Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsff

ZATKANE UCHO

Polecane posty

Gość sdfsff

SLuchajcie od jakiegos tyg mam zapchane ucho, raz jedno raz drugie jak je odetkac ?? Tak mnie to denerwuje ze szok, mam taka strzykawke do syropu dla dziecka myslicie ze jak wleje sobie ciepla wode to mi sie to ucho wyplucze ? :D

najlepiej dbać o higienę uszu??są płyny w aptece do rozpuszczania woskowiny,albo laryngolog i płukanie uszek:]

Gość idz do
laryngologa, bo patyczkami i plynami narobisz sobie dopiero biedy.

Gość murri1
Tak się wydaje tylko, że zatkane ucho to błahy problem, ale wiecie w ogóle skąd takie coś się bierze? Na stronie https://adamed.expert/zatkane-ucho-sposoby-na-zatkane-uszy jest to bardzo fajnie opisane więc przed udaniem się do lekarza obczajcie te sposoby może samodzielnie uda się odetkać :D

Gość versia

czy maluchom można jakoś odetkać ucho domowymi sposobami?

Gość małgorzata

może lepiej przejść się do laryngologa zamiast eksperymentować. Ja nie ufam podpowiedziom w sieci i myślę ze dobry lekarz, najepiej prywatnie, może pomóc. szkoda ryzykować

Gość kejt

Zależy jak duzy ten maluch 😉 no mój syn tak szalął w baseniku że coś mu się z uchem zrobiło, woda zaleciała, pediatra nam krople lix polecił, uszko się odetkało szybko, bałam się ze bez wizyty u laryngologa ię nie obędzie, na bank wezmę te krople ze soba na wakacje, bo jedziemy nad morze

Gość Ola

Zdecydowanie odradzałbym wstrzykiwanie sobie samemu do ucha cieplej wody, możesz nabawic sie przez to jeszcze zapalenia idź najpierw do apteki i kup jakieś kropelki bez recepty, mnie bardzo pomogły ostatnio krople lix, nie dość, ze bardzo łatwo się je zakrapia i mogłam zrobić to sama to jeszcze ucho szybko się odetkało i mam problem z glowy

Gość rykia

na rynku teraz przecież są dostępne bardzo bezpieczne krople do czyszczenia uszu.. ja zawsze najpierw próbuje odtykac ucho w domowym zaciszu, kiedys pani w aptece poradziła mi na to krople lix i je stosuje przez pewien czas, jesli ucho mi się nie odtyka- a odtyka mi się praktycznie zawsze- to dopiero zaczynam się martwić. Generalnie większość zatykających się uszu jest spowodowanych czopem woskowym, którego bardzo łatwo można się pozbyć stosując odpowiednie krople.