Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vikhtor

Bardzo dobry tekst o kobiecej zdradzie

Polecane posty

inka123456 "Jeśli facet będzie mega przystojny ale arogancki jest u mnie spalony na starcie miałam z takimi do czynienia i zawsze odchodzili z kwitkiem." 123456 Ania z tego tekstu, też mówiła podobnie. ;) Taka jest smutna prawda, najlepiej nie żenić się. Krasnal - poderwałes kiedyś na swoją arogancję "singielkę"? tu chyba trzeba być właśnie "przykładnym męzem"? mężatki dają w gumkach czy bez? ;)

Gość taki jeden facet 28
dobrych bajerantów jest mało. 1 na 1000 ? ..większość kolesi to burki i nie potrafią dobrze podrywać , większość wymięknie jak się dowie ,że jest mężatką , większość wymięknie przy próbie całowania itp ..itd ... większość facetów lubi sobie po prostu pogadać ,a nie działać no ,a jak już by do tego doszło ,ze moja baba by poleciała na takiego to kopniak w dupę ..gorzej jak byśmy już mieli rodzinę i dzieci . Wtedy rozwiązał bym sprawę inaczej tzn ...zostalibyśmy razem dla dzieci ,ale ja bym miał wtedy przyzwolenie na inne kobiety. ..skoro ona może to ja też.

Gość Pablo 83
dobra rada masz racje bo kobieta nie leci na to co ma w domu i pod dostatkiem ale na to czego niema( a wczesniej miala badz o tym marzy) i jej brakuje. Ciezko caly problem opisac w skrocie ale mozna przeanalizowac problem pod katem potrzeb emocjonalnych kobiety oraz roli mezczyzny w zyciu kobiety. Potrzeby emocjonalne ma kazdy z nas z tym ze kobiety nie maja takiej blokady kulturowej i spolecznej przed kierowaniem sie emocjami. Teraz pomysl siedzi sobie zonka w domu z nudziarzem ktory ma zerowe poczucie chumoru, wali same smutki nie umi jej wprowadzic w dobry nastroj i teraz pojawia sie w pracy czy gdzies indziej zabawny koles ktory wyzwala w niej pozytywne emocje, przy ktorym sie smieje zapomina o normalnym zyciu i problemach. Taka kobieta czuje ze potrzebuje takich emocji o do niego llgnie gdy on to wyczuje ma latwiej wzbudzac w niej inne emocje w tym pozadania a jesli i w tych kwestiach jej zycie z mezem jest ubogie zdrada jest kwestia czasu. Jednak trzeba pamietac ze sa roznego rodzaju emocje, te pozytywne i te negatywne i wszystkie trzeba umiejetnie wzbudzac i wykorzystywac z tym ze negatywne trzeba oddzielac a pozytywne laczyc z wlasna osoba. Wazne ze tych stanow musi byc jak najwiecej i jak najczesciej je zmieniac. Uwodziciele bazuja na emocjach jakich kobieta juz w zwiazku zazwyczaj niedoznaje a ktorych potrzebuje dlatego kazda leci na cos innego a w sumie wszystkie na to samo czyli na wypelnienie pustki emocjonalnej jakiej doznaja. Ps mozna to dodatkowo podzielic na kategorie i role mezczyzny w zwiazku czyli bycie mezem, kochankiem i ojcem. Gdy czlowiek umie zmieniac sie i dostosowywac do okreslonej roli w krotkim czasie i wzbudzac wtedy okreslone stany emocjonalne to kobieta go niezdradzi, nie zostawi bo bedzie jej zapewniac komfort emocjonalny. Co jest wazne emocje trzeba umiec dozowac i pomiedzy nimi przechodzic, wprowadzac niepewnosc, ciekawosc by potem nagradzac je pozytywnymi emocjami, czasem umijetnie wprowadzic negatywne emocje ktore oddzielamy od siebie i wtedy pozytywne emocje przezywane sa mocniej. Tak dzialaja uwodziciele, wprowadzaja ciekowosc, pozytywne emocje, nie narzucaja sie dopuki nie czuja ze moga i najczesciej nakierunkowuja kobiete na negatywne emocje zwiazane z mezem ale tak zeby to kobieta powiedziala poczula a nie wyszlo z ich ust, ba nawet staraja sie delikatnie tlumaczyc ale i ganic mezow przez co kobieta zatraca czujnosc oddajac sie kolejnym stanom emocjonalknym gdzie maz jest ten zly jej nie rozumie pomimo ze kocha ale nie dba o nia itd a tu obok pewny siebie facet ktory ja rozumie i potem umie rozbawic zmienic temat przez co kobieta ma wrazenie ze czuje sie przy nim wspaniale,. Wracajac do roli meza, ojca(dzieci) i kochanka taki podzial latwiej daje nam obraz jakich emocji kobieta potrzebuje i kiedy. Maz powinien dawac jej stabilizacje finansowa, byc oparciem, poniekad przyjacielem ktory wyslucha o problemach doradzi, poprowadzi ja, pokaze kierunek ale da jednoczesnie swobode, ojciec dla dzieci powinien byc czuly, cierpliwy, wyrozumialy ale i wymagajacy, umiec znalezc czas dla dzieci, itd. Kochanek powinien byc nieprzewidywalny, czasem romantyczny, pewny siebie, umiejacy rozpalic kobiete, potrafiacy sprawic ze poczuje sie pozadana i sama zacznie pozadac, przy ktorym bedzie potrafila zapomniec o kompleksach i nie bedzie sie bala swoich pragnien ktory wyrwie ja z roli zony i bedzie potrafil sprawic ze i ona zapomni ze ma np dzieci, jest spokojna, racjonalnie myslaca kobieta czyli nie bedzie sie bac pokazac swojej dzikiej i namietnej natury a niestety wielu mezczyzn blokuje kobiety przed otworzeniem sie na seks ale to poniekad wina tego jak ja traktuje w roli meza gdzie ona boi sie przed nim calkowicie otworzyc. A uroda daje nam tylko przewage w tym ze wprowadza juz pewien stan emocjonalny dzieki czemu latwiej z kolejnymi tak jak np cytowane powyzej poczucie humoru ktore tez moze dzialac jako taki rozbrajacz min. Dlatego kobiety ktore mialy brzydkich facetow i same uroda nie zachwycaja zawsze szybko lgna do przystojniakow a kobieta ktora ma przystojniaka w domu musi byc zaintrygowana czyms innym zeby zwrocic na niego wieksza uwage. Ps w druga strone tez to dziala czyli badz matka, zona i kochanka ale oddzielaj role kazdej od siebie i nie lacz ich w jedno bo kazda ma inne cechy pozadane i niepozadane a trzeba umiec tez wyczuc moment kiedy pora na przemiane osobowosci i co najwazniejsze nie bac sie tej przemiany.

Kobiety zaczynaja rozgladac za "innym" gdy poprzedni/aktualny przestaje dostarczac emocji czyli stymulowac;/ Mezczyzni - ktorzy maja troche inaczej - nie sa w stanie tego zrozumiec i z gory skreslaja taka teze ,a potem pisza "bylem idealny" a ona zdradzila... to tak jakby ktos marzyl o wycieczce nad morze, a w zamian dostawalbbym 5 luksusowych wycieczejk na narty co roku... nie da sie zastapic czyjegos pragnienia czyms innym..

problem w tym, że kobiety często same nie wiedzą czego chcą. dziś chcą jechać w góry. jadą. było super, ale nie chca już w góry chociaż było rewelacyjnie, tylko teraz chcą nad jezioro. jako panny szukają stabilizacji, poczucia bezpieczeństwa itd, jako mężatki szukają rozrywki, emocji. jak panie chcecie emocji, to może zagrajcie w rosyjską ruletkę. jak to się znudzi, to proponuję zabawę jak w filmie "13"...

"siła_spokoju problem w tym, że kobiety często same nie wiedzą czego chcą. dziś chcą jechać w góry. jadą. było super, ale nie chca już w góry chociaż było rewelacyjnie, tylko teraz chcą nad jezioro." xxxx moim zdaniem to nie tak. kobiety zawsze wiedza czego chca, podobnie jak mezczyzni - kobiety kreca bo chca emocji, sygnalizuja ich brak, faceci przynosza kwiatki bo chca super seksu (prosze tego nie uogolniac na 100% populacji;-) xxx jako panny szukają stabilizacji, poczucia bezpieczeństwa itd, jako mężatki szukają rozrywki, emocji. xxxx zawzse szukaja emocji;-) to je kreci - podobnie jak mezczyn kreca sterczace sutki;-) xxx jak panie chcecie emocji, to może zagrajcie w rosyjską ruletkę. jak to się znudzi, to proponuję zabawę jak w filmie "13"..." xxxx nie potrzeba ruletki - sa faceci ktorzy takie emocje dostarczaja;-) moim zdaniem faceci dziela sie na takich ktorzy sie dostosowuja do zasad tej gry/wojny - nawet czasem podswiadomie - oraz tacy ktorzy nie potrafia sie dostosowac/zalapac o co chodzi - i wtedy przechodza do opozycji pt "to ja grac nie bede";-) ale nadal ich gra kreci tylko jest im trudniej - bo sobie sami to utrudniaja;-) Zeby nie bylo kobiety tez sie dziela na te dwie kategorie;-)

Gość Pablo 83
silka spokoju pamietaj wysluchuj i zapamietaj czego chce ale jej nie sluchaj. Chce w Gory ok ale najpierw musisz sie z nia podroczyc i nie mozesz zgodzic sie na pierwszy lepszy termin. Pamietaj ze Ty jestes facetem i nie mozesz jej ulegac musi wiedziec ze nie moze toba rzadzic ale o nia dbasz i opiekujesz sie. Ja bym sie nie zgodzil na pierwszy lepszy termin wogole bym ja zwodzil jakis czas po czym w tajemnicy zaplanowal wyjazd w gory a oficjalnie niby gdzies indziej po czym rano budze ja i mowie wstawaj jedziemy w Gory. Jakies sniadanko do lozka przuy tym i kobieta ma zbudowany pozytywny nastroj wycieczka w trakcie podrozy mysli o samych pozytywnych rzeczach i co najwazniejsze ty podjales decyzje. Sytuacja odwrotna ona namawia cie na gory i caly czas smecisz w trajcie podruzy i okres przed wycieczka mysli widzac twoje nastawienie nie o gora ale moze to byl zly pomysl, o twoim zlym humorze itd nakrecajac sie na zle emocje i blokujac sobie dostep do radosci z wycieczki wysluchujac twoich zalow ze przeciez chciala gory. Kobiety wbrew wszystkiemu sa proste w obsludze tylko trzeba wiedziec jak grac na ich emocjach jak je zaskakiwac, zapewniac bezpieczenstwo ale i karmic potrzebe niepewnosci. Nie dawac tego co pragnie odrazu pozwolic jej cieszyc sie czyms w myslach, planowac itd. Pamietaj ze czlowiek sie nie przywiazuje emocjonalnie do rzeczy ktore mu latwo przychodza tylko cos na co trzeba czekac, zapracowac sprawia frajde.

"Kobiety wbrew wszystkiemu sa proste w obsludze tylko trzeba wiedziec jak grac na ich emocjach jak je zaskakiwac, zapewniac bezpieczenstwo ale i karmic potrzebe niepewnosci" xxxx dokladnie tak - wbrew pozorom obie plcie sa do siebie podobne w prostocie;-) z tym, ze ze wzgledow obyczajowo-kulturowych kobiety pozostaja w oburzeniu na swoja prostote. oczywiscie wszystko zalezy od poziomu inteligencji - i nie na kazdego dzialaja proste triki, trzeba tez stopniowac poziom trikow - w stosunku do obydwu plci;-) as easy as it is;-)

Gość kiedyś kobiety chciały
stabilizacji i dlatego porządny mężczyzna bez problemu znajdował partnerkę a ruchacz musiał się wysilić dziś jest odwrotnie kobiety chcą tylko emocji i porządny facet kończy samotnie a ruchacz nawet nie musi się wysilać by mieć kobietę. Widać rosnącą liczbę samotnych matek chociażby i to coraz młodszych.

"kiedyś kobiety chciały stabilizacji i dlatego porządny mężczyzna bez problemu znajdował partnerkę " xxxxx kiedys to byl silny patriarchat i kobiety potrzebowaly JAKIEGOKOLWIEK faceta zeby przetrwac/przezyzc zycie - mniejsze mialo znaczenia jakosc faceta;-) dlatego wystarczylo miec penisa i panien do wyboru bylo w brod;-) a teraz nastal wolny rynek na ktorym jest ostra konkurencja;-) xxx porządny facet kończy samotnie a ruchacz nawet nie musi się wysilać by mieć kobietę" xxxx podobnie konczy "porzadna" kobieta, z nadwaga 30 kg, ale nadal porzadna;-) prawda jest taka ze wartosc czlowieka - oceniaja inni, a nie on sam. zle koncza tacy kt w oczach innych nie uchodza za atrakcyjnych, sa atrakcyjnie jedynie dla siebie samych;-) as easy as it is;-) xxxx Widać rosnącą liczbę samotnych matek chociażby i to coraz młodszych. xxxx samotne matki to inny gatunek;-) (wylaczajac matki dzieci ktorych ojciec nie zyje/jest ciezko chory)

Gość p;.lo/l
porządny facet kończy samotnie a ruchacz nawet nie musi się wysilać by mieć kobietę" xxxx podobnie konczy "porzadna" kobieta, z nadwaga 30 kg, ale nadal porzadna 4 Co ma wspólnego całkiem atrakcyjny, z poczuciem humoru porządny facet z porządną kobietą z nadwagą 30 kilo? Dziś wystarczy, że facet nie nadużywa alko, nie jest wulgarny, nie jest arogancki i chamski i już nie ma praktycznie szans u kobiet.

Gość Dede;
ror po co za każdym razem dajesz cytaty ? jak chcesz do kogoś konkretnie napisać to napipsz nik i wystarczzy , takie cytowanie jest strasznie męczące do czytania

"Co ma wspólnego całkiem atrakcyjny, z poczuciem humoru porządny facet z porządną kobietą z nadwagą 30 kilo?" xxxx to, ze o tym czy jestes porzadny decyduja inni - kobiecie moze sie wydawac ze jest porzadna i zasluguje na super goscia bo: a) jest mila, b) dobrze gotuje, c ) lubi zwieerzeta. a przecietny mezczyzna nie uznaa jej za porzadna dzieczyne , w rozumieniu kandydatki na nia, bo mu te 30 kg plus przysloni cala reszte;-) xxx Dziś wystarczy, że facet nie nadużywa alko, nie jest wulgarny, nie jest arogancki i chamski i już nie ma praktycznie szans u kobiet." xxxx no to juz zalezy od srodowiska - tobie radze - zmien swoje jelsi masz takie doswiadczenia;-) xxx A kobiety to niby lepsze są od facetów? Tak mówią, że kochają, że im zależy i w ogóle same ochy i achy a później wychodzi, że ogłasza się taka jedna z drugą na uzywana-bielizna.eu i pisze z jakimiś typkami..." xxx kobiety nie sa ani lepsze ani gorsze - sa inne;-)

"Dede; ror po co za każdym razem dajesz cytaty ? jak chcesz do kogoś konkretnie napisać to napipsz nik i wystarczzy , takie cytowanie jest strasznie męczące do czytania" xxxx bo uwzam ze tak jest czytelniej, swoje posty mozesz konstruowac inaczej - o moich bede decydowac ja;-)

Gość Pablo 83
To kwestia wychowania i wartosci a nie oczekiwan. Dawniej przypadkowe wpadki tez byly ale mlodzi musieli wziac slub i nie jako presja rodziny i otoczenia go wymuszaly. Dzis kobiety maja wieksza niezaleznosc i swiadomosc ze meczenie sie z osoba z ktora nic ich nie laczy niema sensu pomimo ze tej swiadomosci im zabraklo przed wpadka a i rodzina juz tak nie naciska. Co do oczekiwan to kobiety zawsze oczekiwaly poczucia bezpieczenstwa ale i emocji. Poczucie bezpieczenstwa i stabilizacji to byl maz i rodzina i jakis tam poziom materialny ale nie rutyna i nuda emocjonalna z ktora wielu myli stabilizacje. A pozatym kto Ci nagadal bzdur ze tylko ruchacz moze byc atrakcyjny no i chyba to jaka kobiete wybierasz zalezy od Ciebie a widzisz z jakim typem kobiety masz doczynienia i czy ja akceptujesz czy nie.

" Co do oczekiwan to kobiety zawsze oczekiwaly poczucia bezpieczenstwa ale i emocji." xxxx tak - tylko ze moim zdaniem kiedys wazniejsze dla kobiet bylo bezpieczesntwo a teraz dominowac moga bardziej emocje xxx A pozatym kto Ci nagadal bzdur ze tylko ruchacz moze byc atrakcyjny no i chyba to jaka kobiete wybierasz zalezy od Ciebie a widzisz z jakim typem kobiety masz doczynienia i czy ja akceptujesz czy nie." xxx mi sie wydaje, ze kobiety nie chca przed samymi soba przyznac - ze faceci potrafia je bardzo podejsc, i z taka opanowan sztuka robia co zechca;-) kazdy sie boi utraty kontroli - a kobiety ja traca przy takich facetach (podobnie faceci traca kontrole przy pieknych kobietach)

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
"tak - tylko ze moim zdaniem kiedys wazniejsze dla kobiet bylo bezpieczesntwo a teraz dominowac moga bardziej emocje" Kiedyś bezpieczeństwo zapewnianie przez faceta było ważniejsze, bo kobieta sama sobie nie mogła go zapewnić, no i właściwie zawsze musiała mieć jakiegoś męskiego opiekuna, jak nie męża to ojca, jak nie ojca to brata czy innego wuja. I nawet jak miała jakiś majątek to i tak zarządzał nim jakiś facet (ów ojciec, wuj, etc). A teraz kobieta może sobie owo bezpieczeństwo sama zapewnić (a ja tam jestem zdania umiesz liczyć licz na siebie). A zapewnić sobie samemu emocje jest trochę trudno.

Pablo 83 - dzięki za łopatologiczną odp. ;) nigdzie nie napisałem, że mam problemy z kobietami. nie muszę kombinować jak żyd za niemca, żeby wzbudzić w niej emocje. ja mam taki złośliwy charakter sam w sobie, że lubię się podroczyć, pograć jej na emocjach, wszystko z uśmiechem na ustach. tylko, że czasami już mi się nie chce. jestem tylko człowiekiem, który czasami tez ma dość. a kobiety są męczące. czasami już mi się nie chce przeciągać tej liny. nie chce mi się adorować na imprezie, zaspokajać ich próżnej potrzeby bycia adorowaną, zdobywaną, bycia w centrum uwagi. w dupie z nimi, wole się napić i pogadać z kumplami.

ROR "zawzse szukaja emocji " mylisz się. na swojej drodze spotykałem kobiety, które były emocjonalnie wypalone, po ostatnich związkach. one szukały właśnie bezpieczeństwa, stabilizacji, kogos kto odbuduje ich zaufanie.

"tylko, że czasami już mi się nie chce. jestem tylko człowiekiem, który czasami tez ma dość. a kobiety są męczące. czasami już mi się nie chce przeciągać tej liny." xxxx kobiety maja tak samo;-) dlatego sa dni kiedy nie myja wlosow i nie gola nog - po prostu uwazaja ze faceci sa meczcay;-) xxx ROR "zawzse szukaja emocji " mylisz się. na swojej drodze spotykałem kobiety, które były emocjonalnie wypalone, po ostatnich związkach. one szukały właśnie bezpieczeństwa, stabilizacji, kogos kto odbuduje ich zaufanie." xxx wiesz ja mowie o pewnych trendach, nie o 100% populacji, wiec ok. xxx

"dlatego sa dni kiedy nie myja wlosow" hehe a później pytanie dlaczego faceci tak rzadko zmieniają pościel? bo my myjemy włosy codziennie. może nie wszyscy, ale ja tak. ;)

Gość kobiety chcą emocji za wszelką
cenę nawet tych złych dlatego ciągle wybierają takich facetów, którzy zdradzają je, biją je, poniżają je mało, która wybiera faceta normalnego poukładanego.

"a później pytanie dlaczego faceci tak rzadko zmieniają pościel? bo my myjemy włosy codziennie. może nie wszyscy, ale ja tak." xxx alez ja nie mowie o sobie czy tobie - ylko o tym, ze sa dwie strony medalu;-) facetom czsaami nudzi sie gra w rycerza, a kobietom w ksiezniczki;-) xxx kobiety chcą emocji za wszelką cenę nawet tych złych dlatego ciągle wybierają takich facetów, którzy zdradzają je, biją je, poniżają je mało, która wybiera faceta normalnego poukładanego" xxxx a jedziesz po sterotypach kt sobie wymyslasz;-)

Gość facet30wiosen
kobiety chca emocji, okej ale my mezczyznie nie jestesmy od ciaglego zabawiania kobiet. Tak mogobyc jak mielismy 20 lat i pstro w glwoie ale, nie kiedy chcesz stworzyc fajny zwiazek. Jesli ja zapierdzielam, od rana do switu, w pracy mam rpawo byc zmeczony, okej od czasu do czasu wyskoczymy tu czy tam, ale czasem dla laski jest za malo, ona by chciala wyskakiwac 5 razy w tygodniu. Ludzie pojdzcie po rozum do glowy. czasem tez laski sa kompletnie bierne, leniwe i same nie maja pojecia co chce robic. Ja nie mam czasu nianczyc 30letnia kobiete. Moge naniczyc 5 letnia corke w co chce sie bawic.

"facet30wiosen kobiety chca emocji, okej ale my mezczyznie nie jestesmy od ciaglego zabawiania kobiet" xxx na ogol jestescie;-) ;-) nie uzurpuje sobie prawa do mowienia w imieniu 100% kobiet, a jedynie pewnej grupy (byc moze wiekszosci), jesli wyjdziesz z takiego zalozenie - to jestes na dosc prostej drodze do tego, ze kobieta poszuka tego gdzie indziej.. xxx Tak mogobyc jak mielismy 20 lat i pstro w glwoie ale, nie kiedy chcesz stworzyc fajny zwiazek. Jesli ja zapierdzielam, od rana do switu, w pracy mam rpawo byc zmeczony, okej od czasu do czasu wyskoczymy tu czy tam, ale czasem dla laski jest za malo, ona by chciala wyskakiwac 5 razy w tygodniu. Ludzie pojdzcie po rozum do glowy. czasem tez laski sa kompletnie bierne, leniwe i same nie maja pojecia co chce robic. Ja nie mam czasu nianczyc 30letnia kobiete. Moge naniczyc 5 letnia corke w co chce sie bawic." xxxx to spojrz na to z drug strony - kobieta dokladnie to samo moze powiedziec - z tym ze tam gdzie ty uzywasz slowa nianczyc - ona moze wstawic slowo "seks" czyli takie "rzeczy" - to jak mielismy 20 lat itd.

faceci po zdobyciu kobiety, zalozeniu z nia rodziny itd. - oczekuja innych rzeczy - powiedzmy spokoju + seksu, a potrzeby kobiet sa inne - one oczekuja tzw "zabawiania/ zabiegania itd" - w takim mniej wiecej stopniu jak faecci seksu. Nie wszystkie kobiety maja identycznie oczywiscie.

Gość kobiety chcą emocji i tyle
i lepiej wychodzi na tym damski bokser niż ułożony, porządny facet

"kobiety chcą emocji i tyle i lepiej wychodzi na tym damski bokser niż ułożony, porządny facet" xxxx przesadasz;-) to tak samo jak sa ludzie ktorzy lubia szybka jazde (niebezpieczna) co nie oznacza ze lubia miec polamane nogi;-)

Gość facet30wiosen
@ROR - ale tu chodzi o kwestie rownowagi. I przestan uzywac seksu jako szantaz. Bo wychodzi na to, ze kobieta uprawia seks z przymusu a to nie jeste prawda. Jest to obupolna przyjamneosc, wiec nie rozumiem dlaczego sztazujecie seksem. Jesli kobiet anie chce uprawaic seksu trudno znajdze sobie inna. W zwiazku to jest jeden z fundamentow.