Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evernote

trudna sprawa 16-latki.

Polecane posty

Gość evernote

Chciałabym się zapytać czy mając lat 16 mogę wyprowadzić się do chłopaka(20 lat ) pracującego. Chciałabym się wyprowadzić ponieważ mama mnie biję, często za nic albo za coś drobnego, wyzywa się na mnie. I nie mam warunków do nauk,i obecny rok pewnie nie przejdę . Nie jestem w stanie chodzić do szkoły. Zgłaszałam całą sytuację na policję .. policja po rozmowie ze mną i z mamą stwierdziła, ze to ja biję mamę i brak przemocy w domu . ( moja mama ma wielki talent do kłamania i wciskania różnych rzeczy). Chcę się wyprowadzić bo chłopak jest jedyną osobą która jest spokojna i rozumie całą sytuacje .Jestem już z nim 2 lata a znamy się 7 lat także nie mam obawy co do związku. Kiedyś czytałam, że jeśli 16 latka przebywa po za miejscem zamieszkania bez zgody opiekuna prawnego(w moim przypadku tylko mamę) jeśli on zawiadomi policję o tym, policja musi to sprawdzić gdzie ja jestem ale, gdy jestem tam z własnej woli nie mogą nic mi zrobić . ?

Zabiorą Cię do izby dziecka, a potem matka Cię odbierze. Nie masz szans na wyprowadzkę bez jej zgody.

Gość evernote
To czy jest jakaś inna droga ratunku byle nie mieszkać z mamą?

musisz miec jej zgode ale jest jakas opcja ze sama zglosisz sie z chlopakiem do sadu rodzinnego z tym ze wtedy MUSICIE brac slub

Gość evernote
ludzie . Ja wiem, że pewnie nie traktujecie mnie poważnie bo mam tylko 16 lat i pewnie siano w głowie . Ale ja jestem naprawdę rozsądną dojrzałą osobą . I potrzebuję rozsądnej dojrzałej odpowiedzi .

Gość evernote
czytałam o tym wzięciu ślubu i wygląda to tak, że szanse mamy na ślub, gdy byłabym w ciąży . A ja nie chcę teraz być w ciązy . to za szybko