Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie za bogata mama z Kielc

Ile średnio tygodniowo wydajecie na zakupy?

Polecane posty

Gość Bubble Shooter
Na same zywnosciowe zakupy trzymam sie systemu 25 zl/dzien. Kupuje w promocjach, wiec sie da.

Gość u nas idzie okolo 400zł/tydz
2 dorosłych i dziecko 13 lat

Ja z moim chłopakiem tygodniowo wydajemy różnie od 400-700 Zł tygodniowo ale to na restauracje kosmetyki itp wyżywienie to różne raz ją gotuje raz on

Ja z moim chłopakiem tygodniowo wydajemy różnie od 400-700 Zł tygodniowo ale to na restauracje kosmetyki itp wyżywienie to różne raz ją gotuje raz on

Gość ok nic niewiem
to jak tu laska pisała ze 50 wydaje na tydzień z dzieckiem co do szkoły chodzi ? to co oni jedzą ? w czym piorą ?

Nie wiem jak daje radę za 50zł wydać w ciągu tygodnia na sb i dziecko.. to chyba je suchy chleb z woda a pranie chyba to w opartym szarym mydlem Chociaż tyle. Ale ją sb tego nie wyobrażam.

Gość ciezko to podliczyc, bo robimy
duze zakupy 1x w tyg za ponad 400zł, ale cos zawsze dokupujemy wiec kolo 600zł wyjdzie na tydzień

Gość teoretycznie jest tanio
Np dzisiejszy obiad schab 300g 5zł surówka z białej kapusty z marchewką 1zł kartofle 1zł to daje 7zł obiad dla 3 osób. Razy 30 dni to raptem 210zł na miesiąc. A i tak kurde blaszka wydajemy 400zł na TYDZIEŃ NA SAMĄ SPOŻYWKĘ :O

teoretycznie jest tanio - dolicz jeszcze wszystko, po co sięgasz, jak np.przyprawy, olej, jogurt/śmietanę, bułkę tartą czy jajko i już nie wyjdzie tak tanio

Nie u nas to najwięcej idzie na owoce i przekąski-żurawinę, orzechy nerkowca i migdały. Owoce krajowe sezonowe są względnie tanie,ale już melon czy ananas sporo kosztuje,a my lubimy różnorodne owoce.

Przyprawy mam teoretycznie za darmo- mam w doniczkach bazylię, oregano, szczypiorek, natkę, nawet kiełki sama hoduję na tetrze :) Bułkę tartą robię z bulek które nam zostają. Jajka raz w tygodniu 7 zł, oliwa raz w miesiącu, albo i rzadziej 5 zł. Także najwięcej idzie na owoce, orzechy i warzywa. No i raz w tygodniu ryba-to już sama ryba 20zł... Także teoretycznie robiąc zakupy płacimy niewiele,ale grosz do grosza i wychodzą spore kwoty.

Gość zorganizowana mama..
ja robię tak. raz w miesiącu jedziemy na duże zakupy. kupuje wtedy większą ilość mięsa, chemię, kawę, herbatę, makarony, ryż mąkę, cukier itd(wszystko co ma długi termin ważności) kupuje zawsze tyle że starcza na miesiąc. mięso daje do zamrażarki. wydajemy wtedy ok 600-700zł. w tygodniu kupujemy tylko pieczywo, masło, owoce i warzywa (nie kupuje np marchwi, ziemniaków, pietruszki, buraków bo mam swoje z ogrodu. starcza tego spokojnie na całą zimę i wiosnę dopóki nie będzie świeżych. wszystko przechowuje w piwnicy.) napojów nie kupujemy tylko wodę mineralną. czasem jakiś sok jak ochota najdzie ale to rzadko. no i oczywiście jakieś wędliny, sery itp. to w tygodniu wychodzi maks. 100zł. czyli ok 100zł miesięcznie na dwoje dorosłych. do tego wydaje ok 100-150zł tygodniowo na dziecko. czyli mm, pampersy, chusteczki mawilzane i inne drobiazgi. dziecko 1,5 mies czyli bez ubrań, leków, lekarzy, paliwa wychodzi Srednio 1500 zł miesięcznie. awapadm mniej czasem więcej...

Gość Pandzica
Za dużo :) dokładnie nie powiem bo nie liczę.

Gość ewa z warszawy:)
u nas na same zakupy dużo nie idzie,ale ogolnie na jedzenie tak, bo często jadamy na miescie, w pracy mam przerwę na lunch i jade na obiad zupa+drugie danie=35zł, maz tez z pracy urywa się na obiad i placi podobnie wiec dziennie ponad 70 zł na lunch x5 dni=350 do tego zakupy do domu wychodzą jakies 350zł tydzień, wiec średnio 700zł wydajemy na samo jedznie

Gość nie mam pojecia ile wydaje
nie musze liczyć się z groszem, biorę to co mi potrzebne, a paragonów nie zbieram:D a jak wyjde ze sklepu to już nawet nie pamiętam ile zapłaciłam:P

Gość mialam to samo, czemu nie wiem
około 350zł

Gość 200zl na tydzień ale naprwde
skoromnie zyjemy teraz,na 3 osoby, odkładam na kolonie dla syna:)

Gość niunia152
my wydajemy więcej niż zarabiamy ... staramy się oszczędzać ale ciężko nam idzie bo mamy dwoje dzieci a trzecie w drodze ... żeby mieć z czego utrzymać się wzięliśmy pożyczkę na www.pożyczka-gotówka.pl mieli bardzo dobre i korzystne warunki i teraz pomimo wszystkiego że mamy kredyt to jest nam łatwiej

Gość jestem kobietą.....
jasne niunia:D idź z tą lichwą:D

Gość mammaaaa nerwuskiiiii
nawiecej kasy idzie na warzywa, piewczywo jakies doadtki czyli olej, maka herbata. juz za 20zł zrobie obiad na 2 dni dla 3 osob. wiec tak drogo nie wychodzi.

Gość mammaaaa nerwuskiiiii
dzis kupilam. chleb i 2 bulki- 4zł. mleko, smietana platki dla corki-8zł. 3pomidory i 3 ogorki- 6zl. prawie 20zł. w sumie codziennie idzie mi ok. 20zł, wczoraj wydalam 30zł- bo kupilam wedline ser zołty. i co tydzien idziemy na wieksze zakupy i wydajemy ok.100zł. gdzie kupuje cukier, maka, jakies mieso na tydzien na obiad, cos na kanapki jakies doadtki. ale i tak codziennie trzeb acos dokupic. chociaz chleb, czy ziemnaiki na obiad.

Gość TyndaleWilla
Zależy na jakie zakupy ale 100-150 złotych tygodniowo...Czemu tak mało?:D Bo kupuję bardzo tanio i wszystko dzięki porównywarce cen z najlepszych sklepów internetowych czyli www.cozacena.pl dokąd nie znałam tej strony to faktycznie zakupy wychodziły mi drożej :P