Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życie jest niesprawiedliwe...

WIELKOŚĆ BRZUSZKA W 5 MIESIĄCU CIĄŻY ??

Polecane posty

Witam, Jestem obecnie w 5 miesiącu ciąży (dokładnie 19tydz i 5 dzień). Obecnie ważę -1kg mniej niż przed ciążą - a nic się nie odchudzałam, wręcz przeciwnie jadłam 3 razy więcej niż kiedyś... niestety ważę 75kg i mam 170cm wzrostu, także troszkę więcej jest.. nie mniej jednak, dziwnie się czuję gdyż nic jeszcze mi nie urósł brzuszek... może delikatnie się wypiął.. ale już jak ubiorę bluzkę to nic nie widać.. Większość koleżanek jest w szoku, gdyż każda w 5 miesiącu ciąży miała chociaż lekko widoczny brzuszek i co najmniej 4 kg na + .. Powiedzcie mi proszę jak to jest u Was??

Gość bleeefe
u mnie 11 tydzien a wygladam na 6-7 wszystko przez to ze wypchnelo mi macice do gory, usg tylko brzuszne bo oddalu nic nie widac, tak wysoko jest :)

Gość bleeefe
6-7 miesiac mialo byc :)

spokojnie. ja w 20tc mialam jedynie lekko wzdety brzuch, kto nie wiedzial nawet sie nie domyslal ze jestem w ciazy. dopiero po 24 tc wystrzelil z dnia na dzien. co do wagi to w tym czasie nie przytylam nic

Gość gawęda____
ja jak zlamałam noge w 6 m-cu ciązy i pojechałam z mężem na izbe do szpitala,chcieli mi zrobic przeswietlenie a ja mówie,ze jestem w ciązy,lekarz pyta w którym m-cu a ja ze w 6 a on oczy wywalił i mówi do mnie:Pani chyba żartuje?" a ja,ze ani troche:D lekarz był w szoku i pytał sie mnie,gdzie ja tę ciąze nosze,ze prawie nic nie widac.

ojoj... to masz 11 tydzień, a brzuszek wygląda na 6-7 miesiąc ?? No to szczerze mówiąc ciekawie :) Troszkę dużo, ale nieraz słyszałam, że czasami kobiety tak mają że bardzo szybko urośnie na początku, a potem się trzyma takiej samej wielkości do końca ciąży, no ewentualnie troszkę podrośnie w ostatnich dwóch miesiącach ;) To gratuluję, na kiedy masz termin ?? ;) I jak perspektywa ciąży wakacje ? ;p

Gość dobrze nawilżaj skórę
Możesz mieć tak jak ja- brzuch pojawił mi się w 22tc i rósł potem bardzo szybko. Przytyłam 9kg. Ale startowałam od 52 przy wzroście 165cm. ty masz trochę zapasu,więc spokojnie, równie dobrze możesz przytyć i 4-5kg. im grubsza matka tym mniej powinna przytyć. jeżeli dziecko zdrowe to się nie martw.

hehe :) no to fajnie to słyszeć, bo ja się już martwiłam że maluszek coś wolno rośnie ;D

Gość zuzka,,,
to dlatego, że już przed ciążą nie byłaś szczuplutka, ciążę najszybciej widać u drobnych kobiet, ale nie martw się jeszcze się zrobisz duuuuuuuża :)

Gość bleeefe
termin mam na poczatek listopada, od poczatku nie dalo sie ukryc chociaz chcialam bo wiadomo roznie moze byc, w pracy nie mogli uwiezyc ze to dopiero poczatek bo tylko w brzuch mi poszlo, mam nadzieje ze unormuje sie i nie bedzie caly czas rosnac w takim tepie, a wakacje nastawiam sie ze szybko mina, pierwsze dziecko rodzilam pod koniec sierpnia wiec lekko nie bylo w dni upalne, ale dobrze jest to najwazniejsze, brzuch sie pozniej zrzuci :P a Ty sie ciesz, moja kolezanka tez tak miala jak ty a jak ja pozniej wywalilo to w 9 miesiacu byla grubsza niz ja :P

zuzka - właśnie tak myślałam, że przez to że mam szerokie biodra to maluszek ma się gdzie ułożyć :) Szczerze, mówiąc to troszkę się boje swoich gabarytów w dalszym etapie.. a jeszcze bardziej przerażają mnie cyferki na wadze ...

ja tak sobie myślę, że to może być też uzależnione od genów.. Moja mama też miała szerokie biodra i do 7 miesiąca nic jej widać nie było, a jak rodziła to miała brzuszek jak mała piłeczka :) Moja babcia miała podobnie.