Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamamusiamamamamam

jakie owoce i warzywa w dalszej kolejności???

Polecane posty

Gość janka_roztocka
ja do pól roku karmiłam tylko mlekiem.

Gość 7886655
a moze daj jakiegoś batona już?

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja mojej też tak wcześnie wprowadzałam. Jak miała 3.5 msc to jadła mannę na mm. Później wszelkie kaszki, marchewki, jabłka banany- do 4 msc znała ich smak. Koło 6 msc, jadła jajecznice na parze, kanapki z wędliną na bułce. Po 5 msc jadła buraczki, szpinak, brokuły, kalafiora, seler, kalarepe, morele, brzoskwinie, maliny, jagody, po 6 jadła już pomarańcza i awokado, ale ze słoiczka. Teraz moje dziecko ma 13 msc i ma się całkiem dobrze. Je już wszystko co my, kapuśniak, gulasz, zalewajke, ogórkową.

Ja byłam wcześniakiem i słabo przybierałam na wadzę i mi mama dawała zupy z/na mięsie od 3 miesiąca życia. Żyję i miewam się dobrze :) No ale groszku to nie dostawałam w tym wieku... :P

Jak ktoś już tu wspomniał autorko lepiej idź popytaj na jakieś forum gdzie sa norweskie mamy, bo Polki to straszne histeryczki i są za bardzo nadopiekuńcze. Też córce wprowadzałam wszystko wcześniej niż mówią dzisiejsze schematy żywieniowe ;) I też wyszłam na tym b. dobrze. Drugiej córce także mam zamiar wprowadzać nowości jak przy pierwszym dziecku.

Gość pinkamalinka
a czym się różni banan ze słoiczka od takiego normalnego??

Gość szatyyyyyyynka27
ceną:)

Gość Ola.maj76
Ja staram się dawać od 6 miesiąca stałe jedzenie, jakieś małe marchewki, banana, a dziś przeczytałam, że jest to nowy sposób karmienia: „Baby led weaning, w skrócie BLW to pomysł, jak bez miksera i łyżeczki nakarmić dziecko, wszczepiając mu jednocześnie miłość do jedzenia" http://dzieci.pl/kat,1033627,title,Baby-Led-Weaning-czyli-jedzenie-palcami,wid,15549571,wiadomosc.html?_ticrsn=5&smgputicaid=610942