Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam wredna teściową!!!

Czy wypada założyć białą suknię na ślub jak ma się dziecko?

Polecane posty

Gość Mam wredna teściową!!!

Witam mam problem. Mamy już dziecko! które ma rok. Planujemy nasz ślub ale zawsze coś stoi na przeszkodzie! Teraz teściowa, która na każdym korku potrafi przytykać różnymi złośliwościami. Również w temacie sukienki. Dziś powiedziała, że chyba nie mam zamiaru iść w welonie i białek sukni? zapytałam dlaczego a ona roczne dziecko i biała suknia? dziwnie się poczułam. Jak by mi ktoś dał w twarz

Gość pośle,nie widzisz...
zrobisz jak uważasz,wg. dawnych zwyczajów ona ma rację;ale ja sama znam dziewczyny,które na przestrzeni ostatnich miesięcy brały ślub w bielusieńkich sukniach i dłuuuuugich welonach,pomimo posiadania dzieci:)możesz jej powiedzieć,że czasy się zmieniły i "moda" też:)

prawie każda idize w białej sukni, a niewinna to żadna nie jest (i nie jest to żaden wyrzut :)), fakt, że ma dziecko nei czyni z neij neigodnej białej sukni :D, co za zakłamanie :O

Gość bez przesady!
Biała suknia może być, ale welon to sobie daruj. To symbol czystości a Ty w konkubinacie jakiś czas...

A co sie pytasz innych czy wypada czy nie wypada... To twoj dzien i niech bedzie taki jak sobie wymarzylas. Powodzenia.

Gość no właąśnie
nie przejmuj się, teściowa jest staroświecka a ty pokaż, że jesteś nowoczesna. Sama jestem po 40 nie mam takich dziwnych, zacofanych poglądów. U mnie w rodzinie w czerwcu bedzie ślub pary, która ma 5 letnie dziecko i z tego co wiem będzie zajebista, śnieżnobiała biel, sama jej radziłam ponieważ jest brunetką i dobrze wygląda w bieli:)

Gość Looooser pomarańczowy
Nie wypada, nie bądź zakłamana.

Gość no właąśnie
hehe - welon:D ciekae czy księżna Kate była dziewica jak brała ślub:P

Gość fvgthyb
biel=niewinność. Zawsze śmieszą mnie dziewczyny w ciązy na biało :D

Gość pośle,nie widzisz...
nie jedna,nie jedna...też jestem normalna:classic_cool:a też jestem po 40-ce:classic_cool:

Fiku Miku, o czym Ty gadasz? Biel oznacza czystość podczas ślubu. To że inne ida z welonem i są zakałamane, to ona też ma iść?

A ja tam uważam że spokojnie możesz sobie iść w białej sukni , tyle teraz panien młodych jest w ciąży jak idzie do ślubu a jakoś mają welony i biel.. Ty ewentualnie zamiast welonu mogłabyś sobie wpiąć jakieś piękne kwiaty we włosy... Ale zawsze też możesz wybrać jakiś jasny kolor ecru.. Moja siostra która nie miała dziecka ani też nie była w ciąży wybrała sobie najjaśniejszy kolor ecru i wyglądała obłędnie...

Gość hihihihihhhhhhhhhhhhhhhi
pewnie ze w bieli ...a jak tesciowa sie czepia to przyszyj pare rozyczek rozowych lub niebieskich ..jakich chcesz i powiedz ze to nie biel czysta....twoje zycie tylko twoje bac szczesliwa nie zaluj nic ....

Uważam, że teściowa ma rację. Biała sukienka i welon przeznaczony jest dla dziewicy to symbol czystości a nie posiadanie dziecka i życie na kocią łapę. Bardziej kolor kremowy, błękitny ale nie biały. Teściowa miała wiele racji. Na pewno nie powiedziała tego w złej intencji. Po prostu jest praktykująca i zna powagę sytuacji

Czystość to stan ducha. Kobieta o czystym sercu, wierna i kochająca jest czystą. Biała suknia to tylko tradycja. Nie znam kobiety, która poszłaby do ołtarza jako dziewica, a WSZYSTKIE miały białę suknie, ale im nikt nic nei wytykał, bo nie wpadły 🖐️ taka jest polska mentalność :O

Gość ANTYKotka33
Kotko ty zawsze musisz sie wypowiedziec w temacie tego typu, bo bylabyś chora.

wiedziałam wiedziała :) że kotka Tu wpadnie ze swoimi teoriami. AUTORKO. Biała suknia czy welon to nie wymysł kościoła K. Więc nie masz się czym przejmować. Śmiało możesz założyć białą i dumnie pójść przed ołtarz. Powodzenia :)

Gość ANTYKotka33
fiku miku jak to nie znasz? Kotka byla dziewicą az do slubu. I teraz probuje wszystkim pokazac jaka to nie byla cudowna ze tak zrobiła... A wszystkie kobiety ktore postapily inaczej niz ona sa skazane na klęskę życiową! :-o

Gość tesciowa ma rację
czy tego chcesz czy nie

Właśnie katoliczki nie powinny iść na biało, jeśli szanują swoją religię i uczciwie przyznać - tak, nie zachowałam czystości, idę na szaro np. jak w czyśćcu. To, że inni robią źle, to nie znaczy, że Ty też masz to małpować.

Gość bez przesady!
To że Ty fiku miku nie znasz kobiet, które poważnie podchodzą do swojej wiary i sakramentu, to nie oznacza , że nie istnieją. Każdy obraca się w towarzystwie, jakie mu odpowiada, ale nie sądź wszystkich swoją miarą...A tak na marginesie to książna Kate nie jest katoliczką.

Fiku miku czytałam, że jesteś katoliczką! To prawda? Uważasz, że to natuaralne, że dziewczyna ma dziecko przed ślubem i bierze później ślub w białek sukni i welonie? Nie mówie, że ma nie brać ślubu. Jednak lepiej pasuje kolor błekitny ale nie biały. Czy kościół uczy aby kobieta miała najpierw dziecko, a później ślub?