Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carolinen

chcę zajść w ciążę (dla nowych dziewczyn)

Polecane posty

cześć kobietki widze stronki leca jak szalone przeczytałam już wszystko teraz leże na łóżu i myślę co by tutaj wyskrobać żebyście o mnie troszkie chociaż pamiętały. jutro mój mężuś kochany wraca z berlina już doczekać się nie mogę wszystko posprzatane i tylko zostało mi czekać. tylko mały za nic nie dał swoich klocków posprzatać manie ma jakąś i tyle wara jego zabawki ruszyć. ale dał mi dzisiaj popalić 3 godziny na dworze piaskownica huśtawki i tak w kółko hehe oj poprostu padam ten mój synek jest wytrzymały.......... z nudów wieczorem zrobiłam sobie paznokietki ładne niby żelowe z różowymi koniuszkami no ale tak sobie myśłę czy tak wypada na wszystkich świętych w takich żarówach??. jovankajo oj brakuje mi tego biegania po domu swobodnie hehe my niby już 7 lat razem a wygłupy dalej nam w głowie angelusdominus ze mnie jest wielka optymistka a wiec trzymam kciuki smerfetka wszystko się ułoży napewno nie jest miło słyszeć że chłopak nagle nie jest pewny swoich postanowień no ale zobaczysz będzie dobrze. giubelli hm pianino oj jak ono mi się marzy uprzedziłam już mojego szanownego współmałżonka że jak wybudujemy dom takowe ma stać u mnie w salonie a jak narazie musze zadowolić się gra na keebordzie ?????? nawet gitara odmówiła posłuszeństwa i jak na złość struna pękła. graj dużo maleństwo przyzwyczaji się do mózyki wiem co mówie mój łobuz lata jakby adhd miał a jak zaczynam grać to z miejsca się nie ruszy. a i mam pytanie do fiony bo my tak zbliżone terminem....kochana ile przytyłaś bo ja tylko 2 kg i tak się zastanawiam czy to ok bo z małym jakoś te kg szybciej szły...

Hejka. Ja tak wczesnie bo nie umiem spac. Giubelli ile jestes po terminie @? Beta wysoka mi sie wydaje, moze to blizniaki?;-) taka oto ja chyba pytalas o wage wiec 3 kg mi przybylo;-) brzuszek juz konkretny;-) wczoraj dzidzia tak mnie kopnela ze az podskoczylam. 1 raz tak mocno. Mam takie glupie realisty zne sny zr szkoda gadac. A 2 razy dostalam orgazm przez sen ;-) hahaha. Taka oto ja a Ciebie czadem zaboli brzuch jak na @? Mnie tak ale lekarka moei ze to normalne, byle bol nie byl ciagly.

Witojcie ! 🌼 Smerfetka, nie chcę nic mówić, ale u mnie pierwszym objawem była temperatura! Uważaj na siebie i kontroluj sytuację. :* buziak dla Ciebie w tej całej sytuacji ! 🌼 Jovanka :) mój mąż jest takim szaleńcem, śpiewa w aucie na całą japę, jak idzie gdzieś podskakuje jak ten z "deszczowej piosenki", w aucie potrafi się wykrzywić jakiemuś dziecku gapiącemu się na niego :P ma pomysły nie z tej ziemi, wszyscy twierdzą, że on będzie super szalonym ale teraz widzę, że i odpowiedzialnym ojcem. On ogień, ja trochę woda, ale jak dostaniemy odpałów to też nie możemy się uspokoić :) znamy się długo bo w jednej klasie byliśmy, więc nic nas nie zdziwi ;) także Jovanka, szalej póki się da ! Bo potem z brzuszkiem będzie ciężko !! :) Ojjj jestem prze szczęśliwa, nikt w pracy mnie nie wkurzy, bo i tak mam przylepiony uśmiech na ryjku więc...walić cały świat na około :) Ostatnie Twoje zdanie znów mnie o skurcze przyprawiło :P świr :) Mam nadzieję, że d u p s k o spociło Ci się konkretnie !!! :D 🌼 taka oto ja, siemanko ! :) no dawno nie pisałaś nic z życia ! Twój mały widzę, że ma charakterek, no ale bez tego nie wiedziałabyś że dziecko jest w domu :) Co do paznokci to nie patrz na innych na cmentarzu, tylko czy mężusiowi się spodobają :) Ja na pianinie uczyłam się przez 8 lat, potem dla rodziny, czasem dla siebie, z słuchu trochę, umiem dość grać i naprawdę odpręża mnie to, w ciąży zamierzam przelecieć queen i beatlesów co by dziecko wiedziało, że to prawdziwa muzyka a nie ten radiowy chłam.... ;) także graj taka oto ja na czym się da! Byleby nie na nerwach ;) 🌼 fiona ! nawet nie gadaj że bliźniaki ! :P sprawdzałam i mieszczę się w normie 3-5 tydz więc chyba wszystko gra :) MIŁEGO DNIA I SPRZĄTANIA NA JUTRO....BLEEEE..... :)

hej fiona no mnie czasami a tak to jest ok damy rade ja tylko sie modlę aby była dziewczynka bo mi każdy drugiego szura wróży

No jeśli o mnie chodzi i o powalenie mnie plemnikiem mojego lubego ;) to był to czas owulacji, a mówią, że wtedy największa szansa na chłopca ! Ale wiadomo, że można takie gdybania o tyłek rozbić. Dawniej chciałam mieć dziewczynkę, a najlepiej trzy ! Teraz wszystko się zmienia, wszystko. Jak jest zdrowie to o reszcie nie trzeba myśleć.

Taka oto ja: ja dzis kijowo sie czuje, troche mnie boli, ale juz bylam z tym u lrkarza...to ponoc bol wiezadla oblego macicy, mam brac nospe forte jak cos. Tak zrobilam. Mi dwoch lekarzy powiedzialo, ze dziewczynka, zobaczymy co bedzie na usg polowkowym 19 listopada. Oby bylo zdrowe. Zovacze tez dzidzie w 4d, jestem taka ciekawa;-)

Gość angelusdominus
no witajcie młody usnął więc mogę tu zasiąść na chwilę;];] smerfetka tak to jest z tymi chłopami;] może warto by było otwarcie pogadać czego chce? Giubelli gratulacje dobrych wyników;];] takaotoja nie przejmuj sie co ktos powie;];] ja sie nieprzejmuje jakbym miala sie tym przejmwac to powinnam pozostac przy jednym dziecku;];] ja to malo rozwinieta gram tylko na gitarze a tu pianino;) mmm uwielbiam słuchać chciałabym umieć grać;):) najważniejsze żeby zdrowe;):) już nie długo idę już się nie mogę doczekać ale jednocześnie się boję że powie że to nie ciąża

Gość angelusdominus
laski masakra normalnie DOSTAŁAM chyba @ narazie delikatne na papierze różowe masakra:( nie wiem co myśleć

Nie wiem juz co robic dziewczynki. Piersi dalej mnie bola, @ brak.. Zasnelam gdzies kolo 1.Tragicznie sie czulam.Jakby mi cos w gardle , na zoladku siedzialo.Ale jeszcze wstalam i po kanapke poszlam :P Od trzech dni tylko sos czosnkowy bym jadla.. Nie wiem czy powtorzyc test, czy czekac dalej na @...

Gość angelusdominus
koniec moich złudzeń;(:(:( smerfetka taka tempka może się udało może powtórz test

angelusdominus nie martw sie ;* na kazdego przyjdzie odpowiedni moment ;* Musialabym skoczyc do apteki a dzisiaj nie mam czasu :( Za chwile musze sie na cmentarz zbierac, pozniej ogarnac w domu :( Jutro rano jade po chlopaka na dworzec, moze apteka bedzie otwarta to kupie. Chyba ze temperature mam wysoka na @.... Ale zeby tak od kilku tygodni....Cos mi tu nie pasuje

Smerfetko, ja bym powtorzyla test, @ mialas dostac z tego co pamietam 16.10 wiec juz kupa czasu uplynela, jesli wyjdzie negatywny to zapisalabym sie od razu do gina bo taki dlugi brak @ tez o czyms swiadczy, daj znac jak zrobisz test :)

2 tygodnie sie juz spoznia. Prawie zawsze przed @ piersi mnie bolaly, ale nie az tak jak teraz, dlatego czekam.Moze przyjdzie. Jesli do soboty bedzie cisza to kupie pewnie test

Angelus :( :( :( ale beznadzieja.... a miałam taką nadzieję.... szkoda.... a może jednak to nie @ ? 🌼 nessaja - a u Ciebie jak sytuacja :) ??? 🌼 smerfetka - ja bym chyba nie wytrzymała. Jak dasz radę to kupuj test ! Te Twoje objawy są raczej wskazujące na ciążę. 🌼 przyjechał do mnie do pracy Mężulo, soczysty buziak w czoło mnie obudził bo prawie zasypiałam, przywiózł sałatkę z kurczakiem i sooossseeemmmm mniaaaammmmm, on wie co dobre !! To nic że wchrzaniłam wcześniej mega bułkę z rybą w pomidorach .... to nic.... czuję, że w wieloryba za niedługo się zamienię ! No i ja wcinałam a on chodził w kółko i mówi: ciekawe czy trafił ten najlepszy, najz******trzy plemnik.... a jak nie?... no ale nie paliłem.... grałem w piłkę wtedy więc byłem raczej zdrowy....tylko selen i magnez zacząłem brać dopiero od kilku dni więc się nie załapał na witaminy....kurde, żeby było zdrowe.....musisz mu dużo grać na pianinie, i musimy oglądać dużo meczów!....o tak....dużo meczów....i na spacery! Dużo musimy chodzić i go dotleniać.... Patrzyłam na niego, chodził jak Loui De Funes czy jak mu tam a ja mało nie zakrztusiłam się sałatką :) na koniec krzyknął że chciałby całemu światu już powiedzieć i ma ochotę pić ze szczęścia non stop :P ostrzegłam że na pierwsze zgadzam się za 2 miesiące, a na drugie dałam zakaz :) Naprawdę nie wiedziałam, że facet może być tak szczęśliwy z tego powodu ! A jak on jest szczęśliwy, to i ja jestem....

Giubelli wczesniej sie nakrecalam a teraz jestem cierpliwa i spokojna, chyba az za bardzo ;P Czekam do soboty. Jeszcze denerwuje mnie to ciagle latanie do lazienki

smerfetko ja myślę że to ciążą temperatura przed @ trzyma się tylko około 3 dni pogadaj poważnie z chło[pakiem czego tak naprawde chce no i biegnij po test wracając z cmentarza giubelli wariat z tego twojego męża mój też tak głupiał no a teraz już mu przeszło troszkie pewnie znowu sie zacznie jak malenstwo sie pojawi jak narazie to malemu pokazuje gdzie jest dzidzia hehe a mały wołą tu i sie do brzucha tuli hehe. angelusdominus a to pewne moze to naprawde plamienia przecież to sie zdarza pofatyuguj sie do lekarza jak narazie nie tracimy nadzieji i ty tez sie 3maj fiona_88 no mnie tak nic nie boli zebym tabletki brala ale lekarz mówił że jak co to nospe brac. ja mialam tylko jedno usg teraz 11 mam połówkowe tak bardzo chce córeczke no ale kazdy gada ze widac po mnie ze chlopiec hmm zobaczymy a mężulo niech sie modli za dziolche bo jak nie to do skutku bedzie działał.

Co kilka godzin sprawdzam temperature.Ciagle 37.. Wiem ze jesli to bylaby ciaza to na pewno by sie ucieszyl. Tylko problem jest w tym ze mieszkamy 400km od siebie.Niby w tym roku mam sie juz do Niego przeprowadzic ale zobaczymy jak to bedzie, Jutro przyjezdza, porozmawiam z Nim. Jesli jutro nie dostane @, w sobote kupuje test..

musze sie wam zwierzyc, ze pojechalam na IP na konsultacje bo bardzo mnie brzuch bolal od wczoraj (teraz tez troche pobolewa) no i juz wrocilam. Wszystko ok, niestety to ta macica tak nawala;( ale niezle sie wystraszylam, czulam jakby krew miala zaraz siknac ze mnie:( widzialam dzidzie, wazy juz prawie 300g, no i kolejny lekarz twierdzi, ze dziewczynka. Dobrze, ze wszystko oki, bo juz umieralam ze stresu. Mam nie dzwigac tyle i nie przemeczac sie, bo dolegliwosci wtedy sie nasilaja. Aha no i widzialam dzidzie w 4d na chwile....wiecie to niesamowite:) normalnie jaka podobna do mojego Ł. ;) z reszta sama juz nie wiem. Ale sliczna byla;) mam brac nospe no i apap jak bedzie gorzej. Uspokoilam sie

Giubelli u mnie bez zmian, nadal chora, zadne domowe sposoby nie pomagaja, jedynie na chwile lepiej, moze samopoczucie lepsze ale gardlo bez zmian, katar tez, do tego ten meczacy kaszel ktory wrecz katuje moje gardlo :( i nie mam na nic sily :( pojade dzis do apteki, niech mi doradza chociaz cos na te gardlo, zebym w sobote w pracy funkcjonowala, tyle dobrze ze mialam teraz tyle wolnego to moge w lozku lezec. Poza tym jesli chodzi o objawy to brzuszek czasem boli, ale juz troszeczke mniej niz wczesniej, piersi obolale jeszcze bardziej i pelniejsze, jedrniejsze :P normalnie jeden stanik moj ulubiony juz mnie zaczyna cisnac po bokach :P innych objawow jak narazie nie mam, martwie sie tylko o dzidzie zeby te przeziebienie mu nie zaszkodzilo :/

Fiona to dobrze ze wszystko wporzadku :) ale warto zawsze sie upewnic i uspokoic :) jejkuu jak ja bym juz tez chciala zobaczyc moja dzidzie tak jak Ty :) super uczucie pewnie :)

Gość JovankaJo
Dobryyyyyy:) Angeludominus - postaraj się jakoś wybrać do lekarza, bo lepsza jakakolwiek wiadomość niż trwanie w niepewności. Trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła, ale jeśli przyjdzie - głowa do góry i się nie poddawaj! :* P.S. Świetnie, że jestem taka mądra, rozsądna i tak dobrze doradzam - naprawdę. Przypomnijcie mi to jak będę w****iona zalewać się łzami, że znów mi nie wyszło, ok?:P Smerfetka9 - test rób, dziewczyno, bo ja pierwsza zejdę z ciekawości:) A szkoda by było, żeby się taka matka zmarnowała:P Cholera, gardło mnie pobolewa... Przecież niedawno byłam chora, no... Zara co przyjmę, ale nie Ibuprom (NLP - niesteroidowe leki przeciwzapalne; powodują niepłodność na czas ich przyjmowania jak się ostatnio dowiedziałam). Ostatnio postanowiłam rzucić kawę (piję codziennie w pracy 2 duże kubki mielonej z cukrem bez mleka). To znaczy nie ja, ale M. mi kazał. W ogóle bardzo poważnie podszedł do kwestii naszych starań i po wydaniu mi absolutnego zakazu palenia (pod groźbą, że inaczej koniec ze staraniami! - wiedział jak mnie podejść, skubany...) przyszedł czas na kawę. W tym celu zakupił mi dużą puszkę Inki (Inki! wyśmiałam go, opluwszy niechcący:) ) i powiedział (chyba w sensie ostatecznego argumentu, który miał mnie przekonać), że "jest pyszna". Zrobiłam sobie w pracy rzeczoną Inkę i: KAWA INKA WALI PALONYM ZBOŻEM. Nie będę tego piła!!! M. łaskawie wyraził zgodę na kawę bezkofeinową. Zobaczymy! Ja nie wiem, ale jeśli on już teraz tak mi rządzi, to co będzie później? Dziewczyny, wiem, że akurat powinnam go posłuchać, bo dodatkowe dbanie o siebie naprawdę nie zaszkodzi, ale nie cierpię jak ktoś mi mówi co jest smaczne, a co nie!:/ Ale ale! Nie pozostałam mu dłużna i wytoczyłam najcięższe działo - jeszcze mnie nie zna... Otóż - wydałam zakaz picia Coli:P Jego ulubionej:) No cóż - nie moja wina, że wyczytałam, że jakieś tam jej składniki uszkadzają chromosomy "męskie" i ciężko o synka:P Nie jest to oczywiście niemożliwe, ale po cóż ryzykować?:P:P:P :) Zwiesił głowę, rzucając jeszcze od czasu do czasu błagalne spojrzenia, ale nic nie wskórał i musiał zadowolić się...wodą smakową. Pocieszyłam go, że jest przecież "pyszna" :)

he jak tak czytam to jak bym mojego meza miala przed oczami kawy nie bo nie zdrowa powera nie bo kofeiny duzo duzo owocow cukier nie zdrowy wiec ogranicz slodycze wychodzimy na spacer bo dziecko musi sie dotlenic hehe oj mozna wymieniac bez konca niby teraz tak drugiej ciazy nie przezywa ale w swoich zasdach jest nieugiety. hehe :-).

Siemka ! Smerfetka, co Ci zależy. Rób test - nie czekaj na nic ! Tylko jutro nie kupisz go raczej nigdzie więc czekania ciąg dalszy. - Nessaja, no ja mam baaaaardzo małe piersi ale jednak są i też czuję że po bokach coś już gnieść zaczyna w staniku, ale narazie nie widzę innych zmian w organizmie. Zapisałam w aplikacji ile ważę i ile mam w pasie, będziemy widzieć jak się zmienia z miesiąca na miesiąc. - Jovanka, no ja standardowo po dłuższym piciu kawy mam skurcze w nocy takie jakby mi nogę na wojnie urwało. Poza tym naprawdę wypłukuje magnez i jak piłam ciągle tak teraz wyczytałam, że jak jest wybór między pić a nie pić - lepiej jednak nie :) mi też było ciężko, też mi lecą powieki zwłaszcza teraz w tym stanie, no i jak pomyślę, że cały dzień mam funkcjonować na pełnych obrotach bo jeszcze korki to.... mama moja wyczytała, że takie samo działanie jak kawa ma pełna szklanka wody. Pobudza, rozrzedza krew no i jest zdrowa. Może akurat :) - Wiecie co ? mam taką "kuliżankę" z czasów podstawówki która wyjechała za granicę i co drugi miesiąc od dwóch lat pytała mojej wspólnej znajomej czemu nie mam dziecka, dlaczego, a że ona z czystej ciekawości, a ostatnio z dobrego serca. Zamiast spytać się mnie, ciągle i usilnie chciała wiedzieć o co chodzi. Ułożona, wielka dama z zagranicy, plany ślubu na dwa lata w przód, wszystko tak jak ma być, aż za bardzo! Aż w końcu pisze mi, że zanim się dowiem od kogoś w mieście to zaszła w ciążę ! Upppsssss! Nie udało jej się zrealizować misternego planu :) a najlepsze, że w tym samym dniu znów napisała do mojej kumpeli, że no czemu ja nie mam dzieci! Kazałam jej odpisać że robię karierę w pracy, bo chcę mieć wszystko poukładane w życiu ! Sprawy sobie nie zdajecie jakie to było irytujące bo choćbym w rynsztoku mieszkała, zapłodniła się anonimowo czy byłabym bez ślubu - nie interesuje mnie to! Każdy ma swoje życie. A to małe wredne wścipskie pipsko zobaczy za miesiąc jak jej powiem. Albo może nie powiem :) Bo co mi na niej zależy? Pffffff. Ja wiem, że dziecko to jest ważna rzecz, ale co jeśli ktoś nie może go mieć, jest chory, albo zwyczajnie nie chce ? Ahhh musiałam się wyżyć u nas na forum bo zaściankowość niektórych jest powalająca. Śpijcie dobrze, nie przejedzcie się jutro, wypoczywajcie i zbierajcie siły na....kopulejszyn :) CMOK W KROK !! :D

Gość Maćkoważona
O masakra dziewczyny, ja od wczoraj smutna i przygnebiona, maz juz sil chyba nie ma i przytulac sie ze mna nie chce :( zajezdzilam go do jasnej cholery czy co?! A tu sam srodek cyklu a on ze nie :(( ehh massakra no i wiecie co? Weszlam na fotum, poczytalam troche i humor mi sie poprawil :) to nic ze gardlo mnie boli i juz ledwo gadam, to nic ze w pracy musze siedzec do samego rana, wazne ze jestescie Wy!!!:) Jovanka usmialam sie z Twojego wpisu. Ale zes urzadzila swojego M :):) Smerfetka testuj koniecznie kobieto!!! Czemu Ty sie tak katujesz i przy okazji nas? :p Angelus jak tam? Dotarlas do lekarza? Kochana pisz co tam wyniklo! Przepraszam za bledy, pisze z telefonu ;)

Gość gość
Hej mama pytanie miesiączkę powinnam dostać 24 do tej pory nie dostałam a miałam wszystkie objawy tak jak bym miała dostać tylko mam brązowy śluz i 3dni temu miałam takie kropki krwi a od 2dni taki brązowy śluz a zrobiłam we wtorek test i wyszedł negatywny nie wiem co mam myśleć bo czytałam właśnie dużo o ciąży pozamacicznej i nie wiem co mam robić i czy się bać tymi moimi dolegliwościami czy co była bym bardzo wdzięczna jak by mi ktoś coś podpowiedzcie lub doradził

Hehe Jovanko dzieki Twojemu wpisowi mam agrument kiedy moj mezus ktory juz probowal kupowac mi soki marchewkowe i z burakow (blee, wole zjesc surowa marchewke niz wypic sok :P ) zeby nie pil coli :D bo ja cole tez lubie i mam pozniej smak na nia :P a jak nie bedzie w domu to smaka nikt miec nie bedzie a i zdrowiej bedzie :P Giueblli, ale co Ty sie przejmujesz, ja tez mam malutkie piersi, ale przekonalam sie do nich jak daaawno juz temu na prawie ze samym poczatku naszej znajomosci moj luby podszedl do mnie, popatrzal na nie, chwycil sobie je :P i powiedzial " kurde, fajne masz te cycuszki" z takim akcentem ze od tamtej pory uwazam ze sa moim autem :D :P wprost je uwieeelbia :P najwazniejsze ze podobaja sie Twojemu lubemu, przeciez nikt inny i tak ich nie oglada chyba :P ale juz niedlugo i bedziemy mialy cyce jak donice :D a wtedy niech sie naciesza cycoforami do woli :D