Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Athelgast

Która religia wg was jest prawdziwa?

Polecane posty

Ale sam Jeszua powiedział, że "Wąska jest ścieżka, która prowadzi do Królestwa, a szeroka która wiedzie na zatracenie". :D

Gość a następnie
reinkarnacja

Gość religia smoleńska
jedyna i prawdziwa

We wzechświecie panowałby bałagan gdyby żdna nie była prawdziwa. A akurat co niektórzy z was się w ten sposób usprawiedliwiają swoje zwyrodnienie...

Gość a w kturej bóg sie objawia
i sa cuda do dzisiaj ja nie znam inej oprycz katolicyzmy 120 cudów eucharystycznych ponad 200 objawien maryji i jezusa w tym anioła michała np medjugorie, kibecho luddzie w imie jezusa robia cuda np ojciec pio marta robin

Gość zadna nie jest prawdziwa
to wszystko to wymysl ludzi.

Jezus powiedział, że wielu będzie się za niego podszywać i czynić wielki cuda w Jego imieniu. Poza tym, gdyby katolicyzm był prawdziwą religią, to Bóg pomógłby im utrzymać jeruzalem. A tymczasem jest napisane o krzyżowcach: "I powtórnie doszło mnie słowo Pana tej treści: Co widzisz? I odpowiedziałem: Widzę rozpalony kocioł, z którego wrzątek wylewa się od północy. Wtedy Pan rzekł do mnie: Z północy leje się nieszczęście na wszystkich mieszkańców kraju. Bo oto Ja przywołam wszystkie ludy królestw północnych - mówi Pan - i przyjdą, i każdy ustawi swój tron u wejścia do bram Jeruzalemu i naprzeciw wszystkich jego murów wokoło, i naprzeciw wszystkich miast judzkich. Wtedy wypowiem na nich swoje wyroki z powodu wszystkich ich złości, że mnie opuścili, kadzili obcym bogom i oddawali pokłon dziełu swoich rąk. " Jeremiasza 1:13-16

Gość myslisz ludzkimi kategoriami
bóg nie jest materialista on jest władzca ziemi planet gwiazd Starajcie się naprzód o królestwo /Boga/ i o Jego Sprawiedliwość, a to wszystko będzie wam dodane. (34) Nie troszczcie się więc zbytnio o jutro, bo jutrzejszy dzień sam o siebie troszczyć się będzie. Dosyć ma dzień swojej biedy.

Jerozualem ma być kólestwem Boga na ziemii. Ale o yum jutro napiszę. Dzisiaj już zmęczony jestem

Gość jkjksjksjfkk
podobnoż jezus dał nogę z jerozolimy, razem z marią magdlaeną zresztą, osiedli razem na sardyni , mieli dużo dzieci , i żyli długo i szczęśliwie :)

Athelgast-Najprawdziwsza religia, to religia Europejska, czyli ta, która jest oparta na przyrodzie, innych prawdziwych religi nie ma, bo nie ma na nie dowodów, a przyroda jest, więc tym samym jest religia prawdziwa.

Gość jkjksjksjfkk
witamy bsa :)

Gość jkjksjksjfkk
to m końcu gdzie , w prowansji czy na sardyni?

Nie ma czegoś takiego jak religia europejska, Ale religie europejskie miały wiele wspólnych mianowników. Ja na przykład jestem chrześcijaninem, ale bardzo bliski mi jest aryjski zartustrianizm. W religii zaratustrian, we wszechświecie cały czas toczyła się walka dobra ze złem. Tego, czyste, z tym co skalane... W zaratustrianizmie, istniał też jeden Bóg, Dlatego był on bardzo podobny do religii abrahamowych. Jako że jedna może być tylko przyczyna wszechświata...

Athelgast- A ty wierz dalej w żydów, aż ci skini łeb rozwalą, wtedy ci się odechce żydowskich wiar. Idź i wyliż żydom odbyty, w końcu to lubisz robić najbardziej popierdolony impotencie. Czemu nie wyprowadzisz się do Izraela?

" 23:14 [zgłoś do usunięcia]jkjksjksjfkk to m końcu gdzie , w prowansji czy na sardyni?" Piszę przecież "wierzcie w bajki" :D Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? :D

Athelgast_ Twoja religia nie opiera się na naturze człowieka, wiec jest tym samym gówno warta. Moja religia opiera się na naturze człowieka, wiec ciebie i tobie podobnych pokonamy bezproblemowo, po prostu wybijemy was jak szczurów i ten wasz żyd wam nie pomoże. Jak się czujesz, gdy patrzysz w lustro i widzisz zdrajcę, zdradziłeś religie twoich przodków.

Gość jkjksjksjfkk
a ty wiesz co znaczy , podpuszczać przygłupów ?

Gość jkjksjksjfkk
bsa , może zgłoś się na ochotnika do tego " sanatorium" jak określasz wiezienie , tam chyba nie ma internetu , wielu ludziom zrobiłbys przyjemnośc :)

gak. Powiem tak. Wy poganie, czcicie archetypy, siły przyrody. Tym czasem nauka potwierdza teorię monoteistyczną. Teoria wielkiego wybuchu mówi że wszechświat miał swój początek. Po teorii wielkiego wybuchu pojawiła się teoria eksplozji i implozji, czyli teza która mówiła, że wszechświat pulsuje, niczym bujące serce. Że wielki wybuch był tylko fazą wielkiego cyklu. Ale gdyby ta teoria się potwierdziła bsa, galaktyki, które się oddalają od siebie, powinny spowalniać, zatrzymać się i zacząć zbliżać do siebie, aby dać początek nowemu wybuchowi. A tym czasem badania pokazały coś zupełnie innego. Galaktyki oddalają się od siębie z coraz większą prędkością. To oznacza, że wszechświat powstał tylko raz... PS. W pracy mam znajomego pewnego skinheada. Jakoś znaleźliśmy wspólne tematy...