Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o olej

Smażycie na oleju słonecznikowym?

Polecane posty

Gość pytanie o olej

Bo wyczytałam w gazecie, że na słonecznikowym nie powinno się smażyć, tylko na rzepakowym albo oliwie. Dziwi mnie to, bo zawsze smazyłam na słonecznikowym ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kanarara
zawsze smażę na słonecznikowym. Co oni znowu wymyślili :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czxvzvzxvz
Chyba tylko ryb nie można smażyć na słonecznikowym...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 233213213
do smazenia idealny jes olej z pestek winogron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Olej słonecznikowy ma nistą temp. dymienia, powyżej której powstają szkodliwe, rakotwórcze związki. Rzepakowy ma tą temperaturę o wiele wyższą, nadaje się do smażenia, bo jest bezpieczniejszy od słonecznikowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na słonecznikowym podobno nie można smażyć, bo temperatura uaktywnia jakieś toksyczne dla naszego organizmu substancje. Tylko na jednym oleju można smażyć, ale nie pamiętam na jakim :P Ja smażę na oliwie bądź smalcu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×