Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hajbjsvvjs

nie pdbili mi przeglądu samochodu

Polecane posty

Gość hajbjsvvjs

dwa tygodnie temu kupiłam używany samochód byłam wczoraj do przeglądu bo 29 kwietnia już mi sie kończy ważność a nie miałam kasy zeby wcześniej jechać. udało mi sie zdobyć pieniądze i pojechałam. diagnosta wjechał na kanał po czym stwierdził że jest źle bo z tyłu są słabe hamulce. z przodu dobre,reczny dobry. nic wiecej nie sprawdził. powiedział że mi nie podbije przeglądu i ze musze z tym zrobic. (przynajmniej kasy nie wzioł za to) Nie wiem co teraz bo nie mam wogóle kasy. tylko 120zeta na przegląd. ile moze kosztować wymiana hamulcy??? a może jechać na inną stacje djagnostyczną??

Gość hajbjsvvjs
z góry dziekuje za odpowiedzi

Gość typowa baba za kółkiem
Jaki to samochód? Marka, rocznik... Jak nie masz pieniedzy to po co kupujesz auto? Z hamulcami to może być wymiana klocków, tarcz, okładzin, bębnów - trudno powiedzieć ile to bedzie kosztować. Kilka stów pewnie :)

Gość lubie grubaski
kup klocki hamulcowe i daj do wymiany

Gość asdfrwqqsdf
jedz na inna stacje

Gość dsfdsfsddfs
Nie jedź na inną stacje bo i tak ci przeglądu nie podbiją, a zapłacisz. Dziwię się, że na tej Cię nie skasowali. Dziwne, że ręczny działa dobrze... może to kwestia jakiejś regulacji.

Gość hajbjsvvjs
to jest daewo matiz miałam troche kasy bo pracowałam jako kelnerka a teraz jak na złość je mam pracy. lipa bedzie bo wątpie za jakiś mechanik mi z tym zrobi do29. sprobuje na innej stacji:-( a czy za wjechanie na kanał bez podbicia przeglądu biorą kase?? bo ten akurat mnie nie skasował, tylko ze nic poza hamplami nie sprawdzał

Gość hajbjsvvjs
to moj pierwszy samochod,nikt w rodzinie nie miał wiec mam prawo nie wiedzieć nie ktorych rzeczy

Gość dsfdsfsddfs
Jak byłem kiedyś służbowym i nie przeszedł przeglądu to mnie skasowali, ale dali papier na którym mogłem jeździć przez jakiś czas, nie pamiętam już ile. Kolejny przegląd już po naprawie kosztował chyba 30 zł.

Gość To trzeba było go na litość
wziąć. Powiedzieć jaka sytuacja i że na chwilę obecną nie możesz sobie pozwolić na naprawę. Skoro cię nie skasował to miał ,,dobre serce" i myślę,że byś go uprosiła.

Gość Tadzik Rydz
Jeździj furą bez przeglądu. Najwyżej policja przy kontroli zabierze Ci dowód rejestracyjny... albo mów, że nie masz przy sobie dowodu - jeśli samochód jest na Ciebie zarejestrowany, to po sprawdzeniu w CEP zapłacisz 50 zł. mandatu. Taniej niż przegląd ;)

Gość zielona biedronkaa
Ta, uprosiła, a potem mnie przejedzie, bo ma hamulec słaby.

Gość przegląd
a czy panienka już na siebie przerejestrowała auto na siebie i opłaciła oc?. Bez przeglądu drogo to wyniesie

Gość hajbjsvvjs
no ja go prosiłam zeby mi podbił mówiłam ze nie mam kasy ze dopiero będe mieć koło środy kase i ze zrobie z tymi hamplami.no ale nic z tego. powiedział ze nie moze bo samochod ma słabe chamulce. jak mi sie skonczy przegląd to po jeździe... ja nie chce ryzykować

Gość jedną nogą w rowie
Tadzik, mówisz, że tak to działa?

Gość hajbjsvvjs
oc jeszcze nie zaplacone i tez juz traci za kilka dni waznosc

Gość Tadzik Rydz
Działa :) Sprawdzone empirycznie :) Z tym, że mój samochód jest sprawny, serwisowany w ASO :)

Gość Tadzik Rydz
No to pewnie z tysiaka na OC będziesz potrzebować :)

tadzik. Tysiąc to ona z przeglądem zapłaci. Przy rejestracji dadzą jej dowód czasowy na miesiąc za który zapłaci ze dwie stówki.

Gość Ja już chyba 3 lata
jeżdżę bez przeglądu i OC i żyję.

Gość Elektronikełe ausf. VIb
trzabyło się ładnie uśmiechnąć

nawet jak masz oc,a przeglądu nie masz,puknij w kogoś to będziesz mu auto klepał ze swojej kieszeni

Gość Tadzik Rydz
Arecki- wskaż podstawę prawną :)

Gość Ja już chyba 3 lata
To będę płaciła i przynajmniej będę wiedziała za co płacę.Ale najpierw musiałabym kogoś klepnąć.

Gość rewrererwe
Tadzik Rydz przeczytaj smyku ogólne warunki ubezpieczeń swojego oc :D

Gość Tadzik Rydz
rewrererwe - nie ma czegoś takiego jak OWU OC bo ubezpieczenia OBOWIĄZKOWE reguluje ustawa :)

Tadzik. Jeśli winny jesteś spowodowania kolizji lub wypadku,a nie masz przeglądu to każdy ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania. Wtedy albo sam pokryjesz koszty,albo dowiesz się co to jest fundusz gwarancyjny.

Gość Tadzik Rydz
Mylisz się :) Ubezpieczyciel nie może odmówić wypłaty odszkodowania z polisy OC sprawcy zdarzenia. Jeżeli uważasz inaczej- wskaż podstawę prawną.

masz sie czym chwalic ze jezdzisz bez przegladu i ubezpieczenia. mam nadzieje ze cie policja zwinie, bo za brak OC jest 3 tysiace zl mandatu. a jak spowodujesz stluczke to zaplacisz z wlasnej kieszeni za naprawe auta swojego i osoby uczestniczacej. a na dodatek jak 3 lata auto bez przegladu to napewno jest niesprawne