Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość santjago25

Jaka kupic piłe spalinowa

Polecane posty

Gość santjago25

Jak narazie uzywam piły Stihl mojego wujka juz troche wyzyłowana kilkuletnia. Niestety nie wiem ile ma KM ale jak tla mnie troche słaba. Napewno nie chce kupowac szrotu za 300 czy 500zł chinskich marek. Mysle nad jakas Stihl albo huscvarna. Myślicie ze warto wydac 2-2,5k na dobra piłe? Czy moze wystarczy taka za 1000-1500. Mam troche siły wiec piła nie musi byc lekka. Mysle ze wolałbym mocniejsza piłe ale nie mam pojecia ile powinna miec KM zebym był zadowolony. Chciałbym kupic cos na lata porzadnego co mi radzicie.

Gość santjago25
Dziewczyny pomóżcie!

Gość 35 latek ;-))
Zdecydowanie Andreas Stihl :)

Gość Marek_vvv339xq
kup stihl ms251 ms290 ms260 ,zalezy co tniesz i ile tego dziennie????

Gość santjago25
dodam jeszcze ze pila jest mi potrzebna do rzniecia głupa

Gość miś korabol1234
To zależy do czego ma byc używana, do ciecia drewna czy zwłok?

Gość santjago25
"dodam jeszcze ze pila jest mi potrzebna do rzniecia głupa" hehe dobry podszyw az sie usmiałem :) A piła do lasu do wycinki i czasami koło domu troche drewna pociac. Moze z 5 dni w roku w lesie poswiecam na wycinke i potem to drewno na klocki małe. nie wiem jaki to model tej piły, ktra uzywam ale wydaje mi sie stanowczo za słaba. Ile KM powinna miec piła zeby sie wygodnie cieło ?

Gość zabujstwo to jest aborcja
Stihl MS 241 C-M M-Tronic Witam wszystkich kolegów. Jestem szczęśliwym(nieszczęśliwym - to się okaże) posiadaczem ms 241 od września 2012r. Zastanawiałem się, czy pakować się w zabawę z elektroniką, czy też dać sobie spokój. Jednak ciekawość zwyciężyła i wydałem te 2tyś z hakiem. To była pierwsza taka piła sprzedana w tym sklepie i brak jakichkolwiek opinii kupujących(nawet w necie). Piłę przy zakupie odpalono i niby wszystko było ok. Poszedłem do pracy a tu niestety zonk. Kłęby dymu, zalewanie silnika i nieregularna praca. Z braku czasu męczyłem się tak 2 tygodnie(wiadomo, że jak serwis wyśle tą piłę do centrali stihla w Polsce to do 2 tygodni w d... a kto kupuje profesjonalną piłę do pracy żeby kolejne 2 tygodnie na nią czekać. Poszedłem i znajomy ze sklepu wymienił mi dolną membranę bo górnej nie mieli na stanie. Podłączył do kompa i niby ok. Pojechałem na drugi dzień do pracy i znów ta samo. Tak się męczyłem parę dni, aż doszła druga membrana. Wymieniona, piła podłączona do kompa i wszystko ok, ale ten dym mi nie dawał spokoju. Już prawdę mówiąc zwątpiłem i pogodziłem się z myślą, że będę się męczył te 2 tygodnie starą piłą. Jak się później okazało, wymiana membran pomogła i piła od tej pory chodzi jak zegarek. Przepaliła około 150-170 litrów mieszanki. Testowana przy różnej pogodzie. Ani wilgoć, ani mróz -15C nie wpływały ujemnie na pracę pilarki. Bardzo dobry system antywibracyjny (jeden z głównych powodów zakupu). Dobra piła do trzebieży, lekka i poręczna. Z kopalniakiem też daje sobie radę, chociaż lepsza by była pewnie 261. Spalanie ok. Elektroniczny gaźnik na szczęście japoński a nie chińszczyzna. Dobre oczyszczanie wstępne powietrza docierającego do filtra. Filtr okrągły harmonijkowy (co zwiększa znacząco jego powierzchnię)wystarczy czyścić raz na 10 dni, można go bez obaw myć wodą. Łatwy rozruch. Zimna odpala za drugim szarpnięciem, ciepła za pierwszym. Mam zmienioną prowadnicę na 15 cali podziałka 325. Wadą pilarki jest pokrywa(osłona) sprzęgła wykonana z tworzywa sztucznego z jedną nakrętką mocującą prowadnice. Ulega ona odkształceni, nie przylega dobrze do korpusu tak, że czasem olej smarujący łańcuch rozbryzgując się wycieka tu i ówdzie. Więcej obserwacji z prac zamieszczę po zimie :) Podziękowania dla chłopaków z serwisu stihla w Oleśnie za pomoc!!! Bo dobry serwis to połowa sukcesu;)

Gość eMax
jak wszystkim wiadomo , prawdziwy drwal zamawia w barze pięć browarów dwoma palcami i woła do kelnerki pokazując kciuk do góry , jeszcze wypijemy po kufelku a gdy kobieta zamawia dla wszystkich w barze to unosi sukienkę do góry i woła do barmana w moim przedziale wszyscy się zmieszczą i każdemu po kufelku na odwagę zamawiam

Gość para zakochanychchch
najlepsza piła to chyba taka jaką mieli w filmie "Piła". Przetnie łańcuch, drzewo, zwłoki.

Gość mkhcjafnladojgjad
Sprzet ponizej 3.5km jest dla amatorow i prac lekkich. Masz do wyboru dwie porzadne marki: husqwarna i stihl. Ta pierwsza jest na jednym pierscieniu, druga ma dwa pierscienie na tloku i tym samym lepsza kompresje. Duzy partner 3.5 km, tez jest ok. Ewentualnie jeszcze eurotec na osprzecie oregona tez calkiem daje rade i czesci do niej pasuja od stihla.

Gość wojtek544
Na pewno producent Stiga, ma solidne spalinowe maszyny, nie tylko piły ale i kosiarki czy gleboglezarki, jeśli chodzi konkretnie o piłę to sam użytkuję model SP 405Q z mocnym silnikiem, sprzęt wytrzymały, nie jedno już ze mną przeszedł ;)

Gość gość
Wszystko tak naprawdę zależy od tego jak często będziesz używał tej pilarki. Budżet jest tu dość istotny jednak nie widzę powodu, aby wydawać 2,5k jeśli to sporadyczne używanie. Pilarki STIHL ją bardzo wydajne. Sam korzystam z takiej i jestem zadowolony. Myślę, że kontakt z autoryzowanym dealerem powinien rozwiać Twoje wątpliwości. Możesz w celu informacyjnym skontaktować się np. z http://vikingstyl.pl/ u którego ja kilka lat temu kupowałem swoją pilarkę STIHL

Gość gość
Jeżeli bedziesz potrzebował pilarki stilh to zdecydowanie jestem na tak, to bardzo solidne urządzenia, które przynajmniej w moich rękach bardzo rzadko się psuły co więcej mają tez świetny serwis, więc w razie czego nie powinieneś się o nic prosić. Ja pilarkę stilh kupiłem u http://vikingstyl.pl/ i tobie też tam polecam zajrzeć. Wybór mają naprawdę solidny więc w tym przedziale cenowym, w którym szukasz znajdzie się coś bez problemu.

Gość Gromter
Według mnie lepsza jest piła elektryczna http://www.husqvarna.com/pl/produkty/pilarki/ I przynajmniej nie zatruwa środowiska, nie trzeba też wdychać spalin przez cały dzień, jak się z nią pracuje. Polecam się nad tym dobrze zastanowić.

Gość gość
Mój mąż kupił elektryczną piłę tarczową i jest z niej bardzo zadowolony. Często tnie na niej drewno i nie narzeka. Sprzęt do obróbki drewna w tym piłę tarczową zamawia od firmy www.p-aspi.pl i mogę polecić ich wam. Mają bardzo dobre produkty do obróbki drewna.

Gość gość
stigl to guóówno .. LICZY SIE TYLko Husqvarna Husqvarna to bardzo dobre piły , które tną drzewa w skandynawi , na przyklad w takiej SZwecji 70 % panstwa to lasy ..

Gość gość
stihl to jedno guóówno .. LICZY SIE TYLko Husqvarna

Gość gość
stihl to jedno wielkie guóówno nie warte swojej ceny .. LICZY SIE TYLko Husqvarna

Gość bizon721
Stihl i Husqvarna zdecydowanie liderzy na rynku + części również nie kosztują fortuny np. https://czesci24.com/

Gość gość
topsun tez nie jest drogi i wcale nie gorszy https://cedrus.com.pl/pilarka-spalinowa-topsun-t5018 Topsun T5018 ten model kosztuje 679zl Moc 2,2KW/3,0KM Długość prowadnicy 45cm mialem w rekach kiedys podobna do tej tej samej firmy i bardzo dobrze mi sie na niej pracowalo

Gość gość
stihle niestety najlepsze i najdrozsze w tej kwestii oni wymiatają i zabijaja konkurencje

Gość alicja

Wyroby Oregon, Stihl  czy Bahco można kupić w sklepie www.trolonline.pl. My z mężem kupiliśmy tam pilarkę akumulatorową Oregon CS300. Sprawuje się świetnie. Polecam.