Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona4a

ból szyi po alkoholu! pomocy

Polecane posty

Gość zaniepokojona4a

Witam, dzisiaj po wypiciu jednego piwa zaczęła mnie boleć prawa strona szyi. Myślałam, że się zadrapałam albo mam jakąś ranę bo ból jest piekący ale na szyi nie ma nawet śladu zaczerwienienia. I trochę się zaniepokoiłam. Po prawej stronie szyi mam wyczuwalne węzły chłonne ale nie są duże ok. 1cm. Czy jest się czym martwić? proszę o pomoc

Tak powinnaś iść do lekarza bo jeśli są powiększone węzły chłonne to jest stan zapalny w organiżmie ,tego nie można lekceważyć a wypite piwo to może być zbieg okoliczności lub skok ciśnienia.

Gość Izaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bolały Cie wezły chłonne a węzły po wypiciu alkoholu bolą jak sie ma ziarnice, to jest jeden z pierwszych objawów, ludzie go lekcewaza a szkoda bo wczesne stadium ziarnicy jest całkowicie uleczalne. Idz koniecznie do lekarza i nie daj sie zbyć

dodam jeszcze ze 1 cm wezły to juz sa duze

Gość zaniepokojona4a
szyja już mnie nie boli... poczytałam o ziarnicy... raczej nie mam jej objawów oprócz tego że bardzo często swędzą mnie nogi, do tego jestem osłabiona ale to tłumacze nauką, często mam afty w jamie ustnej i poranny kaszel. Ale tych objawów raczej nie łącze ze sobą. Boję się trochę i chyba zrobię chociaż morfologie, może coś się wyjaśni, a jak nie to nie będę szukała sobie chorób :)

Gość to może byććć
niestety, ból węzłów chłonnych jest typowym objawem ziarnicy. Idź jak najszybciej do lekarza i nie daj się zbyć. Trzeba zrobić odpowiednie badania i wtedy się wyjaśni... może to nie to ale lepiej się upewnić. Ziarnica wcześnie wykryta jest prawie w 100% uleczalna. Musisz też zrobić RTG klatki piersiowej, ponieważ przy ziarnicy bardzo często powiększają się węzły chłonne w śródpiersiu, czego objawem może być kaszel i duszność. Także głowa do góry i walcz o swoje. Trzymam kciuki.

Gość kikkkkkjjjiiiaaa
dziewczyno masz wszystkie objawy ziarnicy, nie chce Cię straszyć , ale wiem o tej chorobie wszystko, bo moj tata na nią niestety zmarł:(

Gość zaniepokojona4a
naprawdę myślicie, że może to być ziarnica? ten ból po alkoholu pojawił się u mnie pierwszy raz... chyba spróbuje wypić jeszcze raz jedno piwo i zobaczę czy będzie się coś działo. Jeśli wystąpi ból wtedy zacznę się martwić... a czy wyczuwalny węzeł w dole nadobojczykowym to też problem? ma jakieś 0,5 cm.

wezeł nadobojczykowy ?? w tym miejscu to zazwyczaj ziarnica, poza tym kaszel swedzenie to tez objawy ziarnicy, radze Ci pedz do lekarza i nie daj sie zbyc ze to normalne zebys potem nie miała przerzutów, jakby Cie lekarz zbył to zrób badania prywatnie

Gość zaniepokojona4a
ale czytałam gdzieś, że węzły przy ziarnicy osiągają duże rozmiary a moje raczej nie przekraczają 1 cm, a ten w dole nadobojczykowym ma jakieś 0,5 cm. Już sama nie wiem co myśleć.

Gość medus_A
myślę, że siedzenie na forum i picie piwka to w tej sytuacji idealny pomysł po co komu lekarz? głupota ludzka nie zna granic....

Gość zaniepokojona4a
nie lubię chodzić do lekarzy, zrobię na własną rękę morfologie i OB... jeśli coś wyjdzie nie tak wtedy wybiorę się do lekarza. Nie chce siać paniki i szukać sobie chorób.

Gość gość
Ja mam taki ból szyi ale tylko po wódce, po piwie nie mam. Wystarczy, że wypiję jeden kieliszek wódki i rano nie mogę się podnieść z bólu. Mam tak od 4 lat. Węzły chłonne szyi czasami są a czasami ich nie ma. Tak czy inaczej nie ma to znaczenia - boli i już. I co mam powiedzieć lekarzowi??? Boli mnie szyja po wódce???

Gość gość
ale mnie przestraszyłyście... mój tata jakieś 2 lata temu skarżył się na ból szyi po wypiciu alkoholu (po imprezach rodzinnych). Teraz się nie skarży, nic go tam chyba nie boli ale po przeczytaniu, że to objaw ziarnicy jestem przestraszona, nie wiem, czy coś mu o tym powiedzieć, w sumie go już nie boli, nie miał innych objawów, a to może było od czegoś innego...

Gość gość
Wczoraj wypiłem 0.5 wódki we dwóch i dziś mine bolą szyjne węzły chłonne. Dodatkowo odczuwam od kilku dni swędzenie w wewnętrznej stronie stawów ( w łokciach, pod pachami, pod kolanami). Mam się martwić i zgłosić do lekarza?

Gość gość
Mogą być tylko objawy przeziębienia.....

Gość gość
Ale po alkocholu to często mnie boli szyja (węzły).

Gość gość
mnie bolą węzły chłonne po alkoholu:-)

Gość gość
gośćiu z 2015.01.11 Tez tak miałem dość często! Byłem u lekarza i mnie olał!!! Przestałem pić ( najwyżej 5 kieliszków) i przeszło.

Gość gość
Jak rozwiązała się sprawa z bólem węzłow?

Gość gość
Jak rozwiązała się sprawa z bólem węzłow?

Gość axell
Wydaje mi się, ze w takich wypadkach, jak widać zależność między przyjmowaniem alkoholu a bólem mięśni wypadałoby po prostu odstawić alkohol całkowicie. A jak już się zdarzy to zaopatrzyć się w dobrą maść np. Nurofen bądź Harpagon Forte Max i smarować. To przyniesie ulgę. Zawsze możecie wziąć coś innego, różne są preparaty teraz https://bola-miesnie.pl/skuteczny-lek-bol-plecow/