Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agax26

pampers a nocnik

Polecane posty

Gość agax26

hej, kiedy jest dobry moment by nauczyć dziecko robienia na nocnik ? kiedy Wy zaczynałyście uczyć, i jak Wam szło ?

Gość agax26
niewiem kiedy i jak zacząc mam córeczkę 1,5 roku ...

Jak miala 9 miesiecy zaczelam ja sadzac. od miesiaca przynasi mi nocnik jak potrzebuje. na spacerach do 2 godzin wytzymuje jak dluzej to robi siusiu . kupy w ogole nie robi w pampera czeka az wrocimy do domu. nigdy nie bylo denerwowania sie i tlumaczenia. pozniej prostu sama odstawila nocnik.

Gość agax26
moja wchopdzi do łazienki , siada, ale w rajstpach, czasem jak sobie przypomni to mówi si si , ale już po fakcie - koniecznie musze ją rozebrać i siada - zero efektów,. Chce teraz kupic nakładkę na sedes i od nowa ją nauczyć całego tego rytuału, tylko jak ..?

Gość agax26
pomóżcie jak sie za to zabrać !!!!!

Gość jolka,mariolka
o ja też się przyłączę mój synuś ma 22 miesiące i woła ale jak niespodzianka jest już w pampersie

Gość ja sadzalam jak miala 7 miesie
poprostu posadzilam a ona od razu zrobila siku. Natepnego dnia doszla jeszcze kupka. W domu chodzila bez pieluchy jak miala 16 miesiecy a na dwor i do zlobka jak miala niecale 19 miesiecy. Wszystkie panie sie bardzo dziwily bo wszsytkie dzieci w jej grupie byly w pieluchach a ona nawet sama wolala ze chce isc i nie trzeba bylo pilkowac zeby ja wysadzac co jakis czas. Ona wtedy ledwo co mowila, tylko pare slow ale akurat do toalety potrafila wolac i to jeszcze nie w swoim ojczystym jezyku

Gość a może?
Ja zaczęłam uczyć jak córka miała 2 lata i 2 miesiące . Wcześniej nigdy nie sadzałam jej na nocnik i nauka zajęła nam 2 dni.

Gość 223-
ale jak to zacząć ? moja córka ma 22 ms siada na nocnik na kilka sekund i nic nie robi na nim ...

Gość agax26
nikt mi nie pomoże .. ?

sadzaj jak najczęściej az się przyzwyczai moja Lal dużo się nauczyła w żłobku ma 15 miesięcy i przynosi nocnik jak chce coś załatwić jeszcze nie mamy dobrego timeingu ale jest coraz lepiej próbuj i nie poddawaj się ;)

Gość nesnesitelna
Moja córka była sadzana na nocnik od 8-9 miesiąca. Od tej pory kupa była zawsze na nocnik, a siku jak się akurat udało, zawsze po drzemce, przed kąpielą etc. Odkąd ma 14 miesięcy biega bez pieluchy. Teraz ma niecałe 17 i sygnalizuje potrzeby, mało elegancko pociągając się za gatki, lub biegnąc do łazienki. Na noc zakładamy pieluchę, na dłuższe wyjścia również, ale to bardziej dla komfortu psychicznego, bo i tak zazwyczaj znajdzie się sposób na załatwienie potrzeby (np. nocnik w samochodzie)