Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzorzdżina

Bitwa o DOM na tvn

Polecane posty

Gość gość
A czy Darek Inferno jest ojcem calej trojki dzieci Marleny ? Nigdy nic nie mówią na ten temat,są ze sobą 10 lat i trójkę zmajstrowali bez ślubu ? Dziwny układ I prostackie było jak on w Obi woził te dzieciaki wózkiem jak na karuzeli i darl jape,rozpędzał się i juuuuhuuuu te dzieciaki z wózkiem,w lunapark się bawią

Gość gość
Nie za bardzo wierze w te niby zwiazki bo zaraz wydaje mi się ze się zmowili na potrzeby programu,opowiadała ze jej się oświadczył asie nie pobrali,przecież do zawarcia zwiazku małżeńskiego nie potrzeba super kasy,to juz są inne cczasy Tak ze odradzam na glosowanie na pary powstałe na potrzeby programu bo to oszustwo,zmawiaja się,np Rita- nawet gdyby wygrała to faceta wzięła sobie na darmowa sile robocza,sama by tego nie osioagnela później sobie faceta zmieni albo go przepedzi a mieszkanie bedzie

Gość ale wy jestescie zabawni
jakos nie wierze, ze ta Marlena wziela sobie Darka na potrzebe programu:D nie popadajcie juz ze skrajnosci w skrajnosc. A to, ze Rita przepedzila by tego faceta to co z tego? przeciez to ona bierze udzial w programie, a nie on:O Mieszkanie bedzie jej, a to, ze on jest glupi i rzucil prace w Holandii by biec jak pies za suka z cieczka do programu to jego problem. W sumie ja bym go tam rzucila na jej miejscu po programie:D nie ma nic gorszego niz glupi facet u boku.

a co jest tez zlego w dzieciach bez slubu? To jakis wymog, ze slub trzeba miec i to pewnie jeszcze w kosciele, co?:O zalosne to juz troche czepianie sie, ze ktos slubu nie ma. Moze nie chca i tyle, ja tez zyje z facetem bez slubu i mowy nie ma o regulowaniu tego slubem z wielu powodow. Jednym z nich jest to, ze nie mam ochoty sie bawic w formalnosci, a w naszym wypadku slub wiazalaby sie ze spora zabawa papierkowa (rozdzielnosc majatkowa, rozne osobne konta itd) a do kosciola nie pojde przeciez, bo wierzaca nie jestem

Gość gość
Nie mowie o ślubie w kościele,małżeństwo nie musi być zawarte w kościele ale przy 3 dzieci wypadałoby żeby kobieta się prawnie zabezpieczyła Jeśliby nawet on miał wypadek to nie mogłaby w szpitalu odwiedzić a dzieci też nie maja zabezpieczenia w razie czego W ślubie nie chodzi ze miłość czy nie miłość,poglądy religijne tylko o rozsadek w sprawie dzieci Nie mowie juz ze facet może uciec do innej po latach a wtedy latanie po sadach straszne i nie byłabym taka ufna w stosunku do chłopa bo każdy chłop jest prosty jak cep i różne cyrki może po latach odwalic Przyjaciolka miała narzeczonego i po 10 latach związku urodziła mu dziecko a on w tym samym czasie zmajstrował dziecko innej i zostawił ja bez alimentów,a taki mądry rozsądny poważny facet byl

jesli chodzi o majatek czy widzenie w szpitalu to nie jest potrzebny slub. Trzeba to jednak miec uregulowane. Ja nie mam akurat dzieci, ale gdybym miala to tez bym slubu nie brala, ale ja nie mieszkam w PL. W Polsce bym pewnie wziela, bo nie ma legalizacji zwiazkow innej niz malzenstwo. Co do tego, ze facet moze odejsc to sie zgadzam dlatego nie mam slubu:P Bawienie sie w intercyzy, rodzielnosci majatkowe mnie nie kreci, ale ja mam majatek i moj facet takze. Jakbym byla gola i wesola to by mi to wisialo. Co do tej Marleny i Darka to wydaje mi sie, ze oni raczej biede klepia, wiec nawet przy rozwodzie nie mieliby co dzielic, a dzieci jesli uznal to alimenty i tak by placil. Pewnie jak teraz by wygrali mieszkanie to by bylo na ich obojga.

a co do alimentow na dzieci to nie jest potrzebny slub takze twoja przyjaciolka ma prawo domagac sie alimentow na dziecko i dziwne, ze tego nie robi.

Gość gość
Otóż jakoś nie może,nie wszystko jest takie proste i latwe,szkoda pisac

sprawe do sadu powinna skierowac, ale slub tu by nic nie zmienil. Jakby odszedl i chcial ukrywac dochody to tez by dostala najnizsze. Nie ma znaczenia jednak czy ma sie slub czy nie, jesli uznal dziecko musi placic.

Gość gość
No i kiedy w końcu ten finał?

Gość Szafkapl
Finał pewnie za 2 tygodnie bo teraz robią salon wiec też pewnie podzielą odcinki na 2 tygodnie. Ciekawe co by tak Kaśka walnęła do salonu? Pewnie jakieś smętne meble z mnoostwem półek.

Gość look_look
Hahaha, wszyscy tak bardzo zachwycają się łazienką Rybińskich, że tak super i wogóle ;) jednocześnie krytykując płytki u innego z uczestników. Dopatrzyłam się dzisiaj po dołączeniu zdjęć z kuchni jednej rzeczy. Zauważył ktoś, że Rybińscy też mają to samo na ścianach w łazience co na podłodze w przedpokoju i w kuchni ? Czy to już tak nie razi bo przecież to Rybińscy ? Fakt faktem, że u nich zabrakło techniki bo nie pojechali z przedpokojem dalej nie dając sobie pewnie rady z połączeniem gresu z drewnem. Dziwi mnie, że te wszystkie opinie są tak bardzo stronnicze z korzyścią dla jednej z rodzin. Mi tu śmierdzi znajomkami. Pomijając to czy te płytki inferno się podobają, czy nie, ja uważam że to daje dużo lepszy efekt wizualny. Jest jedna powierzchnia a nie w każdym pomieszczeniu coś innego: wykładzina, panele, drewno, gres .... co jeszcze ? Chyba więcej rodzajów nie produkują ;p) Dla mnie bezkonkurencyjna jest RITA.

Nawet jesli ci Rybinscy polozyli ten sam gres w lazience, kuchni i przedpokoju to sie tak nie rzuca w oczy, bo wybrali cos stonowanego, a nie krzykliwego i nie oszukujmy sie rzadko w guscie wiekszosci ludzi. Nie sadze by tu pisali sami znajomi tych Rybinskich, oni maja po prostu najbardziej rodzinne mieszkanie. Chociazby kuchnia (mi akurat ich sie nie podoba az tak) jest duzo bardziej rodzinna i ciepla niz pozostalych uczestnikow, nie wspominajac o inferno, ktore z cieplem i rodzinnoscia nie ma za wiele wspolnego:O Ludzie w wiekszosci lubia cieple, rodzinne, a zarazem pomyslowe i z klasa wnetrza. Ja akurat nie jestem az taka fanka Rybinskich, ale przyznac trzeba, ze oni jako jedyni maja uniwersalne mieszkanie, w ktorym sporo osob, a szczegolnie rodzin by zamieszkalo. O gustach sie nie dyskutuje, ale uwazam, ze Rita za wielu fanow nie znajdzie jesli dotrze do finalu. Egzaltacja, infantylnosc i romantyzm to nie sa cechy wielu osob, a ona taka jest i to wyraza projektujac wnetrza. Jednak nie ukrywam, ze kuchnia moim zdnaiem wyszla jej najlepiej, chociaz ja uwazam, ze wszystkie te kuchnie byly bezsensownie zrobione. Jesli jednak mialabym wybierac to bylaby to kuchnia Rity- jedyne sensowne pomieszczenie jakie jej sie udalo stwaorzyc.

Gość darekinfermoo
ok to weźmy na tapete wdowca, tak jada po infermo gdzie wdowiec Piotr praktycznie w każdym pomieszczeniu kładzie kamień na ściane i okrasza to podwieszką sufitu plus żeby jeszcze bardziej było choinkowo w kuchni jeszcze sobie na dole podświetlenie walną. Akurat u darka to infermo wcale nie wygląda aż tak źle przyjrzyjcie się temu co piotr wyprawia sra tym kamieniem i wszędzie te fioletowe świeczki :/ swoją drogą jak on ta córkę wychowa - na infantylną księżni\czkę której sie wszystko należy?- juz zaciera rece bo jest pewny ze lzawa historia zapewni mu wygraną oki śmierc jest traumą ale facet ma zrobiony dom po co mu kolejne mieszkanie?

uwazam, ze kamien wdowca jest mniej krzykliwy i agresywny niz inferno:O Fioletowe dodatki tez az tak nie raza. Aczkolwiek kuchnia wdowca mi sie nie podobala, bo przesadzil, lepsza kuchnie mial Darek, ale bez podlogi:O Wdowiem z corki predzej zrobi dziewczyne w depresji bez poczucia wartosci niz ksiezniczke:O

a wlasnie nie ogladalam pierwszych odcinkow, bo domyslam sie, ze tam wyli i uzalali sie nad soba byle tylko sie dostac do programu, a mnie to drazni takze nie wiem w jakich warunkach ten wdowiec z corka mieszka? i w jakich warunkach mieszka Darek z Marlena?

Gość przyss
wesoly wdowiec pielegnuje w corce ze to mieszkanie nalezy juz do nich i dziecko bedzie plakac jak nie wygraja, to samo robila dzieciata jak w reczniku paradowala po kreczkach-kaputach yyyy tzn . prestiżowej dzielnicy warszawy :D wdowiec niech odpadnie po co corce mydli oczy ze to ich powinien tlumaczyc ze to zabawa a nie nasze mieszkanie, twoj pokoj moja sypialnia

Gość darekinfermoo
trzeba chyba castingi przesledzic jak tam nasi bohaterowie lamentowali i smutne historie snuli :) co do infermo to nie wiem , wdowiec mial dom taki nowiutki drewniany no i jego corka sie wypowiadala ze chce urzadzic pokoj taki bardziej dorosly ( jakby nie mogla zrobic przemeblowania w swoim wlasnym pokoju) jedno jest wkurzajace ze tak naprawdę niewiadomo ktora rodzina jest najbardziej szczera - jest to tylko zmanipulowany obraz , zamysl rezysera jak konkretnych ludzi nam przedstawią dlatego ja na final ani jednego smsa nie wysle nie bede tvn'owi nabijac kabzy

Gość ferere
ja jestem za Marlena i Dareczkiem, uwielbiam ich;)

wlasnie zgadzam sie, ze tvn za bardzo tam paluchy macza i rezyseruje to na sile:O Czasem czlowiek nie wie czy oni mowia sami z siebie czyli maja wyuczona kwestie. Znajac jednaj tvnowskie produkcje to trzeba byc glupim by glosowac. Tam mam wrazenie ze wszystko jest ustawione czy to x factor, top model czy inny badziew. Dlatego juz nie ogladam, jedynie ta bitwe o dom zaczelam ogladac, bo sama nie tak dawno jeszcze dom wykanczalam i ciekawily mnie pomysly. Szczerze mowiac mnie tam ich historie nie interesuja, wolalabym by ich pokazywali od strony pracy, tego jak sie zachowuja, a nie co komu zmarlo, ile sie urodzilo i jak ciezko w zyciu jest:O

Gość gość
Wg mnie teraz odpadnie Piotr z córka Roksi Kuchnia była nieudana,za dużo różnorodnych faktur,tu kamień na całej ścianie,tam fronty lakierowane w fale Które chciał malować albo zaklejac :O Formę szafki porazka- za nisko i rurę okapowa było widać A salon domyślam się jak będzie wyglądał w ich wykonaniu- oczywiście bajery ledowe,taśmy ledowe przymeblowe,liliowe dodatki,świeczki i kwiatki,biało,plazma, itp mogą w tym szol wyrzucić kogoś po tygodniu urządzania salonu a za tydzień podsumowanie całości miszkania wszystkich 3 rodzin ismsy widzów, Przez tydzień widzowie chyba będą głosować na jedna rodzinę i za tydzień final

Gość BODooo
Rita do salonu wybrała kremową sofę i fotele a Rybińscy brązowy parkiet i na części jednej ściany położyli taki kamień jak Piotr w kuchni. A Darek i Marlena w końcu odpuścili interno i wybrali jasne panele i do tego bialutkie meble jak w kuchni, tym jak się cos spodoba to ida w zapartego:) Życzę wygranej Darkowi i Marlenie ale salon utwierdza mnie że aranżacyjnie najlepiej poradzili sobie w tym programie Rybińscy.

Gość gość
a skad Ty wiesz jak wyglada salon i co kto zamowil?

Gość gość
BODoo nie napisał o sobie czyli jest to Roksana ,ewentualnie Piotr

Gość gość
Ogladalem zdjecia tych kuchni. I widać, że Darek nazywany też Inferno, jest prawdziwym "specem" - robi taką fuszerkę, że głowa boli. Płytki brzydko ułożone, upieprzone fugą i jakimiś innymi specyfikami, żle skrojone. Wiem, że facet robi to wszystko sam, ale większość uczestników robi 3/4 mieszkania własnymi siłami. Ja bym nie chciał, żeby taki specjalista u mnie pracował.

Gość Asia Polak-Stoinska
Widze,ze sie opluwa Kasie tutaj tak? No coz zglaszalam problem na oficjalnej stronie TVN BOD ,ze jest bardzo szykanowana przez bylego meza,ktory nawet mnie opluwal ,bo stanelam w jej obronie i teraz widze,ze tutaj sie szanowne robactwo zamelinowalo. Otoz szanowni internauci zyjacy cudzym zyciem, czyims nieszczesciem -pragne wam odpowiedziec na wasze ciekawskie pytania dotyczace Kasi.Jest nadal z Januszem i jest szczesliwa. Dzieci sa radosne i zadbane. To jest zwyczajna ,normalna kobieta,,z ktorej wy zrobiliscie margines spoleczny ,opluwajac ja i szykanujac. To wlasnie dla swoich dzieci Kasia poszla do tego programu i wziela uczial w tym cyrku. Nie dla siebie,bo dzieci sa dla niej najwazniejsze. I nie mowie tego,bo ogladalam ten badziewny program ,tylko dlatego,ze ja znam osobiscie i ze wiem ze jest wspaniala mama,fajnym czlowiekiem i bardzo dobrym przyjacielem. Nie bede przytaczac szczegolow ,o ktorych wiem tylko ja i Kasia,ale mam niezbite dowody na to,ze ta kobieta potrafi podac reke kazdemu kto potrzebuje pomocy majac przy tym sama problemy. I podpisze sie swoim imieniem i nazwiskiem zeby nie bylo zarzutow ze ,to Kasia sama pisze o sobie. Ja mam odwage podawania swoich danych ,a nie opluwania jej anonimowo pod jakim durnym nikiem. wiec szanownoi panstwo mysle ,ze zaspooilma wasza ciekawosc co do osoby pani Kasi :)

Gość ślicznie to pani opisła pani
KASIU pozdrawiam sąsiadka

Gość ślicznie to pani opisła pani
ups

Gość rykoszetem w oko
Mnie się żadne z tych mieszkań nie podoba. Może najbardziej Rybińskich. Głosować w ogóle nie będę, oglądam to tylko w necie. Mieszkania są ciasne, okna w kuchni to jedna wielka tragedia, kto to zaprojektował? Chyba jakiś cymbał, który nigdy niczego nie gotował. I w ogóle jak można w takich ciupkach urządzić kuchnię? Gdzie ci ludzie mają jeść? Żaden stół się tam nie mieści. DRAMAT! A najbardziej mnie śmieszy czołówka programu, kiedy pokazują tę "bramę" czy coś, "pasującą" do tych bloków w tle jak pięść do nosa. Szczere pole i nagle jakieś coś, co jest przykładem tandety i gustu spod bazaru jakiegoś na Ukrainie.... Czym tu się w ogóle podniecać?