Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolllllll zeba help

trutka w zebie- okropny bol

Polecane posty

Gość bolllllll zeba help

Dzis mialam zatruwany, bez znieczulenia ;( zab. Boli niesamowicie, wzielam 2 pyralginy. Jak to dlugo bedzie gdzies mniej wiecej bolec?

Gość bolllllll zeba help
prosz o pomoc ;(((((((((((

Zatruty ząb zazwyczaj boli. Mnie bolał tydzień, szóstej nocy po zatruciu zjadlam 30 ibupromów (wszystkie jakie w domu miałam) i byłam gotowa sama sobie tego zęba wyrwać, wydłubałam z niego trucizne i ZAŻĄDAŁAM recepty na ketonal. Zwykłe środki przeciwbólowe są zbyt slabe.

Gość bolllllll zeba help
tzn po jakim czasie wydlualas?

Gość Sruttutututututututut.....
Mnie po prawidłowym zatruciu nigdy nie bolał. Tylko raz się zdarzyło z mojej winy, że bolał mnie ząb. Chodziłam z otwartym trzonowcem i kiedy dentystka wypełniała mi kanały zrobiła się ropa. Wtedy ból nieziemski. Nie wiem czy tak się może stać jak jest trutka, ale lepiej idź szybko na pogotowie dentystyczne.

Gość Sruttutututututututut.....
Przedawkowanie ibupromów to też nie za dobry pomysł. Może nawet skończyć się przeszczepem wątroby.

Gość bolllllll zeba help
jestem nieprzytomna, szostej nocy :O teraz czytam =, ze 3h powinien bolec ale 6 nocy to jakis koszmar

Gość bolllllll zeba help
strututu, ja kiedys mialam tez zatruwany ale wtedy inna lek trula ze znieczuleniem, a ta dzis wiercila i zgala w nerw bez znieczulenia. Powiedziala ze jak ta igielka w nerw zgala to krew sie pojawila. Po powrocie do domu doslownie wylam z bolu ;(

Gość bolllllll zeba help
ale ona mowila, ze bedzie bolec i sie nurofenem mam ratowac, ale nie myslalam ze taki bol!!

Gość herrr
mnie zawsze mówili, że jak będzie boleć po zatruciu to mam sobie wydłubać truciznę. No i dlaczego jeszcze nie poszłaś do dentysty? Skoro tak boli to już dawno powinnaś iść

Gość bolllllll zeba help
ona juz dzis nie przyjmuje, jutro bedzie rano. teraz sie troche wyciszylo, pierwsze 2.5h wylam z bolu. ale i tak tabletki skoncza swe dzialanie i bede musiala zapodac nastepne. czy po wyjeciu trutki truje sie na nowo co oznacza na nowo bol?

Gość herrr
mnie nigdy nie bolało po założeniu trucizny, więc pewnie coś źle zrobiła czy wyczyściła. Ale tak, przeczyści Ci zęba jeszcze raz i założy nową trutkę

Gość bolllllll zeba help
herrr a Tobie zakladal lek trutke w znieczuleniu?

Pamiętam jak miałam ósemkę zatruwaną :o myślałam, że umrę z bólu :( następnego dnia minęło, Musisz wytrzymać do jutra. Jutro będzie dużo lepiej :)

Gość bolllllll zeba help
ja bym osemki nie zatruwala tylko od razu wyrwala, powaznie szkoda kasy i nie konczacych sie wizyt.

Gość bolllllll zeba help
ile czasu trwa leczenie kanalowca? z msc czy dluzej?

Po co wyrywać jak można wyleczyć :) U mnie to zawsze trwa 3-4 wizyty, czyli m-c.

Gość kozi_pazur
przyłóż sobie do szczęki cieply ręcznik, moze troche złagodzi ból.

Też sobie nie przypominam, żeby po zatruciu jakoś szczególnie bolał.

A mnie czeka właśnie przeleczanie kanału - o ile dojdzie do skutku. Pół zęba zatrutego, pół się nie zatruło, i w tej zdrowej połówce trzeba jeszcze raz zrobić leczenie kanałowe. Póki co jednak jest za mały ubytek aby to zrobić bez niebezp. rozwalenia zęba.

Gość qwewqeqweq
ja raz tylko miałam zatruwany bez znieczulenia, i chodzilam po scianach przez ok. 4 godziny... - pierwsza i jedyna wizyta na NFZ/// wszystkie inne zatrucia były ze znieczuleniem i nic nie czułam.

Gość bolllllll zeba help
dokladnie ja tez dzis na nfz i 1 raz w zyciu taki bol zeba, wczesniej prywatnie i nie bylo duzego bolu. umano czemu ci nie zatrula calego zeba zanim zaczela leczyc?

Gość qwewqeqweq
tylko porządni denstysci juz nie zatruwają, nie powinno sie tego robic. Kanałowe nie musi oznaczac zatrucia zeba

Gość bolllllll zeba help
adsadsa a ta osemke pryw leczysz czy na nfz?

Gość bolllllll zeba help
qwewqeqweq ale nie truja ci co maja mikroskop?nale faktycznie to trucie to koszmar.

Gość qwewqeqweq
nie wiem od czego to zalezy... fakt, ze wposlce większosc dentystów truje, co jedt zacofaniem.

Gość jak piorun w rabarbar
Dokładnie, endodoncja obywa się bez trucia, wszystko w porządnym znieczuleniu i sterylnie. Tylko kosztuje dużo - ja płaciłam 800 zł + 200 za plombę. Ale warto było.

Gość jak piorun w rabarbar
Ano niestety drogo, na szczęście było mnie stać, a zresztą nie było innego wyjścia, bo tak mi poprzednia dentystka spaprała robotę, że tylko to wchodziło w grę, i tak cud, że ząb udało się uratować.

Gość jjhhhhi
To ja chyba jestem rekordzistka bo chodziłam miesiąc z trutka albo i dłużej cały czas bolało tak samo nowe po 3 tygodniach mniej od proszków byłam naćpana w nocy nie spalam w robocie koszmar tak bałam się znów iść do dentysty na kasę chorych niestety kiepsko z pieniędzmi stałam wiec jak juz poszłam to kazałam wyrwać bo nie wytrzymavlabym powtórnego grzebania z zebie jak mi rozwiercal zeba to pukna w nerwa i chciał zobaczyć moja reakcje bo jak stwierdził nie wie czy się dowiercil A swoja droga po wyrwaniu bol nie ustal i rwalam drugi ząb a trutke wsadzal w zdrowy biały ząb który nie miał ani jednej dziurki a żeby mnie bolały bo jak się okazało miałam stan zapalny wokół korzeni i tak dzięki temu fachowcowi w wieku 18 lat nie miałam 2 zębów dolnej 6 i 7

Gość bolllllll zeba help
jak piorun- nic tylko sie cieszyc, ze kasa jest bo obecnie bez tego sie nie obedzie. czyli ten doktor poprawial po kims kanalowe,a to jeszcze trudniejsze. kiedys mnie bylo stac prywatnie teraz na nfz chodze, choc majac ten bol dzis sobie pomyslalam, ze juz wole byc szczerbata i zupy wcinac niz taki bol przechodzic a sie darlam po przyjsciu do domu jak kobiety na porodowce. jjhhhhi- wspolczuje, ja sobie nie wyobrazam chodzic tyle z trutka, ale powiedzialam sobie, ze jak ta lekarka na nfz mi spartoli to kanalowe to tez bede chciala wyrwac bo sily nie mam na to chodzenie i ten bol. mi tez dzisiaj zgala w nerwa, czasem mam wrazenie ze na nfz sa rzesnicy a nie dentysci. a ile masz lat?? bo 6 to widac, ze nie ma przy usmiechu, a 7 to juz nie widac. teraz mialam truta szostke.