Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam wredna teściową!!!

Czy wypada założyć białą suknię na ślub jak ma się dziecko?

Polecane posty

Jestem katoliczką. Czy kościół uczy dzielić ludiz an godnych i niegodnych. "Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem" i Kotka leci z pełną garścią :D

Gość tesciowa ma rację
Kotka 33 BRAWO

Gość ANTYKotka33
a ta znowu swoje mądrosci wypisuje. Caly topik slubny zapisalas swoimi teoriami ktore wszyscy juz znaja. Po cholere pisac to raz jeszcze. Wszyscy wiedzą co myslisz... Powtarzasz się Kocico to już się nudne robi :-o PS. Kosciol tez uczy innych rzeczy z ktorych ty sie niestety nie wywiazujesz wiec dlaczego kto inny ma to robic?

Gość Looooser pomarańczowy
Kościół ma się tym zająć, słyszałem, że bardziej mają pilnować czystości przedślubnej, wcześniej więcej rozmów z księdzem i myślę, że takie przypadki będą rzadsze.

Jakie czyste serce, o czym Ty gadasz? Maryja była dziewicą, to miała czyste serce.

Gość hihihihihhhhhhhhhhhhhhhi
tak a gdzie tak jest napisane ze jak jestes w ciazy lub masz dziecko to nie w bialej sukni....no gdzie to se ksieza wymyslili....oslice....chodzi o dusze czysta nie o sukienke.......................

Gość bez przesady!
No tak i dzięki takim katoliczkom jak fiku miku, reszta ma opinię hipokrytek, co to dbają tylko o pozory.

Dla ciebie mogę być prawem:-))Nie mówię, że kościół ma potępiać ale gdyby tak każdy robił to nie wiem czy było by dobrze? Dziecko to nie zabawka. Dobrze jak planuje się dziecko w miłości i szczęściu. Uważam, że ślub kościelny jak najbardziej tak. Jak autorka jest szczera swojej miłości. Jednak sukienka powinna być inna

Tak byłam. Tak wychowali mnie moi rodzice. Z moim mężem znałam się bardzo długo!!!! Mieszkalismy w tej samej miejscowości i powiem, że nie mieszkaliśmy razem!!! jak brałam ślub miałam 25 lat a pierwsze dziecko miałam w wieku 27 lat. Chcieliśmy najpierw małemu stworzyć warunki a nie odwrotnie

kotka ile ty masz lat......

kurka ze ktos wpadl i ma dziecko to nie znaczy ze nie wie co to milosc i ze dziecko to nie zabawka co to za pierdoly wypisujesz taka stara a taka glupia..................

A gdzie Ty tu masz pychę?

Gość dfghytrfdxc
nie ośmieszajcie sie tymi welonami na pół kościoła - całe miasto was przeleciało a teraz mirtowe wianeczki sobie zakładają I dziewice udają hipokrytki!

Gość dfghytrfdxc
i jeszcze to pieprzenie o czystości w sercu a nie między nogami - żałosne!

w dupie jak nie rozumiesz---------------

Nie chwalę się tym. Wiesz fiku ty krzyczysz pycha a ja krzyczę zakłamanie to normalne? Jeśli pycha objawia się tym, że wytrzymałam do ślubu bo kochałam to dziękuje :-)) Dziecko zawsze może być kochane. Tylko przed ślubem mało kiedy jest planowane. Często to zwyczajna wpadka

Gość Zapytaj teściowej...
Czy czarna jej się spodoba :D

Gość Ja miałam ecri i welon
Byłam po rozwodzie, dwoje dzieci i zapytałam wprost księdza jak on to widzi. Usłyszałam, że to jest ważny dzień w moim życiu i mam ubrać się tak jak chcę.

Gość 222344
Fiku jestes taka sama hipokrytka co kotka tyle ze ona chce na wszystkich wymusic swoje racje

bo tak jest twoje zycie takie jak kotki pierdola bo same to dziewczyny co juz zycia nie majaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość Ja miałam ecri i welon
Tego księża nie wymyślili tylko stare dewotki, co chodzą do kościoła obserwować co kto ma na sobie,aby mieć potem temat do plotek. Ksiądz ci nie zabroni przyjść w białej sukni i welonie.

Gość Zenek123456
... Obiektywnie biały kolor, który znamy, w obliczu nieskończoności jest tak samo biały jak czarny, który potrafimy sobie wyobrazić.

Gość nkwefnfn
u mnie w rodzinie byl niedawno slub, kuzyn wzial dziewczyne z dzieckiem, swoje tez juz jej zrobil :D oczywiscie w bialej sukni :D dziewczyna byla obgadana w calej rodzinie i dla mnie to rowniez wydaje sie zenujace, nie osmieszaj sie zaloz ecru

Gość Kościół niech lepiej pilnuje
,,Looooser pomarańczowy Kościół ma się tym zająć, słyszałem, że bardziej mają pilnować czystości przedślubnej, wcześniej więcej rozmów z księdzem i myślę, że takie przypadki będą rzadsze." Kościół niech lepiej pilnuje, aby nie było pedofilów wśród księży i księża nie wpadali. W mojej parafii trzech ma dzieci. Tylko jeden zrezygnował z kapłaństwa, bo już jak trzecie mu się urodziło to zawrzało.

Gość Kościół niech lepiej pilnuje
nkwefnfn To gratuluję rodzinki. Ja bym z taką nic wspólnego nie chciała mieć.

Gość taki lajf
Autorko, zakładaj białą, jeżeli tylko masz na to ochotę (ja bym dla czystej satysfakcji założyła, że wrednej babie na złość zrobiłam :P ). I mylicie sie co do symboliki bieli w tym dniu. To nie symbol dziewictwa, czystości ciała, a czystości duszy w dniu, kiedy zaprasza się Chrystusa do swojego związku. A nawet, gdyby założyć, że to kwestia czystości cielesnej, to przeciez do sakramentu małżeństwa przystepuje się po sakramencie pokuty, czyli upraszczając - z "czystym kontem". To nie mój wymysł, a słowa naszego proboszcza, który w tych kwestiach nie jest ani troche liberalny :P