Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wysypka!!!!!!!!!!!!!

wysypka, czerwone plamkiitd.

Polecane posty

drogie mamy moja córka w niedziele dostała wysypki na twarzy małe czerwone plamki,krostki czasem bledną pozniej pojawiaja sie znowu. myslalam ze moze coś zjadła gruszke,jabłko i po tym. wczoraj byliśmy u lekarza pani doktor zbadała córkę wszystko ok adna ospa,różyczka itp. przepisała clemastinum 2razy dziennie i na kaszel acc mini. powiedziala ze corka moze chodzic do przedszkola byc moze to przez pylki drzew czy traw. ja jednak nie poscilam jej do przedszkola bo strasznie kaszle. miala ktoras was tak z dzieckiem? juz nie wiem co robic mała nie skarży sie na nic nie swędzi ja nic.

Gość musimy isc do lekarza
Tak kaszel stan podgorączkowy wysypka zwłaszcza na twarzy taka czerwona roza a potem na ciele- rożyczka u starszego, a teraz mam powtórkę z młodszym. U starszego też mowili ze nie rożyczka tylko 3 dniowka a ja zrobilam badania z krwi i rożyczka jak talala.

no właśnie wczoraj mówiłam doktorce że moze to różyczka a ona nie. te krostki czasami są takie mocno czerwone czasami bledną. syrop clemastinum przepisała. ten mocny kaszel nie daje mi spokoju. co podajesz dzieciom? krostki córki nie swędzą właściwie zachowuje sie jakby ich nie było tylko ten kaszel

Gość my wrocilismy od lekarza
I jednak różyczka ale jeszcze zrobilam dla pewności też badania z krwi i wyniki będa jutro. Mam dawać do gardla tantum verde, do tego przeciwgorączkowe bo gorączkują, claritinę i neozinę i syrop pneumolan na katar bo katar splywa po gardle i powoduje brzydki kaszel i to podobno jest od alergii. No i na dwór możemy wychodzić jak gorączka spadnie i być w cieniu, oczywiscie nie stykać się z innymi ludźmi zeby ich nie zarażać.

dzięki. u córki też katar,kaszel. już sama nie wiem. objawy takie jak u ciebie. powiedz mi bo te czerwone plamki krostki zzaczęły się u niej na policzkach teraz ma na pleckach z przodu troche na nóżkach i one bledną co jakiś czas a przy wysiłku czy zabawie jak się zmęczy są bardziej wyraziste. juz sama niewiem czy to różyczka

Gość u mojego tez nie są caly czas
Rano jak wstal to prawie ich nie bylo a godzine poźniej już caly obsypany. Ale widze ze mu powolutku już schodzi tylko ze nadal gorączkuje, ale lekarka mówi ze jeszcze kilka dni się może gorączka utrzymywać. A węzly chlonne ma powiekszone? Bo przy rożyczce to zazwyczaj są powiekszone wezły.

córka nie ma gorączki, jak jej doktorka wczoraj badała to nie miała powiększonych dzisiaj ma lekko. katar,kaszel no i te pojawiajace i znikajace plamki.

Gość to najlepiej co mozesz teraz
zrobić to iść jutro rano z córką do laboratorium i zrobić jej badania na przeciwciała różyczki w klasie Igm. Jak wyjdą dodatnie to będziesz miała pewność ze to różyczka, jak ujemne to znaczy ze to coś innego.

idę jutro do lekarza znowu bo musze się upewnić. badanie z krwi też zrobie dla pewnosci. dzieki kochana