Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie za bogata mama z Kielc

Ile średnio tygodniowo wydajecie na zakupy?

Polecane posty

Gość lubieJapka
ja pierdziele,jak zwykle bogaczki się zleciały i kit wciskają...700,1000 zł tygodniowo...nie,no szok.Ja napiszę prawdę- max 150 zł.

Gość bchdsbchdsbhjc
jak się tak przeliczy to na tym forum wydawanie 200-300 zł miesięcznie na osobę to norma ciekawa jestem, jakim cudem

Gość na pomarańczowo teraz
ja na 3 osoby, czyli ja i dwoje dzieci w wieku szkolnym wydaje kolo 500zł tygodniowo

Gość ale bzdury:D
200-300 na osobe miesiecznie - nie ma takiej opcji chyba tylko o chlebie ze smalcem:D

od 500 do 600 złotych tygodniowo, w tym chemia. Nie umiem zmniejszyc tych kwot, mimo ze nie kupuje cudów ;)

na 3 osoby, dwie dorosle i jeden trzylatek. W tej kwocie nie ma papierosow, jedno piwo na tydzien dla męża. Kupuje w sobote wiekszosc rzeczy, z lista. Pijemy glownie wode gazowana i niegazowana plus soki dla dziecka. Sporo wydaje na owoce i warzywa, bo kupuje BIO 0 moze sa chociaz troche mniej pryskane. Miesa troche, wedlina, nabialu sporo. Co tydzien w drogerii zostawiam jakies 100 złotych, kupuje to co nam sie akurat skonczylo plus jakies drobnostki dla siebie . Nic specjalnego nie kupuje a tyle włąsnie wydaje

Gość Marianna Artystka
na samą spożywkę dla mnie, licząc alkohol, kawę (1raz na msc kawę kupuję) - to ok 100zł/tyg. plus ok 20 na dobrą kolację dla mojej drugiej połowy :)

Gość she_no name
u nas idzie 4000 miesięcznie na wszystko oprócz ubrań i paliwa, czyli spozywka, chemia,kosmetyki, alkohol,fajki, wypady do restauracji, itp.

Gość anka z pomorskiego
średnio 400zł by wychodzilo, ale napewno mniej, bo duzo na leki wydaje

Gość aska ttiil
u mnie tez wychodzi tak ok 300-450 zl tyg.na 3 osoby ,wiadomo jak kupuje chemie ,ciuchy to wiecej

Gość Ja też tego nie rozumiem
Rano byłam w sklepie .Wydałam 61,80.Nie kupiłam w zasadzie nic , bo tylko fajki , 10 bułek , paprykarz, napój i kilka batoników. Teraz jadę do sklepu po większe zakupy na obiad i wydam ze 100zł. Samo mięso to ok 30zł, a gdzie ziemniaki, surówka, coś na kolację.

Same napoje dla dzieci i mleko to ok 10zł dziennie, a w m-cu 300. Kostka masła 30x5zł=150zł

Gość wiśnióweczka
My nie jadamy kawioru, drogich owoców, rarytasów... co trzeba jeść, żeby wydać 500zł. ... odpowiem jak jest u nas. Raz w tygodniu robimy duże zakupy - około 200-300zł - soki, jogurty, serki, sery, coś z mięsa/drobiu, ryby, olej, jajka, kasze, makaron, ryż, itp. do tego drobna chemia. Oprócz tego średnio raz na dwa dni, czasami codziennie kupujemy pieczywo, mleko, warzywa, owoce, coś z wędliny, czasami jeszcze coś z mięsa, masło. Wydajemy średnio 30-50zł na takie małe zakupy. Z podstawową chemią i środkami czystości typu papier toaletowy, mydło, itp. wychodzi nam 500zł/tydzień. Ostatnio więcej, bo warzywa są drogie teraz a już się chce młodych... Nie zjadam tego sama - mam męża i dwoje dzieci - 2 i 11 lat.

Gość wiśnióweczka
Ja gdybym skalkulowała wszystko to średnia tygodniowa wyszłaby dużo wyższa, bo w tygodniowych zakupach chemię kupujemy tylko drobną, podobnie środki czystości, mięso też w ilościach mniejszych. A raz na jakiś czas jadę po chemię do sklepu z chemią niemiecką i wtedy zostawiam tam kilka stówek i mam na dłużej, podobnie co jakiś czas kupujemy większą ilość mięsa i robimy wędliny. To się nie wlicza w tygodniowe wydatki...

bo chodzi oto jakiej firmy kupuje sie produkty, napewno wiekosc kupuje te same rzeczy, tylko wlasnie roznych firm, jedna kupi jogurt za 0,79gr, ja kupujue monte po ponad 2zł, jden pije najtansza kawe, moja kosztuje ponad 30zł i stad ta rozbieżnosc w cenach

U nas spożywcze i chemia to około 250 na tydzień, 2 dorosłych i 1 dziecko. Lubie gotować i piec, więc raczej nie kupujemy słodyczy i gotowych produktów. Zakupy z listą i w marketach, ostatnio nawet przez internet w Tesco, dla mnie super wygoda, transport też zwykle wychodzi za darmo. Dorzucam fajny filmik o takich zakupach http://www.youtube.com/watch?v=iOnNz0WlkCk&feature=youtu.be Uważam że ta kwota starcza, reszta jest na jakieś wyjazdy, wakacje.

Gość abcdefghkobietaaa
średnio 300zł tygodniowo na spożywkę + chemię na dwie osoby, na dziecko (niecały rok) dodatkowo około 500zl miesięcznie na wszystko (w tym 150-200 na same pieluchy). Plus jakieś wyjście do kina czy restauracji to wiadomo, że jednorazowo nawet 100zł pójdzie. No i ciuchów w tym nie liczę.

Ale fakt taki,że nie robię zakupów w marketach. Mięso i wędliny kupuję w mięsnym,pozostałe produkty w prywatnych sklepikach.

Gość wiśnióweczka
Na pewno zależy od firmy i tym samym od ceny produktów, no i od ilości oczywiście. Ja kupuję raczej średnie produkty, nie najtańsze, ale też nie najbardziej wyszukane. Jogurty/serki kupuję bakoma, activia, łowicz, małym actimele, jogobelle, danonki... wędliny kupuję drogie i raczej wybredna jestem w tej kwestii. Też nie kupuję gotowych produktów, sama gotuję, piekę, ale cenowo nie wiem, czy to taniej wychodzi...

Gość wiśnióweczka
My raz w tygodniu jeździmy do auchan czy jakiegoś innego marketu, gdzie można "wszystko" kupić, ale mięso i wędlinę też kupuję w mięsnym, a pieczywo w piekarni. Warzywa i owoce już teraz na "ryneczku", mam niedaleko. Jeżeli wyniknie coś w międzyczasie to kupujemy pod bokiem w biedronce albo osiedlowym sklepiku.

Gość my okolo
my okolo 500 zl na spozywke, pampany dla mlodego chemie i jakies drobne przyjemnosci typu zabawka dla starszego, winko do kolacji czasem kupuje ubranka w na wyprzedazach...zliczylam mniej nie bedzie.

Gość ciotkaklotkadwa
150 zł tygodniowo na dwie osoby dorosłe.

Gość she_no name
czemu Was tak dziwi, ile ktos na zakupy wydaje? oczywiste,ze ludzie kupują rózne rzeczy, przeciez nie kazdy je i lubi to samo, ja np, w piatek wydalam prawie 70zł na sama swojska wędlinę, co tydzień mniejwiecej tyle samo idzie na wedline, co daje prawie 300zł na miesiąc( tylko na samą wędlinę), wczoraj na drobne zakupy poszlo 180zł czego nawet nie widac (troche warzyw do kanapek,ser żółty, soki dla dziecka, nabial, piwo, troche słodyczy, piers z kurczaka i kilka drobiazgow)

Gość powiem cos z mojego zycia
jak trzeba było liczyc sie z kazdym groszem to wyrabialismy sie w 200zł na 3 osoby, teraz mamy duzo lepsza sytuacje materialna wiec nie musimy sobie niczego odmawaic wiec i 500 potrafimy przejeść w tydzień, wszystko zalezy od możliwości finansowych:)

Gość do she no name
Nie bądź Kobieto śmieszna! 70zł na swojską wędlinę :O tą wędliną to nawet bym psa nie nakarmiła :( Nie można kupić kawałka mięsa, zapeklować,a potem upiec w woreczku? Nie wymaga to żadnej pracy-jedynie rozrobić sól peklową z wodą, dodać zioła, mięso podziabać widelcem i włożyć do pojemnika na5 -7 dni. A potem upiec. I wiesz co jesz. U nas na spożywkę idzie 250-300zł na tydzień na 2 dorosłych plus 2 latka.

Gość u mnie tak było
200 zl na tydzień 2 os dorosłe + dziecko 2 latka tyle wydaje bo obecnie więcej nie mam i muszę sie zmieścić w tej kwocie

Gość gfdhf
do --> do she no name a ten kawał mięsa to pewnie ze sklepu co?

Gość 8ugtodd
sol peklowa wcale nie jest taka zdrowa ja wydaje ok 20-250 zl na tydzien na spozywke i chemie, 2 osoby dorosle+ dwulatek

Gość she_no name
gfdhf do --> do she no name a ten kawał mięsa to pewnie ze sklepu co? xxxxxxxxxxxx sąsiedzi z ulicy maja swoja masarnie i sklep, sami wędza

Gość lenwkzbgsanmosxz
Gdańsk, 4 os - 2 dorosłe i 2 dzieci w wieku szkolnym : około 500 zł tygodniowo