Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie za bogata mama z Kielc

Ile średnio tygodniowo wydajecie na zakupy?

Polecane posty

bo ja 250zl, tak sobie wyliczam i wychodzi tyle tygodniowo, same podstawowe rzeczy, mięso, wędlina, nabiał, warzywa, owoce i jaks chemia, na 3 os, jak jest u Was, z czego rezygnujecie, bo np. Was nie stać?

Gość co wy macie ztym Egiptem
my około 700zł

Gość co wy macie ztym Egiptem
tez 3 osoby i niczego sobie nie odmawiamy, nie musimy

Gość klasyka na topicku
Ale o jakie zakupy chodzi? Żywność czy wszystko razem? U nas też jest 3 osoby, ale na zakupy wydaję tygodniowo max 150 zł. I nie rezygnuję z niczego. Po prostu my z mężem nie jesteśmy wybredni, preferujemy proste dania, nic wymyślnego, codziennie zupa musi być, także na naszą dwójkę sporo nie wydajemy. Synek jest jeszcze na mm, ale szukam okazji na necie. Kupuję mu Hipp, w sklepach jest po około 45 zł, a na necie wynalazłam po 33 zł. W taki sposób oszczędzam, szukam tańczysz zamienników, ale nie odmawiamy sobie tego na co akurat mamy ochotę.

różnie, nie przeliczam tygodniowo, czasem wydamy ponad 1000 i na jakiś czas nam stacza, jak cos brakuje dokupujemy, nie liczę tego

Gość piękną dziś pogodę mamy :)
Około 550 zł tygodniowo- chemia, spożywka (czyli pieczywo, wędlina, ser, mleko, mięso, woda mineralna, jakis sok, słodycze itp itd), fajki i jakies piwko czy butelka wina. Cztery osoby.

acha, nie wliczam w to tzw "suchości" ;) czyli makaron, ryż, kasza, cukier, kawa, herbata, przyprawy wszelakiego rodzaju, olej, płatki do mleka, proszek do prania, płyn do pł.tkanin, papier toaletowy, ręczniczki kuchenne, płyn do garów, kostki do zmywary- po takie rzeczy jade raz w miesiącu. I wtedy wydaje na to ok. 350 zł.

ja tez i chemie wliczam do tych zakupow, jakies plyny, proszek itp. ale co tydzień tego nie kupuje się:)

Gość omgomgomggg
ja na cały miesiac wydaje 500 zł ...

Gość Remka
Zależy od tego, czy robimy tylko zakupy spożywcze, czy jeszcze ubrania, bo wtedy wydatki są większe. Patrzę na to co jest w promocji, żeby później nie przepłacać. I tak kupiłam dziś w Polo pampersy za 37 zł i w dobrej cenie kaszkę Bobovita. Nie wspomnę już o produktach spożywczych, które też kupiłam taniej.

Gość madlenolsztyn
do klasyka na topiku...a na jakiej stronie mozna zamowic takie tanie mleko hipp ???bo ja tez uzywam:)

Gość .,lomnkk
20 zl tyg, niedojadam

Gość nas też jest troje
Autorko napisz co jecie. Bo nas jest również troje i lekką ręką 400zł na jedzenie idzie. U nas tak-codziennie na obiad jakieś mięso, kasza z warzywami, sałatka/surówka. Na śniadania pieczywo z sałatą, rzodkiewką, domową wędliną i pomidorek koktajlowy do zagryzienia. Kolacja- syn płatki na mleku. Przegryzki w ciągu dnia- żurawina, pomidorki, orzechy. Mąż do pracy poza kanapką bierze jogurt pitny.

w każdym bądź razie zwykle ponad 3000 m-cznie nam idzie na zakupy, 4 osoby, w to wchodzą tez wyjścia do lokali, zamawianie pizzy itp.

ja napisałam, że do tych tygodniowych zakupów NIE wliczam tego wszystkiego co wymieniłam w drugim swoim poście. Ogólnie na cały miesiąc na zakupy (ale to tak wszystko począwszy od wody mineralnej, mięsa, warzyw, owoców skonczywszy na papierze do d... :P + fajki (mąż ma paczke na dwa dni a ja na 4) + jakis alko to idzie nam około 2500 zł.

ja nie wliczyłam w to żadnych wyjść czy zamawianego jedzenia

Gość kljhtkjerhterhtjehtrjelk
ja tez ok 20zl na tyg. masakra, ze niektorzy musza tak zyc:(

Gość tak szczerze to nic :)
350-400zł. Miesięcznie zamykam się w kwocie 1 500. Ale to bez chemii czy ciuchów,bo to kupuję z kasy na opłaty- im więcej się zaoszczędzi prądu czy wody tym więcej zostaje na ciuchy :) w zeszłym miesiącu padł rekord- rachunek za wodę był poniżej 200zł :) Ale i tak bardziej będziemy się starali oszczędzać-może dojdę do 150 na mc? ;)

Gość Do wsystkich którym na coś
NIE WYSTARCZA! 45775121 NAPISZCIE DO MNIE NA GG!

Gość 300-350 na 4 osoby
ale z chemią czasami ciut wiecej wyjdzie

Gość nbvgyhjnhj
max 30 zł na jedzenie tygodniowo, tylko podstawowe produkty, wielu rzeczy musze sobie odmawiać, często jestem głodna i wytrzymuje żeby oszczędzić.

Gość DO WSZYSTKICH KTÓRYM
NA COŚ NIE WYSTARCZA! PISZCIE NA MOJE GADU-GADU 45775121

Na zakupy ze wszystkim doslownie + wszystko dla dziecka i wino czerwone ( do kolacji z wyzszej polki ) 300Euro. W nastepnym tyg. mniejsze zakupy bo zamrazarka zawalona i hemia starcza na dlugo to okolo 150e. I potem znowu 300 i tak to sie kreci.

nbvgyhjnhj KONIECZNIE NAPISZ DO MNIE NA GG45775121 MAM DLA CIEBIE ROBOTĘ!!!

JEŚLI MIESZKASZ W POLSCE I IE ZAMIERZASZ Z NIEJ WYJERZDZAĆ NAPISZ!45775121GG DAM CI PRACĘ ONLINE!

Gość kljhtkjerhterhtjehtrjelk
Do wsystkich którym na coś - nie zbawisz swiata:P

Gość wiśnióweczka
U nas tygodniowo średnio 400-500 zł, na jedzenie, chemię, jakieś toaletowe sprawy... nie wyliczę dokładnie, ale mniej więcej 200-300zł wydajemy na większe zakupy raz w tygodniu i codziennie podstawowe około 30-50zł. Ciuchów nie liczę, ani kosmetyków, suplementów, to się kupuje kiedy trzeba i ceny są różne - zależy co trzeba kupić.

Gość nie mam gg
Do wszystkich którym coś- podaj maila. Jaka to praca? Copywritting?