Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tahira

Dlaczego jest mi dobrze w związku z muzułmaninem ? Wyjaśniam.

Polecane posty

Gość Tahira

Tak mi się w życiu ułożyło, iż wybrankiem mojego serca stał się ON - chłopak krwi pół pakistańskiej, pół tureckiej. Jako, że zamieszkuje kraj arabski to w zasadzie nie ma tu innych wyznaniowców niż muzułmanie. Byłam wiele lat w związku z ateistą - Polakiem, który koniec konców zostawił mnie na rzecz przeprowadzki i nowej pracy. Był bardzo zimną osobą w stosunku do mnie, nigdy nie okazywał cech zazdrosci, tej pozytywnej, wszystko mu było jedno gdzie jestem, z kim jestem, co mogę w tej chwili robić. Od niechcenia dawał mi swą rękę na ulicy, odgrażając się, że nie ma on już 5 lat i prowadzać się jak w przedszkolu to on nie będzie. Byłam w związku, ale czułam się jak bym była sama. Dzisiaj, gdy od kilku mięsięcy tworzę związek z B. przyznam, że nie jest to związek łatwy, sam miód i cukier. Stwierdzam jednak natomiast, iż kobieta, która posiada wiedzę odnośnie islamu, kultury kraju i jest świadoma następstw po slubie, akceptuje to - może być szczęśliwa w związku z muzułmaninem! Nie ukrywam jednak, że musi byc bardziej uległa i zrezygnować z uciech zycia takie jak clubbing, rozrywka, sposób ubierania sie na nie tyle skromny co okrywajacy ciało kobiety. Wielu nawet nie wie jak pięknie i zmysłowo wyglądać może kobieta w pełni zakrywając swoje cialo i włosy. Dlaczego jestem szczęśliwa ? Bo nie jestem nigdy sama z moimi obowiązkami, zakupami, a nawet gotowaniem. Zawsze jestem pytana do kąd wychodzę i kiedy wrócę, i wbrew pozorom mnie to cieszy, skoro nie mam nic do ukrycia, czuje się kochana i odpowiada mi to. Nie martwie się o stopień cellulitu oceniany przez innych na ulicy oraz, czy moj biust jest wystarczajaco duży, bo nie obnoszę się z tym. Może trafilam na niedobrego Polaka, może trafilam na dobrego muzułmanina, wiem jednak, iż podstawowym kluczem szczęścia w takich związkach jest WIEDZA, nie uczucia. Pozdrawiam wszystkich , a szczególnie pary mieszane.

Gość hzona persa
ja mam persa ale sie nie zakrywam od 6 lat razem i jest super gdzie mieszkasz?

Gość Tahira
Mieszkamy w Emiratach Arabskich, Abu Dhabi dokladnie. Czy masz podobne odczucia co ja ? :)

Gość hzona persa
a wiesz , ze podobne ale po co sie chwalic.. a ty nie usisz sie zaslaniac. bo to wolny kraj wiec po co?

Gość Tahira
Ja nie zaslaniam włosów, ale ciało już tak, co w zasadzie nie sprawia mi kłopotu, bo nigdy nie ubieralam sie wyzywająco, no i jest to coś na czym jemu również zależy. To wszystko :)

Gość zielonazajączka
no i ? co ma piernik do wiatraka ?

Gość zonabialego
Suma sumarum-ona jest z nim kilka miesiecy,uwaza,ze posiada wiedze w temacie i czuje sie kochana ,bo zawsze jest pytana dokad wychodzi i kiedy wroci ;-)

Gość zona hindusa
Hahaha no nie moge... on sie ciebie pyta dokad wychodzisz i kiedy wrocisz? Ty sie cieszysz jak nastolatka a facet cie najzwyczajniej kontroluje... Serio. Brak mi slow. Poza tym o co biega z tym zakrywaniem wlosow i ciala? Az tak mu uleglas? Dziewczyno, ogarnij sie. Zyjemy w 2013 roku gdzie kobiety sa wolne, swiadome swojej urody i powabu oraz moga sie ubierac jak chca. Zaden facet nie ma prawa tego kontrolowac. No. To kiedy przechodzisz na islam? :o

Gość fdrbgtnj
muzułmanic to tyran, który od czasu do czasu zrobi coś miłego(innego) A takich facetów kobiety chcą głównie polskie kobiety

Gość lÓbiom sie kÓÓrwić
...czy poza podstawowymi zajęciami gospodarskimi...bez oporządzania inwentarza żywego...masz jeszcze jakieś wyższe pragnienia....?

Gość auuuuuu
Islam to chora religia. A zony sa tam jak niewolnice. Jak bys zalozyla jeansy to by traktowali co najmniej jak u nas zdrade. A jak bys go zdradzila to by cie zabili. Chorxy ludzie. Fanatycy religijni

Gość Tahira
Nie mam już innych pragnień poza poświeceniem się domowi i rodzinie. Ukończyłam studia wyższe, naharowałam się jak wół za śmeszne pieniądze i ten układ mi odpowiada. Nie, nie muszę przechodzic na islam, ale dzieci, owszem, będą w tej wierze chowane, wszystko zostało jasno określone, jestem tego świadoma. Poza tym mieszkamy w kraju arabskim i wiem, że tak będzie nam latwiej.

Gość Tahira
Mam też ukryte skłonności sado-maso

Gość Tahira
Wiesz, gdybym trafiła na faceta, który wyznaje podobny system prowadzenia domu, wartości rodzinnych, niezależnie, czy byłby muzułmaninem, Polakiem, czy Niemcem, trwałabym przy nim :) Po prostu mi to odpowiada, to wszystko. TO NIE JEST PROWO :)

Gość 123kdk
Padam ze smiechu...sprobuj mu powiedziec ze gowno go to obchodzi gdzie wychodze albo ze nie wiem kiedy wroce...Dostaniesz w pape i siadziesz na dupie ,,zabiora ci paszport dzieci nigdy nie zobaczysz i zamkna cie w lochu bez picia...Bylem w Emiratach dosc dlugo i sie nasluchalem ..Pozdrawiam...uciekaj puki jeszcze nie masz dzieci.

Gość Tahira
Hahaha :D Romantyk... teraz to ja padam ze śmiechu :D Wypowiedziałam swoje zdanie, a właściwie rolę, która mi odpowiada. Z charakteru jestem uległa, w pracy nie nadaję sie kompletnie na stanowisko kierownicze, co na pewni ma wpływ na moją postawę. A po co kto miałby szukać tu polskiej żony ? :) Tam znalezienie to żaden problem :) A mało jest uleglych i chetnych na życie z muzułmaninem rodaczek naszych .

Gość Le,nkaA.
Samotny Romantyk - nie pleć bzdur!!! Emiraty Arabskie to obecnie jeden z bezpieczniejszych krajów świata. Nie chciałbys wiedzieć, jaka jest kara w ZEA za zabicie dziecka!! Nie rozsiewaj propagandy. Bo nigdy nie byłeś w ZEA, ani Bahrajnie czy Katarze.

Gość Tahira
Wiem, iż po smierci mają obiecane 72 dziewice. Wiem także, że Koran jest bardzo bardzo źle przez terrosrystów odczytywany i wykorzystywany jako podkładka, a świat to kupuje z mediów. Żaden fanatyzm nie jest dobry, żaden.

Gość Tahira
Dla muzulmanki noszenie 'koca' jest czymś naturalnym i bez niego czują się jakby 'nago', więc nie zdejmą go nigdy poza domem i nie ma potrzeby stosowania kary. Dla konwertytki, tudzież kobiecie nakłonionej do noszenia zapewne jakis wymiar sprawiedliwości będzie. Ale sama sobie wtedy będzie winna, bo po co wchodziła w taki związek, gdzie nie godziła się na to uprzednio ?? I znowu powtórzę sie: WIEDZA KLUCZEM DO SZCZĘSCIA. Tu jest wszystko białe, albo czarne, nie ma inaczej.

Gość Le,nkaA.
Czy ty w ogóle wiesz cokolwiek o ZEA? W Emiratach Arabskich kobiety głosują, ubierają się jak chcą, prowadzą auta, pracują itp. Jeśli nigdy nie byłeś w multikulturowym mieście takim jak np. Dubaj, to zamknij twarz bo nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz.

Gość jak to możliwe, że archanioł
Gabriel najpierw zwiastował Marii urodzenie syna Bożego a póżniej niby ten sam Gabriel zaczął dyktować antychrześcińskie wersety Koranu , nawołyłwujące do wojny z rozkwitającym chrześcijastwem i obuecujac bojownikom kilkanaście dziewic w ich raju - przecież to absurd . była taka książka muzułmanina 'szatańskie wersety' , rzeczywiście może to być bardziej wiarygodne niż ten caly ...

Gość Tahira
Brawo Lenka :) Samotny Romantyku, Tobie chyba jest dobrze w tym byciu samotnym ;)

Gość czu to prawda ze arabowie
preferuja brzydkie kobiety?mam u nich niesamowite powodzenie, takze u tych mlodych i nawet przystojnych

Gość 123kdk
No i mylisz sie Tahira(czy jak ty sie tam nazywasz)tak sie sklada ze tam bylem pracowalem i zylem.Weszystko ladnie pieknie w miescie ale wyjedz za miasto,wejdz do domu i zobacz jak kobiety sa traktowane jak muly do roboty.Dle obsranego gaha w przyklapnietych sandalkach z dlugimi paznokciami i zepami na stopach.Dymane w dzien i w nocy w zaleznosci od humoru wlasciciela (bo tak sie czuja)Wiec nie siej propagandy .Nie ma dyskusji sa tylko wydawane rozkazy. Wypad z polskich forow muzulmanski pedale dymac kozy na puskowiu.Gdyby nie troche ropy dale byscie siedzieli w jaskiniach. Chce jeszcze powiedziec ze bylem pare razy w Karachi.....szkoda gadac...i wyjdz tam panienko z rozpuszczonymi wlosami do sklepu(sklepy zakratowane ,zolnierzyk stoi przy wejsciu)

Po pierwsze gdy komus z jakas sytaucja jest dobrze i po drodze to nie musi o tym mowic, nie wyjasnia, nie tlumaczy, nie usprawiedliwia - tylko po prostu w niej trwa (patrz - panowie ktorzy latami obiecuja swym dziewczetom ze sie z nimi ozenia - a nie maja takiego zamiaru;-) xxxx "Tahira Był bardzo zimną osobą w stosunku do mnie, nigdy nie okazywał cech zazdrosci, tej pozytywnej, wszystko mu było jedno gdzie jestem, z kim jestem, co mogę w tej chwili robić. " xxx tylko nie uogolniaj tego na ateistow oraz islamistow, plizzz;-) xxx "... która posiada wiedzę odnośnie islamu, kultury kraju i jest świadoma następstw po slubie, akceptuje to - może być szczęśliwa w związku z muzułmaninem! " xxxxx wiesz tutaj wiekszosc ludzi - nie lubi gdy czlowiek odwoluje sie do wiedzy - oni za zahukani i wola proste schamty jak arab to terrorysta;-) jak katoliczka to nie-puszczalska;-) ale ogolnie masz racje - mi sie nie podaba model islamski - ale wiem ze tylko pozornie - z pktu widzenia zacgodniej kultury - kobiety sa tam "tlamszone" a tak naprawde maja bardzo duzo przywilejow - chyba nawet wiecej niz na zachodzie - oczywiscie za pewna cene;-) xxx Może trafilam na niedobrego Polaka, może trafilam na dobrego muzułmanina, wiem jednak, iż podstawowym kluczem szczęścia w takich związkach jest WIEDZA, nie uczucia. Pozdrawiam wszystkich , a szczególnie pary mieszane." xxx tu jest tzw clue;-) ja nie wierze osobiscie w powodzenia par mieszanych, ale nie twierdze ze mam monopol na wiedze tutaj, na pewno muzulmanki nie maja takich schizm z wygladem - jak biala kultura, natomaist co kto woli - to juz indywidualna sprawa - ja mam uczulenie na noszenie czapeczek czy szalikow na glowie;/

Gość buhahahahahahahha
ROR najpierw pisalas ze pary mieszane jak najbardziej owszem a teraz nagle zmienilas zdanie klamczucho? Samotny romantyk, zarzucasz komus niewiedze a sam nazywasz Pakistanczykow Arabami... nie wiem czy sie smiac czy plakac?