Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Mela.

Dziecko w w wieku 39 lat

Polecane posty

Gość .Mela.

Dziewczyny, czy w takim wieku trudniej zachodzi się w ciążę? Czy też to nie ma znaczenia?

Na pewno większe ryzyko wad płodu, a czy trudniej, u każdej babki różnie.

Gość .Mela.
Tak, wiem że jest ryzyko.Dopiero zaczynamy się starać, to niedługo się okaże czy trudniej :-) Ale pytam bo może miał ktoś jakieś doświadczenia.

Gość Ziaya
A ja się wypowiem z punktu widzenia dziecka. Mnie mama urodziła w wieku 40 lat i powiem wam szczerze, że jako dziecko wstydziłam się i było mi smutno kiedy koleżanki pytały czy to moja babcia...Dlatego ja nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko w późnym wieku,pomijając aspekty zdrowotne.

Gość .Mela.
Tylko dlatego? Przecież dzieciaki dokuczają sobie z różnych powodów.

Gość mirinda7up
zaszłam w ciążę w wieku 41 lat w pierwszym cyklu, syn ma 2 lata i jest super facecikiem - zdrowy, mądry, ładny i bardzo kochany przez wszystkich, oczko w głowie całej rodziny :) polecam :)

Gość .Mela.
No proszę, pięknie :-) Załozyłam sobie, że jak do 40 się nie uda to już rezygnuje, ale kto wie...

Gość sdfsdfsd
To bardzo odmładza kobiete ; ) Moja mama urodziła dziecko w wieku 37 lat, teraz moja siostra ma już roczek ;) Ja mam 17lat i powiem szczerze że nie spodziewałam się że taka mała pociecha może dać tyle szczęścia!

Gość koiuhug
za granicą wiele kobiet rodzi po 40-stce ale w Polsce wiadomo, zawsze ważniejsza opinia innych niż własne zdanie...Jeśli to pierwsze dziecko to staraj się jak najbardziej, nie rezygnuj.

Gość sdfsdfsd
z zajściem w ciąże też nie miała problemów. W sumie wpadka ; )

Gość .Mela.
Wiem, nie chce słuchać opini bo i tak decyzja nalezy do mnie. Chcę tylko żeby ktoś podzielił sie ze mną swoimi "wrażeniami" A to słyszałam że odmładza :-)

Gość aaaaaaaaaaaammmmmmmm
Urodziłam w wieku 42 zdrowego chłopczyka. Jest oczkiem w głowie całej rodziny. Zdrowy, super rozwija się. Odnosnie wyglądu. Chyba się czasy zmieniły. Kobiety po 30 i 40 nie różnią się niczym. Dbamy o siebie, kosmetyczka, siłownia, odpowiednia dieta. Nie można porównywać kobiety 40 letniej teraz i sprzed 17 lat, zlitujcie się. A autorce życzę powodzenia:)