Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZagubionaChcacaBycMama

Jak tu zajść w ciąże

Polecane posty

Do tej pory moje cykle były regularne, trwały 32-34 dni.Od 2-3miesięcy mam problem.Staramy się o dziecko a tu teraz takie fazy :( Za pierweszym razem poszłam do ginekologa myślałam że ciąża okazało się że nie dał leki na wywołanie okresu, nic....trafiłam z bólami do szpitala coś tam dali i wypuścili w usg wszystko ok.Tym razem dostałam inne leki też na wywołanie,dostałam jakiegoś krwawienia ale trwało 2 dni przez 3godziny było intensywne później tylko plamienie.Przy tym ból był bardzo intensywny przez godzinę bardzo kuło, nagle wszystko ustało a temperatura zaczęła spadać dopiero po kilku dniach ale ni był to nagły spadek.Nie wiem czy traktować to jako okres czy jako nie wiem co :( jak tu teraz owulację ogarnąć a lekarze to bagatelizują :( Czy miała któraś z was podobne problemy ?

Gość MamaTrzyLatka
Czy prowadziłaś samoobserwacje temperatury, śluzu i objawu szyjki macicy? Naturalne metody rozpoznawania płodności są bardzo pomocne w planowaniu poczęcia dziecka. Zobacz: http://dzieci.civ.pl/naturalne-planowanie-rodziny i darmowy kurs NPR

Gość zrób badania hormonalne
bo moze byc cos nie tak

Hehe obserwacje w zaburzonych cyklach naprawdę nic nie dają :) Zwłaszcza temperatura.Ostatnio ponad 25 dni miałam cały czas minimum 37.1 rano co wcześniej miałam 36.5 w ciąży nie byłam :P A te badania to kurde właśnie chce tylko jak byłam w szpitalu to nie chcieli zrobić nie wiem czemu.Powiedzieli że to czasem może się tak zdążyć zwłaszcza że do tej pory było ok.Chyba nie zostaje poczekać do następnej miesiączki a jeżeli nie będzie to iść do lekarza który da to skierowanie do szpitala na hormony :P

a dlaczego szpitala? przeciez mozesz do swojego lekarza i da skierowanie z tego co wiem nie wszystkie badania mozna zrobic na NFZ........noi wiecej luzu przy staraniach

Wiesz luzu ale to już naprawdę trochę czasu trwa :P A właśnie mi mówili że to na skierowanie w szpitalu na NFZ a tak to trzeba płacić

a jak dlugo sie starasz juz? robilas wogóle jakies badania?

Gość jak zajść w ciąże???
Odpowiem Ci; BZYKAĆ SIĘ :D

Gość agata2504
Właściwie na temat tego co piszesz, ciężko cokolwiek stwierdzić... Czy lekarz zlecił Ci jakieś badania w związku z tym okresem? Jak długo trwały cykle, że dostawałaś tabletki na wywołanie miesiączki? Jakie to były tabletki? Jak długo starasz się o dziecko?

Gość tez sie staram i nic
ile masz lat?