Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkmkmkmk

trzydniówka..?

Polecane posty

Gość mkmkmkmk

synek od wczoraj ma podwyzszana temperature między 37 a 38stopni, nie wiecej.. nie ma żadnych innych objawów.. zastanawiam sie nad trzydniówką, ale wszedzie czytam ze charakteryzuje ja wysoka temperatura do 40st, a u nas na szczescie az tak duzo nie bylo.. Jedni doradzaja aby odczekac jeszcze dzien a gdzie indziej czytam ze goraczka jest sygnałem by bezzwłocznie udac sie do lekarza, bo moze swiadczyc o innej chorobie, infekcji.. no i nie wiem co robic.. Doradzcie bardziej doswiadczone mamy

Gość mkmkmkmk
fietole---- ale 3 dni czekania to nie za długo? no własciwie 2, bo goraczka zaczeła sie wczoraj późnym popołudniem, a jesli nie pójde dzis to jutro przed południem.. Mały od urodzenia nigdy nie chorował i dlatego nie bardzo wiem jak sie zachowac.. dodam, że synek ma rok

Gość mkmkmkmk
wypowie sie ktos jeszcze..?

Gość mkmkmkmk
tez tak myslałam bo ostatnio znowu dosc mocno zaczął sie slinic.. a Twój synek mial wysoka goraczke? konsultowalas to z lekarzem czy tylko podawalas cos na goraczke?

Gość MamaTrzyLatka
Jak dziecko było małe to od razu biegłam do lekarza... gdy teraz córeczka ma 3 latka to z reguły idę dopiero 2-3 dnia gorączki (co też wynika z tego, że nasz pediatra przyjmuje 2 razy w tygodniu...i wolę pójść do sprawdzonej pani doktor niż do kogoś niezaufanego). Oceń dla mnie swoje przedszkole http://przedszkola.kilkulatki.pl i zobacz jak Twoje przedszkole oceniają inni - dziękuję :)

Gość gfgfghfhdfhh
ja bym poszła do lekarza.

Gość ja bym poczekala
i obserwowala dziecko, syn jak przechodzil 3dniowke to temperatura wysoka, tak do 39,2 pojawila sie w sobote, niedziela tak samo, w poniedzialek juz tylko stan podgoraczkowy i pierwsze plamy, w koncu we wtorek i tak poszlismy do lekarza bo te plamy byly okropne, a ja nie bylam pewna czy az takie moga byc, ale lekarka potwierdzila wiec wizyta byla niepotrzebna

ja podaję przeciwgorączkowe leki dopiero po przekroczeniu 38stopni imuprom na zmianę z paracetamolem co 4 godziny

Gość mkmkmkmk
dzieki dziewczyny, poczekam do jutra... jesli to ta trzydniówka to plamy powinny sie pojawic, a jak nie to lepiej sprawdzic co jest grane... moze to faktycznie te zeby, ma ich juz wprawdzie 7 i ani razu nie goraczkował ale moze trafił sie ten pierwszy raz:)