choćby dobrych perfum to dla nas niebywałe luksusy, i rzadko nas na nie stać :( Moja kuzynka, która mieszka w Niemczech pracuje w sklepie, jej mąż jest kierowcą autobusu- WAKACJE DWA RAZY W ROKU, markowe ciuchy, wyjścia do kina co weekend...pracują, starają się- i stac ich na rozrywki. Tak powinno być :( Myślę, że zgodzicie się ze mną , że pracowanie na mieszkanie, samochód, jedzenie...jest przykre, a jeszcze bardziej przykre jest to, że panuje taka bieda, ludzie głodują, że masz wyrzuty sumienia marząc o fajnej torebce czy weekendzie w górach :(

Gość khiyugb
A czy wy naprawdę musicie jeśc w kinie? Nie można zjeśc w domu a do kina iść obejrzeć film? dwie godziny bez jedzenia nie wytrzymacie...no proszę was...

ludzie co maja prace to biora kredyt juz jest 2 miliony ludzi co tak brali i stracili prace

Gość lalamidoczylija
Gosiak83 ---> zgadzam sie z Tobą w 100%, uważam, że to cholernie niesprawiedliwe, że człowiek w tym kraju za luksus uznaje to, co w bogatszych krajach uznaje za normalne, jeśli jest osobą pracującą. A co do Niemiec... Takie małe porównanie. O godziwych emeryturach nie mamy co marzyć, natomiast będąc w zeszłym roku na wakacjach w Egipcie (na które odkładaliśmy dość długo kasę) poznaliśmy wielu ludzi w tym emerytkę z Niemiec, której odpowiadał klimat Egiptu i była tam na wczasach ÓSMY RAZ W TYM ROKU!!! (dodam, że to był październik). Ciekawe którego emeryta z Polski stać by było na kilkukrotny wyjazd na wczasy w ciągu jednego roku??? Śmiech na sali.

dfdffdfgggg - ale się spinasz :D Na forum wchodzę dwa razy w tygodniu może ale skoro Ty czytasz moje wszystkie wypowiedzi znaczy, że siedzisz tutaj cały czas. Pracuję przed komputerem więc kafe mam dostępne od ręki :D W pracy nikt mnie nie rozlicza bo pracuję na własny rachunek,. Nie mam szefa. I co ja poradzę na to, że mało zarabiasz? Nie przepadam za frustratami, którzy swoje porażki życiowe przelewają na innych.

Gość przeem
w Polsce nie jest tak źle,,,,jedźcie do Indii, tam to jest syf.

Gość qwewqeqweq
"Ogrzewanie mam gazowe, stąd te 150 zł miesięcznie." omg, to chyba mieszkasz na 20 metrach? Ja oszczędzajac wydaję ok. 4- 5 tys rocznioe na ogrzewanie gazowe...

Gość lalamidoczylija
Moje mieszkanie ma 70 m2 i w sumie ogrzewamy sporo. Nasi sąsiedzi (identyczny metraż) mają połowę z tego co my, jeśli chodzi o zużycie gazu. Nie wiem na czym polegają aż takie różnice :/

Gość Zeberrrka
Mówicie co chcecie u nas nigdy dobrze nie będzie Też uczciwie pracuje z mężem, mamy NIBY dobre pensje...a jaka prawda? ZŁODZIEJE wyskubią z Ciebie ostatni grosz Zepsuła się pralka...8 miesięcy, na gwarancji. Dzwonimy na serwis, miła Pani zapisuje nasze dane i prosze czekać na telefon. Dzień, drugi, trzeci, piąty. Nikt się nie odzywa. Po licznych awanturach w końcu zjawia się dwóch ekspertów i stwierdza, że zepsucie wynika z twardej wody, reklamacja nieuwzględniona. Przychodzi prywatny fachowiec i kasuje 250 zł (bye, bye weekend w aquaparku i wizyta u fryzjera). Inna sytuacja? Córka ma migdałki do wycięcia. Oczywiście musimy za zabieg zapłacić , 2 tys (pewno nie nas jednych to spotkało). Już jest pewne, że na wakacje w tym roku po raz kolejny się nie wybierzemy. I TO MNIE WKURZA. W głupich niemczech o których wspominałyście nawet witaminy dla dzieci są za darmo! Jak mojemu bratu zepsuła się lodówka, to nie naprawiali a przywieźli nową i DVD na przeprosiny!!!!!!!!!!!!!!!! U nas ZŁODZIEJSTWO

Gość qwewqeqweq
mi nawet jak nei ogrzewam to przychodzi rachunek 200 zł na 2 mce, sam abonament 140 zł, reszta to podgrzewanie wody i kuchenka

Gość qwewqeqweq
zeberkka- to wynika z tego że w Polsce gartka ludzi utrzymuej caa resztę, pracuje tylko 16, 5 mln na 38 mln ludzi. Sklepy, czy nawet usługi maja małe zyski, dlatego towary drogie, bo mało sie sprzedają

Gość Logistyka
Nie myslcie ze w innych krajach z nieba leci. Pracuje jako pielegniarka i wiem ile potu kosztuje kazdy cent . I az takich kokosow nie ma. W tej chwili w Polsce nie jest zle , bylo gorzej. tez mnie nie stac chodzic po restauracjach, a caly miesiac pracuje, napewno wiecej niz polska pielegniarka, bo jak patrzylam na prace kolezanki w przychodni ,to to byl by dla mnie urlop !!! Moja praca moze za wieksze pieniadze , ale tez duzo wiecej z siebie daje i na rozmowy prywatne w pracy nie mam czasu , nawet nie wolno nam prywatnie telefonowac. Do ubikacji mozemy isc tylko podczas nieplatnej przerwy. A wam sie wydaje ze inni maja lepiej. Tu tez drozeje wszystko i prad i gas. To nornalna proza zycia . Najlepiej wyjechac i zobaczyc , a nie patrzec na amerykanskie filmy.

w wiekszosc panstw za granica to jakos wyglada dla mnie szczytem sa panie w kasach na dworcach z ich milym "czego" :)