Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona tego nie wie

POWODY NA L4 ????

Polecane posty

Gość ona tego nie wie

powiedzcie mi jakie macie powody wpisane w L4 w okresie ciąży ??? Ja mam taki problem, gdyż pracuję w terenie jako przedstawiciel handlowy, ciągle jestem w ruchu i rozjazdach... muszę się przebijać niejednokrotnie po całym mieście po kilka razy na dzień... Jestem w 5 miesiącu ciąży i szczerze mówiąc coraz gorzej się czuję... często robi mi się słabo w autobusach, a nikt mi miejsca nie ustąpi.... już kilkakrotnie zemdlałam... ;/ Jeszcze dochodzi do tego upał, który właśnie się rozpoczął... a ja już wysiadam fizycznie... ten ciągły pęd, te wymogi, krzyki żeby się pośpieszyć ze wszystkimi spotkaniami.... na samochód mnie nie stać, więc ta opcja odpada... nie wiem co robić, gdyż dzisiaj na wizycie poprosiłam swojego lekarza o L4 i spotkałam się z odpowiedzią, że ciąża to nie choroba i powinnam wytrzymać do porodu... dostałam L4 na 3 tygodnie żeby zregenerować siły a potem do pracy... nie wiem co mam robić za bardzo... gdyż mój szef szuka już stażysty na moje miejsce... i jak wrócę do pracy to stwierdzi, że oszukuje i wydziwiam... a z drugiej strony nie mogę dostać też L4.... a już mam dość wszystkiego... doradźcie mi coś ............

Gość ona tego nie wie
niestety nie ;/ wiele razy o to prosiłam i wciąż czekam... ;/

Gość olinnikikaaaa
u

doradzam ci poszukać innego lekarza... :) ja trafiłam dopiero na trzeciego który mi dał L4 i to nawet nie musiałam go prosić tylko na pierwszej wizycie sam się spytał czy potrzebuję. A na zwolnieniu nie mam fizycznie wpisanego żadnego powodu, natomiast chodzi o szkodliwe warunki pracy (środki chemiczne itp.)

Gość dobrze nawilżaj skórę
Kupiłam najstarszemu synowi samochód za 3.5 tysiąca z instalacją gazową. Miesięcznie utrzymanie wychodzi 200-300zł. samochód to w dzisiejszych czasach nie majątek :O idź do innego lekarza, na pewno wystawi l4 z racji na stresujacą pracę.

Gość Na NFZ
A chodzisz prywatnie czy na NFz?

Gość ona tego nie wie
chodzę na NFZ... i właśnie też tak myślę, że w razie sytuacji odmówienia mi przedłużenia L4 przez lekarza prowadzącego, pójdę do lekarza prywatnego i poproszę o to zwolnienie... Muszę coś wymyślić, bo fizycznie już nie daję rady... ;/ i troszkę jestem zła, kiedy widzę moje koleżanki w 10 tygodniu ciąży albo i mniej, które dostają L4 bez problemu, a tak naprawdę nic im nie jest... to jest niesprawiedliwe...

Gość Na NFZ
I będziesz musiała chodzić już prywatnie żeby mieć kontynuacje zwolnienia...

Gość ona tego nie wie
aha... to nie mogę mieć tak na zmianę zwolnienia L4 od różnych lekarzy - oczywiście ginekologów ??

Gość fooolsoffool
mozesz.. a z ciekawosci, co to za branza ze PH jezdzi autobusem?